Setari Cookie-uri

7 cărți bestseller la început de an pe care să le ai în vedere

La fiecare început de an se fac liste cu rezoluții, cu planuri, cu schimbări, cu multe lucruri de urmărit. Așa cum se așteaptă anumite filme, credem cu tărie că și cărțile ar trebui să fie luate în considerare. Noi am găsit câteva cărți bestseller în care avem încredere în 2019.

Cititul este, la fel ca și shopping-ul, o formă de terapie. Poate chiar una cu mai multe beneficii, pentru că răsfață atât mintea, cât și sufletul. Recunoaștem sentimentul acela de complet pe care îl experimentezi atunci când te atașezi de anumite personaje sau când descoperi ascunse prin filele unor cărți idei care îți schimbă viziunea. Sunt multe titluri care, poate, deja ți-au oferit perspective inedite asupra vieții sau te-au făcut să vrei să ceri mai mult de la tine sau chiar și de la ceilalți.

Pentru că nici 2019 nu va fi diferit, noi am făcut o selecție de câteva scrieri în care avem încredere și pe care să le iei în considerare anul acesta. Pe cât de diferite, pe atât de ofertante și promițătoare se pot dovedi. Nu ne crezi? Este suficient să citești descrierea, ca să vezi că nu te amăgim cu ceva ușor de uitat - iată:

Citește și:

Aici, acum, mereu de Catherine Isaac

Cartea “Aici, acum, mereu” semnată de Catherine Isaac ne trimite într-o zonă idilică din Franța, una rurală și plină de magie care te face să te gândești la filmul “A Good Year".

Parte dramă, parte carte romantică, povestirea emoționantă ne prezintă modul în care îți poți regăsi bucuria când și unde te aștepți mai puțin, dar și dragostea ascunsă în locuri neașteptate. Pentru pasionații de călătorii sau iubitorii de preparate franțuzești cartea va fi un deliciu, făcându-te să vrei să ajungi cât mai repede în locurile descrise.

Citește și:

Eu, și totuși alta de Jojo Moyes

Autoarea Jojo Moyes a cunoscut popularitatea odată ce romanul “Me Before You” (Înainte să te cunosc) a fost ecranizat. Drama romantică cu Emilia Clarke și Sam Claflin a stors râuri de lacrimi și avea să fie doar prima adaptare dintr-o serie de cărți care a devenit trilogie.

A treia parte - “Still Me”(Eu, și totuși alta) - ne-o prezintă pe aceeași Louisa Clark, cunoscută ca Lou. După decizia de a pleca în New York, pentru un nou loc de muncă, deși avea o relație cu Sam pe care îl lasă în Londra, tânăra va întâlni din nou o persoană care o va schimba. Este vorba despre un bărbat care îi amintește de Will mai mult decât ar fi crezut.

Femeia de la fereastră de A.J. Finn

“The Woman in the Window” (Femeia de la fereastră) ar putea fi unul dintre cele mai bune thrillere de anul acesta. Regizat de Joe Wright, filmul îi va avea în rolurile principale pe Amy Adams, Julianne Moore, Gary Oldman, Wyatt Russell, Brian Tyree Henry și Anthony Mackie.

Citește și:

Ceea ce nu se știe, probabil, este faptul că filmul va fi adaptarea cărții cu același nume pentru marele ecran, al cărei autor este A.J.Finn. În centrul poveștii stă Anna Foxx, o femeie care nu a mai ieșit din casă de zece luni, speriată de ideea de a-și părăsi locuința. Aceasta a făcut o obsesie din a-și urmări vecinii de la geam. Totul se schimbă când vede ceva înfiorător. Însă aceasta pune sub semnul intrebării ceea ce a văzut și este tot mai convinsă că nimeni nu o va crede.

cărți bestseller de citit la început de an

Aici, acum, mereu Eu, și totuși alta Femeia de la fereastră

Negustorul de manuscrise de John Grisham

John Grisham este unul dintre cei mai cunoscuți romancieri, extrem de apreciat și la Hollywood. Nici nu ar putea fi altfel, având în vedere că multe dintre adaptările cărților sale s-au bucurat de succes - “A Time to Kill”, “The Chamber”, “Client List”, “The Firm”, “The Pelican Brief”, “Runaway Jury”. Acestea au în comun temele politice și faptul că fidelizează genul thriller.

Citește și:

“Negustorul de manuscrise” ne prezintă o bandă de hoți care decide să facă un jaf spectaculos. Ceee ce pare simplu la început, furtul unei camere de valori de la subsolul unei biblioteci, se dovedește mai complicat. Personajele principale sunt Bruce Cable, proprietarul unui magazin de cărți, care mai face și comerț la negru și o tânără prinsă fără să își dorească în acest joc complicat.

Cartea secretelor de Eugen Ovidiu Chirovici

Autorul Eugen Ovidiu Chirovici ne prezintă “Cartea secretelor”. Cartea este una plină de mister, descrisă astfel: “Nu poți avea încredere în propriile amintiri. Nu poți avea încredere nici în relatările altora. Așadar, cum poți să afli ce s-a întâmplat cu adevărat în noaptea aceea?".

Citește și:

Într-o noapte un psiholog susține o prezentare despre recuperarea memoriei pierdute, văzând în asta o artă. Acesta este surpins ulterior pus în fața unei provocări. Un străin îl abordează și îi spune că nu știe cine este, dar că s-a trezit în urmă cu câteva minute într-o cameră de hotel, iar lângă el era o femeie moartă. Totul este un puzzle extrem de complicat.

Zece negri mititei de Agatha Christie

Agatha Christie rămâne una dintre cele mai prețuite autoare, una care a livrat câteva dintre cele mai interesante scrieri, încă fascinante atât pentru vechile generații cât și pentru cei mai tineri dintre noi care abia ce îi descoperă operele.

“And There Were None” tradusă în română ca “Zece negri mititei” este un roman polițist, considerat capodopera autoarei, publicat în 1939. Zece străini sunt invitați pe o insulă pustie. În timpul cinei o înregistrare îi acuză pe fiecare de câte o crimă. La finalul serii se găsește prima victimă, unul dintre cei zece, iar criminalul ar putea fi oricare dintre ei. Rând pe rând, musafirii mor în circumstanțe misterioase și cititorului îi rămâne să afle cine a instrumentat totul și de ce.

Citește și:

Negustorul de manuscrise Cartea secretelor Zece negri mititei

Jocul vieții și cum să-l jucăm de Florence Shinn

Se spune despre “Jocul vieții și cum să-l jucăm” că este cartea care a schimbat viețile a milioane de oameni prin perspectiva ideilor dezvoltate și prin modul cum alege să trateze diverse teme extrem de importante pentru fiecare dintre noi.

Cartea face parte din categoria celor pentru dezvoltare personală și va invita cititorul să se cunoască mai bine, să cântărească altfel sănătatea, bogăția, iubirea, prieteniile și propria persoană. Autoarea vine cu o teorie interesantă care spune că “viața e un joc și, pentru a-l juca bine, trebuie să înțelegi legile universale care îl guvernează”.

Jocul vieții și cum să-l jucăm

Desigur, astea sunt doar unele dintre cărtile bestseller care ne-au atras atenția pentru ca sunt mult prea multe ca să credem că facem dreptate tuturor. Dacă ai recomandări pe care să le împărtășești cu celelalte cititoare, primim cu drag orice sugestii.

Uite și top cele mai bune cărți de citit oricând!

Featured foto by LOGVINYUK YULIIA via SHutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.