Setari Cookie-uri

Ce blush alegi după tenul și morfologia feței tale: sfaturi de la make-up artist Silviana Buturugă

Fardul de obraz este adesea neglijat în aplicarea machiajului și totuși este unul dintre cei mai importanți pași în definirea chipului. Pentru a echilibra bine trăsăturile feței, dar și pentru a avantaja în funcție de culoarea tenului, azi vorbim despre fardurile de obraz. Citește, deci, ce fel de blush să alegi în funcție de ten!

Ce fel de blush să alegi în funcție de ten? Cum alegi fardul de obraz pentru tenul tău și pentru trăsăturile tale? Are vreo relevanță tonul sau textura fardului de obraz, raportat la proporțiile chipului? Dar în ceea ce privește culoarea tenului tău? Răspunsul este ”Da” la toate întrebările. Dar dă-mi voie să dezvolt puțin!

Te invit să descoperi mai jos toate efectele pe care le are fardul de obraz. El poate să creeze impresia unei culori mai calde, în locul unui ten palid. Un fard de ten potrivit poate crea impresia unor pomeți sculptați, mai înalți sau mai lați. Un blush potrivit poate să te facă să pari mai tânără. Trebuie doar să știi ce fel de blush să alegi în funcție de ten și de tipologia chipului tău. Așadar, descoperă mai jos sfaturi și farduri de obraz pentru toate tipurile de ten.

Citește și:

make-up artistul Silviana Buturugă 

Citește ce mai spune make-up artistul Silviana Buturugă

Ce fel de blush să alegi în funcție de tenul tău și de culoarea sa

Ce fel de blush să alegi în funcție de ten și de tenta pielii? Te avantajează farduri de obraz naturale, mate, sau texturile luminoase, cu tentă autobronzantă? Ce alegi raportat la forma feței tale?

  • Dacă vorbim despre pielea albă, deschisă la culoare, alege un blush roz pal, pentru a crea un look natural și nu ”decupat”. Un roz pal conferă mici bujori, dar extrem de natural. Cu atât mai mult dacă ai pielea foarte albă, alte nuanțe pot părea oranj și pot crea impresia de boală.

Tot pentru pielea albă, poți alege blush-uri ”piersică”, o nuanță universal valabilă, extrem de versatilă. Dacă ai pielea albă, blush-ul piersică se potrivește cu atât mai mult dacă nuanța de bază a pielii are tonuri de oranj. Alege în acest caz o textură ușoară, transparentă, pentru a oprea natural. În acest caz, poți alege și un blush cu textură ușor sidefată, pentru extra volum, doar că nu exagera, strălucirea trebuie să fie subtilă.

Citește și:

farduri de obraz în tonuri naturale

Alege farduri de obraz în tonuri naturale

Cum alegi fardul de obraz pentru tenul tău alb dacă vrei un look mai dramatic, mai provocator? Mergi pe blush burgundy,dar transparent, însă ai grijă să nu creezi efect de contouring, de sculptare, căci diferența este mare între tonul tău natural și nuanța tare.

  • În cazul tenului mediu, nici alb, nici creol, alege dacă ai tenul cald, un oranj subtil, piersică poate. Vei obține un look natural așa. Pentru extra efect, alege un blush lila-mov, mai saturat, el va crea profunzime, adâncime. Alege textură mată dacă păstrezi restul machiajului cu străluciri și vice-versa. Ce fel de blush să alegi în funcție de ten? Dacă ai pielea medie ca ton, alege și roz delicat, ”căpșună”, pentru un aspect mai îmbujorat, mai vibrant, totuși natural, suav.

Am spus că discutăm despre farduri de obraz pentru toate tipurile de ten și ne ținem de cuvânt. Dacă vorbim despre ten măsliniu, creol, pentru că tonurile sunt de verzui, folosește blush cald, cum ar fi cel de piersică. Aici ”merge” și o textură lucioasă, cremoasă pentru extra-glow. Tot pentru pielea măslinie roziul se potrivește de minune, nu este nici prea luminos, nici prea în umbră. Este un ”bujor” natural, subtil, sexy și care creează un ten echilibrat. Descoperă mai jos și alte farduri de obraz pentru toate tipurile de ten! Cum alegi fardul de obraz pentru tenul tău creol dacă vrei un look mai dramatic, mai intens? Mergi pe contour cu texturi autobronzante. Ai nevoie de un autobronzant roziu care creează impresia de bujor dar și de ”sculptare” a formelor.

