Dezamagire

Blogurile Kudika

sfarsit de toamna kudika_1041348 la 17 Noiembrie 2020, 22:16
eleganta si incaltamintea kudika_1041301 la 2 Noiembrie 2020, 00:08
cu gandul la moda kudika_1041299 la 1 Noiembrie 2020, 22:40
cumparaturi preferate kudika_1041296 la 1 Noiembrie 2020, 18:11
e iarna kudika_1041186 la 4 Octombrie 2020, 14:31
schi kudika_1041182 la 3 Octombrie 2020, 23:11

 O sa vorbesc putin despre religie azi...

Poate ca o sa vorbesc cu pacat si probabil ca ma vor condamna oameni pentru care am un adanc respect. Imi cer umil iertare, dar nu pot sa tac de data asta.

Am urmarit aseara o emisiune tv dare mi-a lasat un gust amar. Nu vorbesc despre profesionalismul celor care au realizat-o, nici macar despre subiectul abordat, care pana la un punct a fost ok. Vreau sa vorbesc despre biserica ortodoxa.

Nu voi fi niciodata o habotnica. Am credinta mea, cred intr-un Dumnezeu bun, care ne iarta si ne suporta cu toate greselile si toate pacatele, cred ca acolo sus cineva are grija de noi. Cred in puterea exemplului, a faptei si a gandului bun. Cred ca fiecare din noi are o menire pe acest pamant si trebuie sa si-o duca la indeplinire cu inima curata.

Nu pot insa sa mai am incredere in institutia ce poarta numele de  biserica ortodoxa romana. Institutie in care preotii cu har si suflet curat sunt cercetati ca niste vrajitori indraciti, in schimb calugarii homosexuali sunt iertati, ca de, iertarea vine de la Dumnezeu.

Nu pot sa mai am incredere intr-o biserica ce afiseaza un lux exorbitant, cand majoritatea populatiei tarii traieste la limita subzistentei. Nu pot avea incredere intr-o institutie care considera ca are doar drepturi si nici o obligatie. O institutie care tine la loc de cinste preoti fara nici un Dumnezeu si ii blameaza pe cei care au initiativa de a si arata ca sunt oamenii Domnului. O institutie care considera ca a ridica o catedrala mai impunatoare decat cea de la Vatican e mai presus de ajutorarea saracilor.

Nu mai pot avea incredere intr-o institutie pe al carei post de televiziune vin si-mi vorbesc despre cumpatare si post si inima curata preoti cu falci si cefe groase, in a caror burta extrem de vizibila nu se vede nici macar pe departe cumpatarea propovaduita.

Nu mai pot avea incredere intr-o institutie care vrea sa ceara interzicerea zilei femeii pentru ca vezi Doamne, impinge femeile la pacat, dar isi apara sodomiile din manastiri.

Nu vreau sa mai am incredere intr-o institutie mai pacatoasa decat si-a putut inchipui vreodata Sfantul Andrei ca va ajunge biserica sa in aceasta tara. Intr-o institutie care ar trebui sa fie casa Domnului condusa de oameni cu har si bunatate intru Dumnezeu si care care a ajuns ca templele de pe vremea lui Iisus.

Le multumesc insa acelor preoti care nu au uitat menirea ce le-a fost data si care in fiecare zi reusesc sa aduca oamenilor de rand cu adevarat cuvantul Domnului si credinta nestramutata. Multumesc preotilor care nu uita de omul sarman si fac tot ce le sta in putinta sa ajute. Multumesc preotilor care nu jupoaie pielea de pe tine ca sa tina slujba de inmormantare pentru cei care au plecat la Dumnezeu dupa o viata plina de suferinte si lipsuri. Multumesc preotilor al caror cuvant incalzeste si cel mai inghetat suflet, a caror fapta aduce pe calea cea dreapta si cel mai pacatos muritor. Va multumesc martiri ai bisericii ortodoxe. Trebuie sa mergeti mai departe si sa ramaneti asa cum sunteti, Dumnezeu nu lasa copiii lui sa se piarda pe cale. Chiar daca la ora actuala in conducerea bisericii au ajuns mai multi farisei decat ar fi nevoie.

Voteaza:
 
Postare comentariu