Setari Cookie-uri

Cărți ecranizate în cele mai bune filme de horror și thriller

Dacă citești, stii deja cât de ofertantă este lumea imaginată de mulți dintre autorii tăi preferați. Iar multe scrieri ajung să fie ecranizate în cele mai bune filme de horror si thriller. Cu atât mai mare satisfacția când vezi pe marele ecran fidelizarea unui volum îndrăgit.

Ai fi surprins să afli câte filme pe care poate deja le-ai văzut au la bază un roman. Rareori asta se numește coincidență pentru că marii producători de film mizează tot mai mult pe scenariile originale, conștienți că sunt apreciate și asigură încasări.

Până la urmă publicul tot mai pretențios va discerne o poveste bună de una proastă. Iar aici intervin noțiuni precum bestseller. Pentru că dacă o carte are succes este tocmai pentru că este gândită bine, ceea ce înseamnă că va asigura succes și în cinema.

Desigur există și excepții de la regulă. Dar de data asta am decis să alegem câteva dintre cele mai bune cărți ecranizate thriller și horror, adică tocmai acele titluri memorabile pentru răsturnările de situații, finalurile neașteptate și momentele înfricoșătoare sau tensionante.

Citește și:

Cărți pentru adolescenți și trei recomandări de filme

În categoria young adult se înscriu anual multe apariții care își reclamă dreptul la bestseller. Foarte puține, însă, reușesc să se remarce.

Nu asta a fost și cazul pentru Hunger Games - Jocurile Foamei de Suzanne Collins. Autoarea a reușit să creeze o distopie fascinantă despre un viitor unde guvernul reclamă tributuri din fiecare din cele 12 districte în care a fost transformată America. Asta pentru a aminti populației despre puterea regimului totalitar.

Filmul a beneficiat de prezența lui Jennifer Lawrence în rolul celei care dă vocea rebeliunii - Katniss Everdeen. Patru filme pentru trei cărți.

Dacă îți plac filmele și cărțile cu zombie, The Girl with All the Gifts - Fata cu toate darurile este o alternativă fresh. Într-un viitor post apocaliptic omenirea se agață de ultimele resurse pentru a învinge contaminarea cu un virus mortal, copiii putând avea răspunsul la imunitate.

Citește și:

Gemma Arterton, Paddy Considine, Glenn Close apar în adaptare.

The Maze Runner este o combinație echilibrată între SF și dramă. La început îl cunoaștem pe Thomas care ajunge într-un loc gândit ca un labirint, locuit doar de băieți, care încearcă să găsească ieșirea. Curând avea să afle un secret copleșitor.

Trilogia lui James Dashner a beneficiat de ecranizare cu Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Aml Ameen, Thomas Brodie-Sangster, Ki Hong Lee, Will Poulter și Patricia Clarkson.

Cărți pentru adolescenți

Jocurile Foamei de Suzanne Collins Fata cu toate darurile de M.R. Carey Labirintul de James Dashner

Cărți despre dispariții în thrillere senzaționale

Dacă îți plac romanele care îți pun mintea la contribuție unde trebuie să rezolvi un puzzle, avem pentru tine trei cărți thriller super faine.

Citește și:

Lansată în 2012, cartea Gone Girl - Fata dispărută a avut la doi ani distanță ecranizarea semnată de David Fincher, care îi aducea pe marile ecrane în thrillerul psihologic pe Ben Affleck și Rosamund Pike.

Atunci când soția sa dispare de acasă, Nick Dune devine principalul suspect în anchetă. Pe măsură ce întreaga comunitate se întoarce împotriva lui, apar tot mai multe întrebări fără răspuns.

The Girl with the Dragon Tattoo a fost un adevărat succes la lansare. Altfel nu ar fi avut două ecranizări - una completă, în Suedia în 2009 (cele trei cărți din serie) și o încercare timidă în 2011 de la David Fincher.

