Setari Cookie-uri

Top 10 carti bestseller in 2017: ce sa citesti

Cu un telefon mobil mereu la indemana, (re)vine mai greu dorinta de a citi o carte. O spun din propria experienta, si o spun cu capul plecat si parere de rau.

Imi este mai la indemana sa rasfoiesc retelele de socializare pe drumul spre munca sau inainte de culcare, decat sa deschid o carte si sa patrund intr-o poveste magica. Desi dorul de a citi nu ma paraseste nicio clipa, parca mi-e teama sa pornesc la drum cu o noua carte.

Dar mi-am invins "teama" de curand si m-am apucat sa citesc, dupa o pauza lunga, cartea "Problema Spinoza" a lui Irvin D. Yalom, autorul meu preferat. Uitasem cat de fericita ma poate face o carte, mai ales daca este pentru dezvoltarea personala, si sunt atat de mandra de mine incat ma rog ca dupa ce o termin sa fiu nerabdatoare sa o incep pe urmatoarea.

Cititul este cea mai buna hrana pentru minte, asa cum alimentele sunt pentru trup si rugaciunea pentru suflet.

Plus ca, toamna este numai potrivita pentru lectura. La urma urmei, ce poti face cand afara ploua neincetat, este racoare si se anunta cod de vant in toata tara?!

Citește și:

Eu am pentru tine 10 recomandari de bestseller-uri pe care trebuie sa le citesti si tu neaparat. De ce? Pai... nu degeaba li se spune bestseller-uri, nu-i asa? Sunt cele mai bine vandute carti din 2017, dar te vor convinge si descrierile de mai jos.

Carti dezvoltare personala

Note to Self John C. Maxwell Dale Carnegie

Carti bestseller 2017

Insomnii - Irina Binder, autoarea volumelor "Fluturi" si "Insomnii" nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Irina Binder le-a cucerit usor pe doamnele si domnisoarele din Romania prin simplul fapt ca si-a deschis inima si le-a marturisit in scris toate experientele ei de viata, fara perdea.

Fragment din carte: "Acum stiu sa traiesc... pentru ca exista o diferenta intre "a trai" si "a exista". Acum stiu ca intre iubire si ura exista o bariera mult prea fragila si mai stiu ca pentru a-ti transforma un prieten in dusman nu trebuie neaparat sa-i gresesti, ci este de ajuns sa nu ii faci pe plac doar o singura data. Acum stiu ca anumite drumuri au un singur sens si ca pe el nu exista cale de intoarcere. Acum stiu ca lucrurile nespuse la timp zadarnic sunt spuse prea tarziu. Acum stiu ca uneori e mai bine sa iti ascunzi fericirea de ochii lumii, ca sa nu le starnesti invidia celor neimpliniti, pentru ca nicio fericire nu dureaza atat de mult si atat de intens incat sa combata rautatea permanenta din jur.".

Citește și:

Oamenii fericiti citesc si beau cafea este o poveste despre impacarea de sine. Romanul prezinta povestea lui Diane, aruncata in cea mai cumplita depresie dupa moartea sotului si a fiicei sale. La indemnul celui mai bun prieten, aceasta se refugiaza departe de lume, intr-o mica asezare din Irlanda si isi incepe calatoria catre un nou inceput de viata.

Fragment: "In intuneric, am mers pe urmele lor, in incaperea in care ne reuneam. Colin venea spre mine, eu ii desfaceam cravata, el ma saruta, Clara ne despartea, cinam, Colin o culca pe fiica noastra, dupa care ramaneam amandoi, cu siguranta de a o sti pe Clara la caldura in patul ei, cu degetul mare in gura. Am realizat ca apartamentul nostru nu mai exista, imi dorisem sa raman acolo ca sa pastrez totul neatins, dar gresisem. Nu mai erau dosare, zgomotul cheii in usa, alergaturi pe parchet. Nu aveam sa mai revin niciodata aici."

Citește și:

Hotul de carti prezinta o Germania nazista in anul 1939. Liesel Meminger si fratele ei mai mic sunt dusi de catre mama lor sa locuiasca cu o familie sociala in afara orasului Munchen. Pe parcursul calatoriei, Moartea ii face o vizita baietelului si o observa pe Liesel. Va fi prima dintre multe intalniri apropiate.

Langa mormantul fratelui ei, viata lui Liesel se schimba atunci cand ea ridica un obiect ascuns in zapada - Manualul Groparului, lasat acolo din greseala, si este prima ei carte furata. Incepe astfel o poveste despre dragostea de carti si de cuvinte, pe masura ce tanara Liesel invata sa citeasca cu ajutorul tatalui ei adoptiv.

Inainte sa te cunosc a fost cea mai asteptata poveste de dragoste a anului. O poveste dulce-amaruie despre dragoste si renuntare. Lou Clark este personajul principal. Lucreaza la ceainaria The Buttered Bun si are un iubit de care s-ar putea sa nu fie indragostita.

Citește și:

Will Traynor este si el personajul principal, care-si pierde dorinta de a trai in urma unui accident de motocicleta. Cei doi se vor intalni si isi vor schimba unul celuilalt destinele pentru totdeauna.

Carti bestseller 2017

Insomnii - Irina Binder Oamenii fericiti citesc si beau cafea

Hotul de carti - Markus Zusak Inainte sa te cunosc - Jojo Moyes

Cele mai bine vandute carti in 2017

Cele 13 motive este un roman tradus in 32 de limbi, distins cu California Book Award. Este un roman care te pune pe ganduri si care te va face sa-i privesti cu mai multa atentie pe cei din jur. Te va face sa intelegi de ce unele cuvinte dor mai mult decat crezi, in schimb, cele alese cu grija aduc alinare.

La final se trage linie si se descopera, paradoxal, o minunata pledoarie pentru viata - treisprezece motive pentru care viata e frumoasa si merita trăita.

Fata din tren - Tu nu o cunosti, dar ea te cunoaste. Romanul este #1 New York Times bestseller, bestseller absolut in Marea Britanie si s-a vandut in peste 1,8 milioane de exemplare in doar patru luni, in Statele Unite.

Citește și:

Fragment: "Cand trenul se opreste la semnal, ridic privirea din foaie si-l vad pe Jason stand pe terasa, privind in jos, spre calea ferata. Am sentimentul ca se uita direct la mine si am cea mai ciudata senzatie — e ca si cum m-ar mai fi privit in felul acesta candva; am sentimentul ca m-a vazut cu adevarat. Imi imaginez cum imi zambeste si, desi nu inteleg de ce, incepe sa-mi fie frica. Se intoarce cu spatele, iar trenul se misca din loc. ""

Almanahul Times New Roman are in jur de 150 de pagini si include o selectie dintre cele mai bune texte de pe site si in jur de 100 de materiale noi, nepublicate anterior. Este cartea de care ai nevoie atunci cand vrei sa lasi grijile deoparte si sa razi cu gura pana la urechi.

Cele mai bine vandute carti in 2017

13 reason why Fata din tren Almanahul Times New Roman

O prezentare cam lunga, nu? Sper totusi sa iti serveasca drept sursa de inspiratie si toamna asta sa nu treaca fara sa citesti cel putin cinci carti din cele recomandate.

Citește și:

Urmareste si citate din cartile cel mai bine vandute ale anului.

Sursa Foto Front Page: pixabay.com

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.