România la picioarele tale

Pregătit de drumeție ?

Descoperă la pas și explorează cele mai interesante 30 de obiective turistice din România. Folosește pin-urile de localizare sau săgețile de navigare

Palatul Parlamentului

Vizitează clădirea din inima capitalei deținătoare a trei recorduri mondiale! Aceasta este, în același timp, cea mai scumpă, cea mai mare și cea mai grea clădire administrativă din lume. Mai mult de atât, Casa Poporului este construită doar cu materiale românești.

Palatul Mogoșoaia

Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia este o oază de istorie conservată la câțiva km de București. În cadrul complexului pot fi vizitate palatul (1702), cuhnia (vechea bucătărie domnească), ghețăria curții domnești, biserica cu hramul Sfântul Gheorghe(1688), parcul englezesc (1922) și capela familiei Bibescu.

Delta Neajlovului

Delta Neajlovului se află pe locul doi din țară ca biodiversitate după Rezervația Biosferei Delta Dunării. Aici pot fi observate sute de specii de păsări, numeroase specii de pești, doua dintre care existente doar în Delta Neajlovului, și 31 de specii de mamifere.

Ansamblul Brâncovenesc Potlogi

Ansamblul de la Potlogi este o altă semnătură a familiei Brâncoveanu, al cărei stil architectural este recunoscut peste tot în lume. Aici pot fi văzute palatul (1698) și toate dependințele sale, precum și o biserică ridicată în 1683.

Curtea domnească din Târgoviște

Cetatea de scaun a lui Mircea cel Bătrân își așteaptă vizitatorii cu numeroase clădiri impunătoare, așa cum sunt Turnul Chindiei, Casele Domnești sau bisericile din incintă, a căror construcție datează din anii 1400.

Lacul Sfânta Ana, Harghita

În Harghita vei găsi una dintre cele mai frumoase minuni ale naturii. Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România, iar vulcanul în care s-a format acesta ar fi erupt ultima dată acum 42 000 de ani. Cu toate acestea, în zonă există încă activități specifice post-vulcanice, ca emanațiile de sulf și bioxid de carbon.

Castelul Bran

Construcția castelului de legendă s-a încheiat în 1388. Acesta este poziționat pe o stâncă înaltă între Măgura şi Dealul Cetăţii, cu o priveliște impresionantă. Deși castelul Bran este asociat cu Dracula, istoricii sunt de părere că domnitorul Vlad Țepeș, sursa legendei, nu ar fi locuit aici.

Palatul Peleș

Palatul Peleș este una dintre cele mai frumoase clădiri neorenascentiste din lume. Acesta a fost construit între 1873 și 1914 ca reședință de vară a regilor României, iar printre numeroasele sale atracții spectaculoase se numără inclusiv fresce pictate de celebrul Gustav Klimt.

Centrul vechi Brașov

Orașul Brașov este locul ideal de plimbare în zilele calde de vară pentru că este presărat cu numeroase atracții turistice, de la celebra Biserică Neagră finalizată în 1477 la casele seculare, Prima Școală Românească sau cele două Turnuri.

Ansamblul sculptural Constantin Brâncuși de la Târgu-Jiu

Numele lui Brâncuși este celebru în toată lumea, iar câteva dintre cele mai importante opere ale sale se află chiar la Târgu-Jiu. Aici poți vizita Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor și Coloana Sacrificiului Infinit.

Babele și Sfinxul

Cele două formațiuni naturale din munții Bucegi se numără printre cele mai cunoscute atracții turistice din România. Acestea au apărut datorită acțiunii elementelor naturale asupra rocilor și se află în centrul a numeroase legende locale.

Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici 

Dacă ți-ai imaginat vreodată cum e să pășești pe Lună, cu siguranță trebuie să vizitezi aceste minuni naturale. Peisajul selenar din apropierea Buzăului format din vulcani de diferite dimensiuni cu noroi rece atrage sute de mii de curioși în fiecare an!

Cetatea Sighișoara

Cetatea Sighișoara este un oraș spectaculos aflat în Transilvania, tărâmul de legendă din țara noastră. Aceasta a fost întemeiată în Evul Mediu, în anii 1100, și este locuită inclusiv în zilele noastre. Aici poți vizita Turnul cu Ceas, Turnul Cizmarilor sau Croitorilor, Scara Școlarilor și numeroase astfel de puncte de atracție.

Castelul Corvinilor

Cunoscut și drept Castelul Huniazilor, celebra construcție din Hunedoara este considerată una dintre cele mai frumoase clădiri din Europa. Impunător și spectaculos, Castelul Corvinilor a fost construit în secolul al XV-lea și prezintă numeroase elemente specificie arhitecturii medievale, respectiv turnuri, bastioane și un donjon. 

Salina Turda

Salina Turda a căpătat renume internațional datorită peisajului spectaculos subteran pe care îl oferă, precum și pentru numeroasele activități recreative practicate în interiroul acesteia, cum sunt plimbările cu barca, minigolf, bowling și sporturi de teren. Exploatarea sării în această zonă a început în antichitate, dar primul document care vorbește despre această activitate datează din 1271.

