Saptamana trecuta, in Institutul de Oncologie din Bucuresti, am vazut doua femei tinandu-se de mana. Erau doua paciente cu cancer de san si, din pricina chimioterapiei, ramasesera fara un fir de par. Imaginea lor, cu baticul in cap, tinandu-se de mana, m-a socat. Erau doua straine, le unise boala si, daca vor supravietui, vor ramane prietene pana la sfarsitul zilelor.

Mi-am amintit fara sa vreau de prietenul cel mai bun al tatalui meu – un om simplu, cu un suflet minunat, gata sa ii sara in ajutor oricui. S-au cunoscut la cutremurul din '77 in timp ce scormoneau prin daramaturi in speranta ca vor salva o viata.

Sunt momente crunte in viata, cand ai impresia ca totul se intampla fara rost, ca undeva acolos sus, cineva a uitat sa-ti poarte de grija. In aceste momente se nasc prietenii de-o viata, se intampla mici miracole pe care nu le bagam in seama decat peste multi, multi ani si realizam ca totusi acolo sus, nimeni nu doarme niciodata. Tragicul isi poate face loc in viata oricui, insa Dumnezeu trimite ingeri sub diferite forme pentru a-ti fi alaturi in momentele grele.

Dedic aceasta saptamana prieteniei adevarate, sentimentelor pure, oamenilor “de suflet”. Va propun un moment de liniste si de introspectie. Ia-ti o secunda pentru a privi inapoi, la momentele de cumpana din viata ta, si incearca sa iti amintesti cine ti-a fost alaturi de fiecare data. Apoi treci peste toate problemele pe care le-ai avut in ultimul timp, calca-ti pe mandrie si multumeste-i acelei persoane ca exista! Prietenii adevarati sunt foarte rari. Esti norocos daca ai cunoscut macar unul! Nu-l lasa sa iasa din viata ta!Toate editorialele Kudika »