Pe scurt povestea: un jurnalist căzut în dizgrație este contactat de un bătrân înstărit pentru a elucida misterul dispariției nepoatei sale din urmă cu 40 de ani. Acesta face echipă cu o hackerită inteligență.

Citește și:

The Girl on the Train - Fata din tren de Paula Hawkins este un alt thriller foarte bun. O femeie recent divorțată, devenită alcoolică este implicată în investigația dispariției unei tinere. Problema este că nu își amintește foarte bine ce s-a întâmplat în seara respectivă.

Distribuția filmului i-a inclus pe Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux, Luke Evans, Allison Janney, Édgar Ramírez.

carti ecranizate thriller

Fata disparuta de Gillian Flynn Barbati care urasc femeile de Stieg Larson Fata din tren de Paula Hawkins

Cărți cu mister și suspans: filme care te vor face să îți pui multe întrebări

Atunci când cauți un film, cel mai probabil te vei ghida după distribuție și abia apoi începi să te interesezi despre subiect. Pentru că se spune că nu trebuie să judeci o carte după o copertă, așa trebuie să fie și în lumea filmelor. S-ar putea să ai câteva surprize fantastice. Cum ar fi cele trei cărți cu mister de mai jos:

Citește și:

Body of Lies - Un ghem de minciuni de David Ignatus, un thriller cu spionaj. Un ofițer CIA plănuiește o capcană pentru un terorist responsabil de un atac cu bombă. Pare simplu, dar ițele sunt complicate. Regizat de Ridley Scott, filmul ne-a trimis în Orientul Mijlociu însoțiți de Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Mark Strong.

S-ar putea ca filmul Codul lui Da Vinci de Dan Brown să nu mai aibă nevoie de nicio prezentare. Mai ales după controversele iscate. Tom Hanks a dat chip matematicianului Robert Langdon, expert în simboluri. El devine principalul suspect în crima unui custode de la muzeul Luvru.

Romanul Firma de John Grisham a avut o adaptare cu Tom Cruise, dar cu multiple modificări în comparație cu materialul sursă.

Mitch este un tânăr ambițios. Atunci când primește jobul perfect la o firmă de avocatură prestigioasă, pare că viitorul îi surâde. Curând află că toate convorbirile îi sunt ascultate și FBI vrea să discute cu el.

Citește și:

carti cu mister

Un ghem de minciuni de David Ignatus Codul lui Da Vinci de Dan Brown Firma de John Grisham

Cărți horror și filme de groază pe măsură

Richard Matheson a scris I am Legend - Sunt o legendă. Robert crede că este ultimul om rămas în viață pe Pământ. Toți ceilalți s-au transformat în vampiri însetați de sânge. În timpul zilei cutreieră printre rămășițele civilizației, iar seara se baricadează. Will Smith a avut rolul principal în filmul lui Francis Lawrence din 2007.

Interview with the Vampire - Interviu cu un vampir este un film clasic, făcut după un roman de Anne Rice. Filmul se concentrează asupra vampirului Lestat (Tom Cruise), insistându-se pe transformarea lui de către Louis (Brad Pitt). Acesta rememorează începuturile pe care un reporter curios le pune pe hârtie.

Probabil unul dintre cele mai bune adaptări horror de anul trecut, IT va avea o continuare deja anunțată. Primul volum regizat de Andy Muschietti are la bază romanul horror IT de Stephen King. Șapte copii care se unesc în grupul Losers Club sunt terorizați de o entitate supranaturală care le exploatează fricile.

carti horror thriller

Sunt o legenda de Richard Matheson Interviu cu un vampir de Anne Rice IT de Stephen King

Îți mai dăm un sfat: orice ai alege, ai grijă să ai câțiva prieteni alături de tine pentru a te bucura mai bine de o seară de filme. Sau recomandă-le mai departe cartea aia uber care ți-a dat insomnii. Ai de unde să alegi.

sursa foto Front Page: unsplash

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.