Setari Cookie-uri

Din top 100 cărți pentru copii ale momentului

O activitate unică este să citești împreună cu copilul sau bebelușul foarte curios, pe care îl ajuți să descopere prin cuvinte tărâmuri magice, personaje de basm și aventuri de neegalat.

O experiență emoționantă, cu siguranță, mai ales în primii ani din viața lui, când mintea îi este tot mai deschisă la curiozități și dornică de asimilare de noi cunoștințe.

Cu multiple beneficii pe termen lung, citirea de povești este un mod nemaipomenit pentru dezvoltarea vocabularului, iar dacă faceți împreună această activitate, nu doar că petreceți mai mult timp, dar se creează o legătură emoțională importantă.

Este esențial, așadar, să găsești cărți care îi mențin interesul și atenția, să nu-l plictisească și să fie dornic să afle informații dintre cele mai faine. Dacă la început se va obișnui cu glasul tău și va gânguri după narațiuni fermecătoare, pe măsură ce va crește și va învăța să citească, va cere singur să o facă în intimitate și este destul de important să găsești titluri potrivite vârstei sale - fie că vorbim despre scrieri moderne sau despre relansări clasice.

Citește și:

Ca să îți venim în ajutor, îți facem câteva recomandări dintre cele mai căutate cărți pentru copii, ca să ai de unde să alegi pentru cei mici:

Învață de mic: enciclopedii pentru copii

Diverse cărți educative care îl formează și îl ajută să înțeleagă altfel lumea înconjurătoare, natura. Practic, îl ajuți să devină mai isteț, mai ager în învățare și mai dornic să știe mai mult despre lucruri pentru care probabil nu ar dezvolta interes și ar trebui.

Vorbim despre cărți dedicate unui singur subiect pe care copilul îl va aprofunda, până la a-l înțelege întocmai. Spre exemplu poate afla detalii despre corpul uman, despre insecte, planete, istorie, geografie și multe altele.

enciclopedii pentru copii

Vezi aici alte recomandari

Citește și:

Cărți cu jocuri interactive pentru bebeluși

Acesta ar fi al doilea nivel, după ce îi citești tu lecturi ușurele, când este prea mic să le înțeleagă așa cum trebuie, când îl înveți culorile, animalele, alfabetul sau lucruri dintre cele mai micuțe ca pentru mintea lui încă fragedă.

Vorbim aici despre cărți cu jocuri interactive care îl implică în diverse activități, dintre cele mai provocatoare și solicitante ca o joacă: să facă propoziții, să construiască puzzle-uri de poze cu text, să se obișnuiască cu structuri de propoziții repetitive, rime, cât să devină previzibil și amuzant.

carti cu jocuri interactive

Alte carti interactive pentru copii

Ce să citească - cărți pentru copii

Dacă o să răsfoiești prin online, o să găsești diverse topuri cu cărți pe care orice copil ar trebui să le citească până la o anumită vârstă.

Citește și:

Noi credem că odată ce își dezvoltă propriile preferințe, pe lângă romanele din literatura universală ar trebuie promovate mai ales cele clasice. Lângă romanele cel mai cunoscute precum seria Cronicile din Narnia, Harry Potter sau Hobitul ar trebui strecurate și unele mai puțin cunoscute.

Micul Prinț este obligatoriu din titlurile cu vechime, iar recent lansatul Minunea, cu siguranță va încânta școlarul care va învăța despre empatie și prietenie.

carti de citit pentru copii

Carti pentru copii beletristica

Propria lui biblioteca: colecții de cărți pentru copii

Pentru că niciodată nu sunt prea multe cărți pentru copii, ne place să credem că o colecție cu până la 12 titluri în propria bibliotecă este excelentă. Ar putea fi ce îi trebuie, ca să îl lași să învețe și să se autoeduce. Pagini și pagini întregi de distracție, ficțiune sau cărți de activități cu diverse ilustrații.

Citește și:

Vorbim aici despre seturi cu cărți pentru copii, serii care se vor transmite din generație în generație. Pentru că este destul de cool să fii informat, chiar și la o vârstă fragedă. Mai târziu poate alege să colecționeze timbre sau monede, dar cu siguranță nu se va plictisi de citit, nici când rafturile vor fi ticsite cu volume de cărți ca Nancy Drew, Disney și alții.

carti pentru copii colectie

Colectii carti pentru copii

Copiii ar trebui să citească. Și nu dictăm o regulă, ci încurajam un fapt care este un exercițiu pentru fluența în vorbire, ajutând la creșterea încrederii în sine. Și care îl poartă pe copil prin călătorii gratuite către tărâmuri feerice, relaxează și deschide orizonturi fără limite.

Știm, sună pompos, dar chiar așa este. Și un copil care citește va fi mereu urmat de alții, așa că este destul de bine să fie un model pentru ceilalți, nu?

Citește și:

Sursa foto Front Main: pexels

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.