Setari Cookie-uri

Bluze croite larg: lejere și potrivite indiferent de siluetă

Adesea căutăm cele mai șic tendințe ce se potrivesc în funcție de sezon. Și adesea ne lovim de mici impedimente, căci nu toate arătăm la fel și nu toate avem același corp. Acesta nu este un lucru rău, fiecare femeie are frumusețea ei, și nu ține mereu (sau doar) de fizic. Totuși, pentru că mă știu pe mine și știu cât de nemulțumită pot fi uneori (mai ales când îmi cumpăr haine) azi mă opresc la câteva piese vestimentare potrivite oricărei femei, indiferent de siluetă.

Mă refer aici la bluze croite larg, atât de ușor de adaptat oricărei tipologii corporale! Fie că e vorba de siluetă-măr, de siluetă-pară, de tipologie atletică, ”androgină” sau de mici imperfecțiuni ale unor zone (șolduri ample, bust mic, brațe groase, picioare groase), există câteva linii vestimentare ce pot flata orice corp.

Pe ele le-am căutat! Am căutat acele bluze lejere pentru orice siluetă și le-am găsit. Le-am găsit în trendurile actuale și în cele ale sezonului ce vine! Și dacă tot le-am găsit, le voi împărtăși! Am adunat cele mai stilate bluze largi pentru orice siluetă, de purtat acum și la toamnă!

Bluze croite larg, care te avantajează și maschează imperfecțiunile

Adesea ne ferim de croiala largă, de linia ”sac” sau de croiala maxi ori oversize, căci există preconcepția că o croială de acest gen ”adaugă” kilograme sau ”îngrașă”. Totul stă însă și în alegerea unor bluze croite larg ”deștepte” dar și în asortarea lor cu alte articole vestimentare. Sunt sigură, totuși, că există câteva bluze lejere pentru orice siluetă, și o să-ți spun care e logica mea, în a le alege pe acelea ce te flatează pe tine, în funcție de particularități.

Citește și:

O bluză croită amplu, larg, din material vaporos (dar nu neapărat) poate fi ușor de purtat, și dacă ai abdomenul pronunțat și dacă ai talia subțire și șoldurile mari. Desigur, este esențial materialul (nu alege satin la bluze, decât dacă ai un abdomen tonifiat, această textură are ”darul” de a arăta lumii și cel mai mic colăcel), lungimea topului sau detaliile de croială.

De exemplu, chiar dacă alegi bluze croite larg, ce aparent ți s-ar potrivi, dacă ai bustul mare și bluza are volane sau pliuri tocmai pe bust, vei adăuga volum tocmai acolo. Așa că m-am ferit de detalii de croială ce ar putea face mai mult rău decât bine și am selectat câteva sugestii de la marii designerii dar și câteva modele de bluze largi pentru orice siluetă, din magazine.

Bluze lejere pentru orice siluetă ce se încadrează în moda pentru toamna asta!

Pe ce am mizat când am ales aceste bluze croite larg, cu efect ”magic” pentru corpul tău? Pe imprimeuri ”deștepte”, care creează efect cinetic (de mișcare, de ”spargere” a formelor, deci de remodelare a siluetei).

Citește și:

Am mai ales bluze largi pentru orice siluetă, mizând pe ușoara cambrare în zona taliei sau pe croiala evazată, un alt detaliu ce ajută silueta să pară mai lungă, mai zveltă, mai feminină. Vei vedea că selecția mea de bluze lejere pentru orice siluetă se bazează pe materiale eminamente fluide, care curg, care mângâie formele, chiar dacă vorbim despre topuri elegante, fie sport.

Așadar, iată ce bluze croite larg îți flatează silueta și se potrivesc următoarelor luni, chiar în sezonul rece viitor:

Jurnalul unei shopaholice, bluze croite larg, bluze largi pentru orice siluetă, bluze lejere pentru orice siluetă

Bluză-tunică androgină Bluză cu imprimeu Bluză cu print floral Tunică tip Pijama

Se poartă bluzele sport, largi, tip sweater oversize

Deși nu ai zice, anumite bluze croite larg, de tip sweater sport pot avantaja pe oricine! Iar trendul sporty-șic continuă să fie la modă în sezonul de vine.

Citește și:

Găsești inspirație la Chanel Balenciaga, Prada! Extra pont: alege sweatere croite feminin, totuși, adică ușor evazat, cu un decolteu sexy opri interesant, ori ușor cambrate, pentru a nu da siluetei tale un aspect masculin, nici atunci când ești sport.

Alege cămăși croite larg, cu linie androgină

Se poartă multe cămăși largi, vaporoase, adesea croite androgin, deși păstrează linii feminine. De asemenea se poartă și detaliile ce amintesc de cowboys, precum gulerul ascuțit, pieptarul și buzunarele cu clapetă.

Zona de buzunare, și de altfel, orice fel de adăugire de volum poate crea impresia de îngroșare, deci atenție! Extra pont: mizează mai degrabă pe cămăși de inspirație bărbătească, dar fluide, ladylike (gulere mici, tunici, inserții transparente, mici broderii).

Citește și:

Dacă alegi bluze croite larg, cu imprimeuri colorate, aglomerate, remodelezi vizual corpul

Întotdeauna mizează pe imprimeuri gălăgioase, aglomerate, ce creează impresia de cinetism. Așa nu se mai văd micile imperfecțiuni ale corpului. Că e vorba de flori, de zigzaguri, de dungi, buline, printuri etnice sau abstracte, motivele de acest gen sunt perfecte pentru orice corp.

Inspirație găsești la Balenciaga, Gucci, Comme des Garçons. Extra pont: un compleu cu astfel de imprimeu sau o rochie de acest gen face minuni!

La toamnă se poartă bluze lejere, acoperite de franjuri lungi, eventual lucioase

Ei bine, anii 20 continuă să existe și după sezonul cald. Mai precis prin franjurile luuungi (uneori până la pământ!), adesea din texturi metalice, Glamour, a la Roaring Twenties. Amintind de Flapper dress, dar prezente și la bluze ori topuri, aceste decorațiuni și aplicații se mișcă o dată cu corpul și fac minuni în a masca kilogramele în plus (cele lucioase și ”sparg” lumina) sau în a adăuga forme.

Citește și:

Pe scurt,o bluză de acest gen poate echilibra silueta. Extra pont: găsești inspirație de bluze croite larg, cu franjuri aplicate la Valentino, McQueen, Givenchy.

Bluze largi pentru orice siluetă: alege topurile ce se inspiră din modelele satinate de pijamale

Vestimentația inspirată din pijamale și neglijeuri continuă să fie chic. Poți alege bluze lejere pentru orice siluetă, inspirată fiind de bluzoanele de pijamale largi, sau de furourile dantelate. Găsești colecții de acest gen la Bottega Veneta, Y/Project, Givenchy. Extra pont: dacă alegi bluze largi pentru orice siluetă, în stil pijama, dar cu imprimeu de ”eșarfă” mai bifezi încă un trend, plus că ajuți vizual ca formele tale să fie mai echilibrate.

Sper că aceste mici trucuri de a alege bluze croite larg, orice siluetă ai avea, te ajută. Cu atât mai mult cu cât am trecut și prin cele mai tari croieli, materiale și imprimeuri ce se poartă în toamna ce vine.

Citește și:

Să ai spor la shopping! Ah, și nu uita, dincolo de formele tale, ești frumoasă!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.