Setari Cookie-uri

Apa cu vitamine: ce beneficii poate aduce?

În ultima vreme, apa cu vitamine a devenit tot mai populară și utilizată de sportivi pentru a se hidrata în timpul activităților și exercițiilor fizice. Dar de ce? Ce beneficii aduce acest tip de băutură? Hai să descoperim împreună!

Dacă te-a prins febra rezoluțiilor în ceea ce privește sportul și mersul la sală anul acesta – și, fie vorba între noi, anul acesta chiar te ții de ele, nu ca anul trecut, da? – ar trebui să încerci apa vitaminizată, dacă nu ai testat-o încă. S-ar putea să te ajute să treci mai des pe la sală anul acesta! Pentru că, nu uita, când faci sport, hidratarea este esențială! Și mai mult decât în mod normal. ;)

Apa cu vitamine: 5 beneficii pentru care merită să o testezi când faci sport sau treci printr-o perioadă solicitantă

Deși apa plată / apa potabilă are în sine o multitudine de beneficii, mai ales dacă o bei constant, în doze recomandate, uneori poate fi plictisitoare. Așa că, pentru a te determina să bei apă mai multă, apa cu vitamine poate compensa lipsa de cantitate necesară, pe care, dacă ești ca mine, poți „uita” să o bei periodic, atât cât ar trebui. Și asta pentru că e delicioasă, are arome ca de suc, fără a fi atât de dulce!

Citește și:

E ca o apă fructată. Și ai deja o mare varietate de ape vitaminizate în arome delicioase din care să alegi! Majoritatea, indiferent de aromă, îți vor oferi vitaminele și nutrienții necesari pentru a te menține sănătoasă în timp ce faci sport ca să te menții la o masă corporală ideală. Poți alege un anumit tip de apă cu vitamine cu acele ingrediente / vitamine necesare, precum și cu gustul care te atrage pe tine.

apă cu vitamine Vitamin Well_beneficiiVezi mai multe sortimente

Dar pe lângă savoare, apa cu vitamine mai vine cu un pachet de substanțe nutritive care hrănesc organismul, mai ales când e suprasolicitat după anumite eforturi, cum se întâmplă la sportivi.

Conform HealthStatus.com, apa cu vitamine mai poate asigura și efecte antiîmbătrânire datorită conținutului său bogat în antioxidanți. Antioxidanții aceștia protejează corpul de radicalii liberi care cauzează deteriorarea celulelor corpului și de bolile grave de ochi.

Citește și:

Băuturile cu vitamine cum e apa vitaminizată asigură în același timp vitaminele esențiale corpului tău. Așa că a bea o astfel de apă îți conferă, pe lângă hidratarea necesară zilnic, beneficiul vitaminizării corpului.

Pentru mine, care uit să beau câtă apă ar trebui zilnic, dar ca și pentru multe persoane, de altfel, apa cu vitamine constituie o alternativă gustoasă și mult mai sănătoasă decât apa plată. Astfel, am rezolvat o mare problemă în privința hidratării! Firește, nu înlocuiesc apa vitaminizată cu apa obișnuită, dar suplimentez acolo unde nu ofer „stocul” zilnic necesar printr-o astfel de băutură. ;)

Ce apă cu vitamine m-a determinat să încerc și varianta aceasta de hidratare

Văzusem tot mai mult în cafenele apa cu vitamine Vitamin Well și apărea în din ce în ce mai multe variante de arome: de la căpșuni la lime și rubarbă sau chiar soc. Până într-o zi când am primit două sticle în ediție limitată cu semnătura și recomandarea lui Zlatan Ibrahimovic – varianta Vitamin Well Upgrade (acum, nu mai e el ambasadorul, ci marele tenismen bulgar Grigor Dimitrov, iar pe România - Flavia Mihășan). Am zis: ia uite măi, dacă zice băiatul acesta, hai, fie, s-o încerc și pe asta!

Citește și:

Și mi-a plăcut! Apoi am aflat că e disponibilă în mai multe variante și are conținut scăzut în calorii, fiind dezvoltată de specialiști în nutriție și metabolism. E doar cu apă de izvor concepută + zahăr obținut doar din fructe, la care se adaugă vitamine, minerale și extracte din plante și fructe.

apă cu vitamine Vitamin WellVezi mai multe detalii

Apa cu vitamine Vitamin Well e disponibilă în 5 variante super bune și gustoase:

  • Upgrade cu lămâie și cactus, cu vitamina B6 și B12 care contribuie la reducerea oboselii și cu magneziu și vitamina D care ajută la funcția normală a musculaturii.
  • Reload cu lămâie și lime și cu magneziu și zinc, pentru echilibrul electrolitic. Are și biotină și vitamina B12, care ajută la funcționarea unui metabolism normal și la obținerea unui randament energetic ridicat. Mai are și vitamina D.
  • Hydrate cu căpșuni și rubarbă – utilă în refacerea nivelului de fluide pierdute în urma unui efort fizic mai intens. Are și vitaminele C, B12 și acid pantotenic care contribuie la reducerea surmenajului și a oboselii, iar biotina, niacina și zincul sunt utile pentru menținerea sănătății normale a pielii.
  • Everyday are aromă de mere verzi și 7 vitamine + 3 minerale, niacină, acid pantotenic, vitamina B12 și biotină, plus magneziu, cu beneficiile menționate deja mai sus pentru fiecare.
  • Defence e cu lămâie și soc + vitamine (D3, E, C, acid folic, B12), minerale (zinc) și extract de ceai verde
  • Antioxidant e un produs unic în rândul apelor cu vitamine din România. Are aromă de piersici, extract de ceai verde, soc, rodie și strugure, conține vitaminele C și E, cu rol antioxidant, plus mineralele seleniu, mangan, cupru și zinc, care contribuie la protejarea celulelor de stresul oxidativ.

Apa vitaminizată Vitamin Well e produsă în Suedia și de anul trecut e disponibilă și în România în gamele de mai sus. Iar de anul acesta, jucătorul profesionist de tenis Grigor Dimitrov devine cel mai recent membru în rândul ambasadorilor acestui brand de apă cu vitamine. Grigor Dimitrov este cel mai de succes tenisman bulgar din toate timpurile. Și văd că apa cu vitamine preferată de mine încearcă astfel să adune cât mai multe fane în rândul consumatorilor de apă vitaminizată! :P Le prevăd succesul în această direcție. :D

Citește și:

Eu am avut o experiență reconfortantă și foarte plăcută mai ales cu Vitamin Well din gama Everyday cu mere verzi, după o enterocolită nasoală. M-a ajutat foarte mult, căci mă deshidratasem rău de tot și nu mai puteam mânca, așa că vitaminele din apa aceasta m-au ajutat să mă pun înapoi pe picioare. Uite de aceea prefer eu, înainte de orice, Vitamin Well!

Vezi gama de apă vitaminizată Vitamin Well

Voi ce ape cu vitamine beți? Ați simțit vreodată vreo îmbunătățire la nivel de organism după ce ați băut-o?

Citește și:

În ultima vreme, am citit mai multe argumente de natură medicală care contraziceau beneficiile apei cu vitamine menționate mai sus. Sau spuneau că nu sunt suficiente ca să considerăm apa cu vitamine o băutură sănătoasă. Ori că are și alte hibe mai grave care le anulează pe acestea.

Well, Vitamin Well mi-a dărâmat miturile și chestiile negative citite despre apa cu vitamine până acum. Asta pentru că nu e creată precum apele cu vitamine de la alte branduri.

Ei, uite încă un motiv în plus ca să mergi la sală mai des anul acesta! :)

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.