Ochiul Beiului

Un alt loc de legendă pe care trebuie să îl vezi este Ochiul Beiului, un lac special cu ape de un albastru ireal. Se spune că acesta s-a format atunci când un tânăr turc s-a îndrăgostit nebunește de o româncă pe care a răpit-o. Fata a scăpat din mâinile lui, iar de supărare, tânărul turc a plâns până când lacrimile sale s-au strâns în acest lac.

Cascada Bigăr

Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia este o oază de istorie conservată la câțiva km de București. În cadrul complexului pot fi vizitate palatul (1702), cuhnia (vechea bucătărie domnească), ghețăria curții domnești, biserica cu hramul Sfântul Gheorghe(1688), parcul englezesc (1922) și capela familiei Bibescu.

Cazanele Dunării

În acest colț al țării, apele Dunării scaldă poalele munților pe care îi străbate cu o viteză amețitoare. La Cazanele Dunării, fluviul se îngustează până la 230 de m și pare coplești de pereții stâncoși pe care îi taie. În această zonă poți vedea chipul lui Decebal sculptat în stâncă, Tabula Traiana și precum și Cetatea Trikule.

Sarmizegetusa Regia

Sarmizegetusa Regia a fost capitala Daciei înainte de războaiele cu Imperiul Roman. De asemenea, a reprezentat centrul unui sistem de apărare format din șase fortărețe ale dacilor folosite pentru a se apăra de atacurile romane. Alături de Sarmizegetusa, în zonă pot fi văzute și ruinele unora dintre aceste fortărețe.

Cimitirul Vesel

Cimitirul Vesel din Săpânța este celebru în toată lumea pentru crucile colorate ale mormintelor și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înmormântate aici. Primul epitaf umoristic din cimitir datează din 1935 și este scris în memoria lui Stan Ioan Pătraș, fondatorul cimitirului.

Bisericile pictate din nordul Moldovei

Moldovița, Voroneț și Sucevița sunt trei dintre cele mai cunoscute biserici din România, renumite pentru picturile superbe care împodobesc pereții acestora. De altfel, Voronețul este numită Capela Sixtină a Estului. Alături de acestea, în nordul Moldovei pot fi vizitate alte câteva mănăstiri la fel de spectaculoase, respectiv biserica din Arbore, biserica de la Mănăstirea Humor sau Pătrăuți.

Cetatea Oradea

Emblemă culturală a orașului cu același nume, cetatea a fost construită în secolul al XI-lea. Se spune că aceasta nu putea fi cucerită datorită rețelelor subterane de legături cu exteriorul. Mai mult de atât, șanțul cu apă al cetății era umplut în caz de asediu cu apă termală din râul Peța. În prezent, în cadrul cetății funcționează Facultatea de Arte Vizuale a Universității din Oradea.

Cetatea Alba Carolina

Cetatea a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea, folosind planurile și strategiile inovatoare ale Marchizului de Vauban, un geniu în domeniul construcțiilor de fortificații. Văzută de sus, Alba Carolina are forma unei stele și păstrează tot farmecul arhitectural al perioade în care a fost ridicată.

Palatul Culturii Iași

Clădirea emblematică pentru orașul Iași a fost construită între 1906-1925, în fosta curte domnească medievală. Stilul arhitectural folosit este neogotic, iar în prezent găzduiește  Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, precum și Centrul de Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural.

Delta Dunării

Pășește în paradisul natural al Deltei Dunării, un loc aproape neatins de oameni, în care te poți bucura de peisaje spectaculoase și de tot ce are natura mai frumos de oferit!

Tropaeum Traiani, Constanța

Ascuns printre câmpurile și dealurile joase ale Dobrogei, Tropaeum Traiani este un monument-bijuterie mai puțin cunoscut publicului larg. Acesta a fost ridicat în cinstea împăratului roman Traian  pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor. Tropaeum Traiani a fost reconstituit în 1977, după unul dintre modelele vechiului monument aflat în ruine.

Cluj Napoca

În ultimii ani, orașul a devenit un punct cultural de atracție nu doar pentru noi, ci și pentru turiștii din alte țări. Dincolo de festivaluri și concerte, orașul are o arhitectură încântătoare și o istorie bogată care începe din anul 107.

Mocănița de pe valea Vaserului

Fă o călătorie înapoi în timp la bordului trenului cu aburi din munții Carpați! Acesta păstrează farmecul epocii în care a fost pus pe șine, adică în 1932, și te va purta printre peisajele de poveste ale zonei.

Pasul Tihuța

Trecătoarea din munții Bârgăului oferă un peisaj tipic zonei montane, dar ceea ce atrage aici numeroși turiști este asocierea Pasului Tihuța cu legenda lui Dracula, bazată pe romanul lui Bram Stoker. În povestea acestuia, trecătoarea poartă numele Borgo Pass, iar pe aici trecea celebrul vampir în goana lui către casă.