Citește și:
  • Ce fel de blush să alegi în funcție de ten și ce nuanțe ”merg” la tenuri închise la culoare? Mergi pe mov burgundy, pe un pigment mai intens, căci cele subtile ar putea părea întinse, murdare, greșit aplicate. Și un blush cărămiziu se potrivește în acest caz, important fiind să mergi pe nuanțe calde, pentru a crea un efect de contouring. Alege texturi cremoase dacă vrei un blending mai moale, mai delicat, nu bine delimitat. Și ca o ultimă sugestie dacă vorbim despre ce fel de blush să alegi în funcție de ten, pentru pielea închisă la culoare poți purta și fard de obraz oranj-portocală mai închis (sienna sau teracotă) pentru a crea impresia de bujor.

Vezi cum aplici blush-ul pentru a sculpta frumos și echilibrat forma feței tale

Pentru că am vorbit mult și bine despre ce fel de blush să alegi în funcție de ten, să trasăm câteva reguli și pentru forme feței. Cum alegi fardul de obraz pentru tău și pentru morfologia ta facială? Iată câteva idei pentru fiecare formă facială. Iată, deci farduri de obraz pentru toate tipurile de ten și pentru ”geometria” ta specifică. Poți astfel ”mixa” sugestiile de mai sus și cu acestea, pentru alegerea ideală a blush-ului. blush-uri iliminatoare și strălucitoare

Citește și:

Vezi blush-uri iluminatoare și strălucitoare aici

  • Pentru fețe ovale, pune blush-ul exaft deasupra pomeților, și nu către golul creat sub osul zigomatic. Așa vei înălța puțin bujorii.
  • Dacă ai fața în formă de inimă, trebuie să aplici blush-ul delicat, fără contur, către exteriorul pomeților, de la urechi și până la colțul ochilor. Cu un mic accent de culoare la tâmple vei îngusta vizual fruntea, raportată la bărbie.
  • Contează ce fel de blush să alegi în funcție de ten dar și cum aplici pudra în funcție de forma feței. Dacă ai fața pătrată echilibrează pomeții, aplicând blushul sub pomeți, și la linia părului ca să mai iei din ”liniile dure”.
  • La chipul rotund nu alege niciodată texturi perlate, autobronzante, strălucitoare, căci va părea chipul și mai rotund. Alege mat și aplică de ureche în jos către pomeți, către gură. Pune puțin blush și pe bărbie și amestecă bine ca să faci chipul să pară alungit.
  • Pentru fețe alungite, aplică fard de obraz pe pomeți, sub colțurile exterioare ale ochilor și blend-uiește bine. Asigură-te cp nu cobori sub linia nasului, ca să ”scurtezi” chipul.
  • Contează cum alegi fardul de obraz pentru tenul tău dar și pentru forma feței tale. Și dacă am vorbit despre farduri de obraz pentru toate tipurile de ten, să vorbim și despre toate morfologiile. Pentru un chip triunghiular, aplică în V, către lateral și fă degrade către tâmple și sprâncene, și puțin pe centrul frunții.

Înainte de a încheia materialul, pentru că am vorbit despre ce fel de blush să alegi în funcție de ten, câteva trucuri despre alte texturi de blush-uri. Dacă alegi blush-cremă, acesta e ideal pentru toate tipurile de piele, mai ales pentru pielea uscată.

Citește și:

Un fard de obraz lichid bazat pe silicon nici nu va închide porii și va da și efect de strălucire, radiant. Un blush pudră, transparent, cu aspect perlat ușor, satinat e perfect pentru orice ten, dacă vrei un aspect natural.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.