Setari Cookie-uri

7 cărți de oferit cadou pentru fiecare din lista ta!

Începe curând goana după cadouri, așa că ai face bine să îți faci lista de cumpărături cât mai devreme. Dacă știi deja ce să cumperi fiecărei cunoștințe, îți va fi mai ușor să alegi ce trebuie. Avem încredere că un cadou universal valabil pentru toată lumea poate fi reprezentat de cărți. Acestea vor bucura atât cititorii de cursă lungă, cât și pe cei mai puțin răbdători. Noi am găsit șapte titluri musai de ambalaat cu o fundă pentru a le oferi Crăciunul ăsta.

Pentru că da, mai este puțin și sărbătorile de iarnă bat iar la ușă. Asta înseamnă colindători, miros de vin fiert și de turtă dulce, mese în familie, împodobit bradul și… oferit cadouri. Probabil unul dintre cele mai importante evenimente va fi când se împart daruri între cei dragi - familie și prieteni - iar ție nu îți va rămâne decât să le memorezi încântarea de pe chip.

Pentru că fiecare se va bucura, cu siguranță, de orice va primi. Dar dacă este și ceva practic, și pentru suflet, atunci cu atât mai bine. Cărțile pot acoperi cele două cerințe, așa că ne-am gândit cât de fain ar fi să te scutim de căutat prin online și să îți facem noi niște sugestii în acest sens.

Iată mai jos șapte cărți pentru cele mai importante persoane din viața ta - potrivite fiecărei personalități:

Citește și:

21 de lecții pentru secolul XXI de Yuval Noah Harari

Autorul Yuval Noah Harari face o investigație asupra prezentului și invită cititorii să reflecte la ce înseamnă informația, cunoașterea.

21 de lecții pentru secolul XXI” poate fi o lectură extrem de interesantă pentru cei care se preocupă de probleme precum fake news, democrație liberală, națiuni și religii, globalizare, civilizații, imigranții și naționalism. Incomodă, dar autentică, această scriere pune pe zona de interes teme dintre cele mai tăioase precum schimbările climatice și terorismul.

Citește și:

New Erotica for Feminists de Caitlin Kunkel, Brooke Preston, Fiona Taylor și Carrie Wittmer

O carte satirică și amuzantă, “New Erotica for Feminists” ar putea fi cadoul perfect pentru cei cu simțul umorului, pentru care conceptul de feminism are o altă semnificație.

Se insistă asupra cerințelor de drepturi egale, se povestește despre începuturile Adam și Eva și se fac și diverse narațiuni despre Tinder. Este o scriere distractivă și foarte inteligentă care încearcă să răspundă la întrebarea - “ce își doresc (cu adevărat) femeile”?

A Spark of Light de Jodi Picoult

Autoarea Jodi Picoult portretizează în “A Spark of Light” complexitatea lumii moderne și oferă cititorului o lectură la care se va renunța greu.

Cu un subiect incomod, în centrul cărții stă o clinică pentru reproducere, totul fiind un pretext pentru metafore complexe. Mai cu seamă că structura nu este una complexă și te plimbă pe mai multe planuri temporale. O carte care va inspira.

Citește și:

New Erotica for Feminist 21 de lectii pentru secolul XXI A Spark of Light

In Paris: 20 Women on Life in the City of Light de Jeanne Damas

Jeanne Damas este fostul editor al publicației franceze “Elle” și știe ce înseamnă lumea haute couture din capitala modei. Dar nu despre asta este In Paris: 20 Women on LIfe in the City of Light”, ci despre viața pariziencelor și despre ce înseamnă să trăiești la anumite standarde.

Poate fi cadoul perfect pentru cele mai visătoare dintre noi, pentru cele care și-au dorit mereu să ajungă la Paris - se face profilul unor femei cu vârsta medie de 20 de ani, din domenii diferite și se prezintă modul cum s-au adaptat la orașul plin de artă. Dar prin ruperea de clișeele standard ale prototipurilor de tinere care se plimbă prin Franța.

Citește și:

In Paris: 20 Women in the City of Life - carte

Cook Like a Pro de Ina Garten

Știi pe cineva căruia îi place să gătească foarte mult, care stă cu orele în bucătărie și nu se plictisește, care face mâncăruri demențiale? Atunci s-ar putea să fi găsit cadoul ideal de Crăciun.

Cartea “Cook Like a Pro” de Ina Garten o va face să meșterească chestii prin bucătărie ceva mai avansate, la nivel de profesionist. Nu doar că va învăța rețete noi, dar va deprinde și diverse trucuri și tehnici de care să se folosească cu încredere, indiferent de experiența avută. Și poate asta va fi un prim pas în schimbarea sau începutul carierei, totul mulțumită unei colecții accesibile de idei smart de bucate.

Povestea mea de Michelle Obama

A fost Prima Doamnă în SUA - Michelle Obama și-a publicat memoriile din acea perioadă și și-a propus să inspire, mai ales prin stilul fermecător cu care își descrie experiențele care au format-o ca un om puternic. Totul se reunește in "Povestea mea".

Citește și:

O figură influentă, Michelle face o cronică a vieții sale, plecând de la anii copilăriei și trecând cititorul prin perioada când a fost mamă, soție și apoi cea mai mare provocare, soția Președintelui Statelor Unite ale Americii. O carte intimă și personală, sinceră.

“Jane Eyre” de Charlotte Bronte pentru femeile puternice

La începutul romanului cunoaștem un personaj care rătăcește, este singur și pierdut în nesiguranță. Pe parcurs, Jane, protagonista romanului cu același nume, se transformă într-o femeie care și-a găsit identitatea și poate fi mândră de alegerile pe care le-a făcut, fiind capabilă inclusiv să spună “te iubesc”.

Cu descrieri profunde ale stării personajului, cititorul pătrunde în mintea și în sufletul unei femei extraordinare, care a fost subiectul multor adaptari de teatru și film, Mr. Rochester și Thornfield intrând pentru totdeauna în cultura colectivă.

Citește și:

jane eyre

Vezi preț cărți Jane Eyre

Am stabilit deja că poți oferi cărți oricui. Noi ți-am prezentat șapte posibile daruri, așa că ne-ar interesa să ne spui și tu ce crezi că s-ar potrivi de oferit cuiva.

Poate fi o alegere subiectivă, așa că ne-ar încânta cu atât mai mult să cunoaștem o parte din ce te inspiră pe tine. Să fie cu sărbători frumoase!

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.