Pregatire ...

Blogurile Kudika

sfarsit de toamna kudika_1041348 la 17 Noiembrie 2020, 22:16
eleganta si incaltamintea kudika_1041301 la 2 Noiembrie 2020, 00:08
cu gandul la moda kudika_1041299 la 1 Noiembrie 2020, 22:40
cumparaturi preferate kudika_1041296 la 1 Noiembrie 2020, 18:11
e iarna kudika_1041186 la 4 Octombrie 2020, 14:31
schi kudika_1041182 la 3 Octombrie 2020, 23:11

Sunt milioane de oameni pe aceasta planeta, care se ridica peste majoritatea covarsitoare a miliardelor de oameni ... care de fapt reprezinta turma.

Acesti oameni care sunt diferiti de turma, nu au facut altceva decat sa aleaga sa se pregateasca. Ei au inteles ca fara pregatire nu poti obtine nimic durabil in viata. Nu contest ca si multi din turma se pregatesc. E adevarat ! ... insa pana la o limita.

Primii, cei mai putini, aleg sa se pregateasca continuu.

Ceilalti se pregatesc pana la un nivel, iar cand il ating se opresc. Si sunt multe feluri de pregatiri:

- pregatire in domeniul dezvoltarii profesionale

- pregatire in domeniul dezvoltarii personale

- pregatire in domeniul dezvoltarii spirituale

Cei mai multi, adica majoritatea se limiteaza la dezvoltarea profesionala.

Insa acum vine partea interesanta. Chiar si cei care aleg sa se pregateasca continuu, si nu se axeaza doar pe pregatirea profesionala ci aleg si dezvoltarea personala, cei mai multi si dintre acestia fac doar o pregatire fara a face si o investitie.

Daca vrei sa culegi recolta de pe un teren, crezi ca ajunge doar sa tot pregatesti terenul, sa il ari in permanenta? ... Nu ar fi intelept sa incepi si sa investesti, adica sa cumperi acele seminte si sa incepi sa le plantezi, sa le sadesti? ... daca doar te tot pregatesti, inveti sa stii tot ce trebuie facut, este ca si cum ai tot pregati acel teren. Pregatirea terenului intr-adevar este o actiune necesara, dar nu este totul, ci doar un pas preliminar.

Investitia in pregatire continua, inclusiv in dezvoltare personala face diferenta dintre turma si cei putini, iar RISCUL face diferenta dintre cei putini si cei FOARTE PUTINI !!! ... Cei mai multi chiar dintre cei putini nu vor sa riste sa investeasca in cumpararea semintelor si aruncarea lor pe terenul deja pregatit, ei asteapta ca altcineva sa vina si sa faca investitia pentru ei.

Asta face diferenta dintre o gandire de angajat, (fie el si pregatit), si gandirea cuiva cu spirit antreprenorial.

 

Voteaza:
Rating curent: (1 vot)
 
Avatarul lui ionutsk
ionutsk a scris pe 21 Martie 2010, 23:31

De acord cu tine. Mai trebuie, totuși, precizate două lucruri: Nu toți au stofă de antreprenor! Nu-i de ajuns să vrei! Dacă faci totul ca la carte, dar terenul e arid, cam tot aia este. Și-al doilea lucru este că nimeni nu-ți garantează nimic! Niciodată! Chiar dacă respecți toate regulile, poate fi an secetos, pot veni inundații. Riscul funcționează în două sensuri! Și la bursă, unii câștigă, alții pierd! Nu sunt un negativist, dimpotrivă. Sunt un adept al riscului, dar am văzut multe aripi frânte la viața mea.

