Desi este saptamana Dragobetelor, o perioada in care ar trebui sa sarbatorim iubirea in stil romanesc, am ales ca subiectul acestui editorial sa fie dragostea pentru propria persoana.

Dupa doua saptamani nebune in care mie si tuturor celor din jurul meu ni s-au intamplat toate lucrurile rele, se pare ca apele, in sfarsit, se linistesc. Incepe sa se zareasca o luminita ce palpaie firav la capatul unui tunel lung.

In urma unei serii de evenimente nefericite nu ramai la fel ca inainte... inveti ceva. Eu am invatat ca dragostea e grea, ca a iubi neconditionat este varianta ideala, dar dificila, ca sarind de la o extrema la cealalta in decursul a numai cateva zile te poate aduce in pragul nebuniei, sau macar a disperarii. Iar, din punct de vedere practic, am invatat o regula de aur, pe care, sper, la un moment dat, sa reusesc sa o pun in practica. Un bun prieten a materializat in cuvinte aceasta regula si nu o pot exprima in niciun fel mai bine decat el: “Inainte de a iubi atat de mult pe altcineva trebuie sa inveti sa te iubesti pe tine insati”.

Sper ca la un moment dat in viata mea voi reusi sa ating un asemenea grad de maturitate si sa reusesc sa ma iubesc pe mine atat de mult cat ii iubesc pe cei din jurul meu. Naivitatea sentimentala si inocenta sunt caracteristici apreciate de ceilalti, dar, din pacate, aduc nefericire.

Nu vreau sa initiez o adevarata revolta a egoismului. Iubirea de sine nu este egoism ci este un mecanism preotector pe care trebuie sa invatam sa il stapanim. A-ti iubi propria persoana nu inseamna sa ii apreciezi mai putin pe cei de langa tine ci sa reusesti sa te ridici pe tine insati la un nivel comparabil cu ceilalti.

Va propun cateva zile in care sa incercam sa ne iubim mai mult propria persoana si propriul corp; sa invatam sa ne apreciem corect, sa ne privim in oglinda si sa ne observam calitatile inainte defectelor; sa ne acordam cateva minute de rasfat pe zi; sa ne comparam cu cei pe care ii admiram si sa realizam ca astazi suntem mai aproape de ei decat cu o zi in urma si, sa constientizam ca, daca avem incredere in noi, maine vom fi cu un pas inaintea lor!Toate editorialele Kudika »