Jurnalistilor nostrii si ai altora

Blogurile Kudika

sfarsit de toamna kudika_1041348 la 17 Noiembrie 2020, 22:16
eleganta si incaltamintea kudika_1041301 la 2 Noiembrie 2020, 00:08
cu gandul la moda kudika_1041299 la 1 Noiembrie 2020, 22:40
cumparaturi preferate kudika_1041296 la 1 Noiembrie 2020, 18:11
e iarna kudika_1041186 la 4 Octombrie 2020, 14:31
schi kudika_1041182 la 3 Octombrie 2020, 23:11

Urmaresc de cateva zile comentariile din presa facute pe marginea mortii poetului Adrian Paunescu. Si din presa romana, si din presa straina. Cred ca se cer niste explicatii.

Dragi jurnalisti straini, ati citit in viata voastra ceva mai mult decat etichetele la bauturi in supermarketurile voastre capitaliste? Ati citit vreodata ceva despre istoria acestei tari? Stiti macar unde se afla pe harta? Ati auzit si voi un nume si il repetati la infinit. Ceausescu. Nu ne reprezinta, asa cum nu ne reprezinta nici tiganii care cersesc pe la voi.  Cititi macar o poezie scrisa de Paunescu, apoi vorbiti de cantareti ai lui Ceausescu. Hai sa va lamuresc eu. In epoca aceea nu erai nimic daca nu scriai si despre epoca comunista si implicit conducatorul ei iubit. Multi dintre detractorii lui de acum ar fi pupat in dos activisti de partid mult mai mici, pentru a roade un os. 

Paunescu a avut coloana vertebrala. Iata de ce inca e iubit de poporul asta pentru care si-a dat pana la urma ultima farama de viata. Ne-a invatat pe noi sa stam drepti si sa nu ne plecam capul in fata oricarui ingamfat ajuns in functie pupand dosuri. Ne-a invatat ce e dragostea de neam si tara, lucruri de care voi nu ati auzit niciodata. Voi ce credeti ca Romania este inca un popor de aborigeni care au invadat lumea voastra cersind, aflati acum ca am avut de-a lungul timpului oameni la care istoria voastra nu poate decat sa aspire. Ca am avut genii pe care voi doar vi le-ati cumparat, popoarele voastre nefiind in stare sa nasca astfel de oameni. Voi cei care invatati in universitatile voastre ca Vlad Dracul este sinonim cu Vlad Tepes si cu Dracula, care intr-adevar era vampir, cititi macar o poezie scrisa de Paunescu. Veti vedea de ce poporul acesta il regreta.

Dragi jurnalisti si oameni politici romani, care faceti spume la gura injurandu-l chiar si in moarte si negandu-i geniul, aduceti-va aminte ca al vostru creier nu a putut da niciodata o opera care sa poata fi citita. Ca atunci cand acest om tiparea o carte in zeci de mii de volume care se epuizau in cateva ore, cartile voastra aduna si acum praful in librariile care mai au inconstienta de a pierde incercand sa va vanda. Nu ajungeti mai cunoscuti si nici mai iubiti daca va dati in stamba pe posturile tv injurand un OM, nu va pune nimeni mana pe o carte de-a voastra nici macar din curiozitate, sa afle cu ce sunteti voi superiori acestui poet. Voi care sustineti ca nu merita sa se deschida nici Casa Scriitorilor pentru el, aduceti-va aminte ca aceasta casa nici nu ar mai fi existat daca nu s-ar fi opus el revolutiei culturii pe care avea de gand Ceausescu s-o faca. Voi care incercati sa-l treceti in derizoriu,  ar trebui sa realizati ca veti muri asa cum ati trait, anonimi. Nimeni nu va va plange asa cum a fost plans acest om, chiar daca poate confratii vostrii pigmei vor deschide larg portile Casei Scriitorilor pentru trupurile voastre intrate in putrefactie.

Romania a fost in doliu chiar daca orgoliul vostru si al politicienilor de mucava de la putere azi, nu i-au acordat acest drept. Paunescu va rezista peste veacuri, asa cum Eminescu rezista in ciuda tuturor celor care-l injurau si de care nimeni nu-si mai aduce aminte, asa cum nimeni nu-si va mai aminti de voi . El si-a castigat dreptul la nemurire, voi la uitare. Indiferent ce-ati face, indiferent ce spume aratati si cata cucuta beti, sunteti deja stigmatizati de istorie si de insasi breasla voastra.

Voteaza:
Rating curent: (2 voturi)
 
Postare comentariu