Avatarul lui supermiki
supermiki a scris pe 21 Martie 2010, 23:59

- Asta este! ... insa fara risc nimic nu se intampla !! ... Daca vrei sa obtii ceva singura sansa este sa iti asumi riscul sa risti ! ... iar daca sa intampla sa pierzi ... asta este ... te ridici si incerci din nou ... si din nou ... si din nou ... pentru ca sa dovedesti ca meriti. Tot timpul vei avea parte de obstacole, si vei avea parte si de escuri. Diferenta este cum te uiti la acele esecuri ! ... Cum te uiti la obstacole ... le consideri probleme? ... vei ramane cu ele! ... le consideri obstacole ... cauti solutii ! ... gresesti? ... ai gasit o modalitate prin care nu a mers, insa incerci din nou ... ai invatat din greseala. Nu trebuie sa iti fie frica sa gresesti. Greseste !! ... insa invata din greseala si continua ! ... La cei mai multi le este frica sa greseasca ... de ce? ... asa am fost invatati din scoala, sa nu gresim ca luam note proaste, sa nu facem ceva gresit ca ne cearta parintii ... GRESESTE ! ... dar FA CEVA ! ... decat sa NU FACI NIMIC de teama sa nu gresesti ! ...

Avatarul lui supermiki
supermiki a scris pe 22 Martie 2010, 00:09

- Ai vrea sa stii secretul investitorilor de la bursa de valori? Suta la suta garantat!!! Este garantat suta la suta ca nu vei pierde la bursa niciodata daca urmezi sistemul meu. Iata secretul: NU INVESTI!!... Daca investitorii nu ar investi la bursa de valori nu ar avea cum pierde. Daca Tu nu investesti in bursa de valori, nu ai cum pierde la bursa de valori. Si evident daca nu investesti in bursa de valori, nu ai nici cum castiga la bursa de valori. Deci daca nu investesti in afacerea TA, nu ai nici cum sa pierzi in afacerea ta. Dar daca nu investesti in afacerea Ta, nu ai cum sa castigi bani cu afacerea ta! Cei mai multi oameni gandesc in termeni de a economisi bani. Trebuie sa incepi sa gandesti in termeni de a investi bani. Tu chiar crezi ca poti economisi suficienti bani de a obtine orice in viata? Cu care sa-ti poti cumpara visul? Sau are sens sa investesti banii cu care sa-ti realizezi visul?

Avatarul lui Adellin
Adellin a scris pe 2 Aprilie 2010, 12:14

Ha,ha,ha,ai perfecta dreptate!Mai,eu dintotdeauna am crezut ca sunt ciudata fiindca sunt f atenta la detalii,fiindca nu ma multumesc cu ce am si tind spre mai mult ,spre mai bine,de cele mai multe ori riscand tot!Am si pierdut aproape tot in doua ocazii in viata mea,dar asta nu m-a impiedicat sa o fac din nou,din nou!Si culmea,imi place sa plantez si sa fac sa creasca pe terenul pregatit de altii,fiindca ma ajuta sa demonstrez ca desi ei sunt buni ,nu sunt nimic fara mine!Nu vreau sa jignesc pe nimeni,dar cred ca e strict o problema de ce iti doresti cu adevarat de la viata,nu de pregatire! Parerea mea e ca nu toti oamenii inteligenti sunt intelepti;in fond la ce iti serveste multa invatatura daca nu ai curajul si capacitatea sa o aplici?....F intelept Miki!...Stima!

Avatarul lui supermiki
supermiki a scris pe 3 Aprilie 2010, 14:06

- Vezi Adellin de ce esti prietena mea? ... pentru ca ai aceasta gandire. Si se spune ca cei care se aseamana se aduna.

Avatarul lui GYPSI
GYPSI a scris pe 15 Aprilie 2010, 09:07

In fiecare moment al vietii tale incearca sa evoluezi sa inveti sa razi sa iubesti sa zambesti .Crezi ca le-ai facut pe toate?NU nu ai facut decat o mica particica din tot ce ai putea realiza si pentru asta nu-ti ajunge o viata caci tot timpul cauti.Cauti mereu binele elimini raul, fericirea in locul nefericirii,zambetul de lacrima si Doamne cate nu poti face ?

Avatarul lui supermiki
supermiki a scris pe 27 Octombrie 2010, 22:26

- Asa este GYPSI...

Postare comentariu