Setari Cookie-uri

Ingredientul secret care conferă gust delicios oricărui fel de mâncare

Să gătești cu ceai pare să fie unul dintre secretele cel mai bine păstrate. Dar publicația „Real Simple” tocmai a dezvăluit acest truc: ceaiul este acel ingredient care face orice fel de mâncare mult mai delicios!

Ceaiul, în special cel aromat precum Early Grey, poate ridica la statutul de „dish” orice fel de mâncare, mai mult decât ai crede. Și nu, nu consumat pe lângă, ci ca... ingredient. Să amesteci frunze de ceai într-un aluat de pâine, de pildă, să folosești ceaiul preparat ca ingredient secret al unei glazuri sau o infuzie de ceai cu arome pe post de lichid în care să gătești peștele - sunt toate mijloace delicioase de a consuma o cutie de ceai negru, nu doar pentru a bea ceaiul ca atare!

Iată așadar câteva metode prin care poți crea niște feluri delicioase de mâncare cu ajutorul ceaiului! De la fripturi și alte feluri principale până la prăjiturele, uite unde e o idee excelentă să adaugi ceai ca ingredient secret, numai de noi știut ;) :

Citește și:

🍪 Fursecuri cu ceai Earl Grey

🐟 Cod poșat cu ceai Earl Grey

🍗 Pulpe de pui cu glazură de ceai

Fursecuri cu ceai Earl Grey

Fursecurile cu unt primesc o aromă foarte aparte cu puțin adaos de frunze de ceai Early Grey în aluat. Bineînțeles că vor fi delicioase consumate ca atare, dar acestea, cu gustul de ceai adăugat, pot fi foarte ușor utilizate și pentru a însoți și a ridica la un nivel de excelență un desert simplu ca înghețata: sparge un fursec cu ceai astfel realizat peste un bol de înghețată pentru a-l decora cu firimituri și a conferi un gust aparte!

fursecuri ca ceai ca ingredient

Mai poate fi folosit un strat de astfel de biscuiți cu ceai, zdrobiți, ca bază pentru cheesecake sau alte prăjituri cu cremă sau deserturi la pahar. Posibilitățile de a crea deserturi grozave cu acești biscuiți sunt nenumărate, iar fursecurile cu unt și ceai ca ingredient secret sunt atât de ușor de realizat!

Citește și:

Acum îți rămâne să-ți iei cana de ceai sau cafea ori ciocolată caldă și să te retragi în colțul tău de lectură, alături de o carte preferată!

Cod poșat cu ceai Earl Grey

Să poșezi pește în ceai chiar e o treabă! Una delicioasă. :) Băutura de ceai cu plante aromate și condimente ca steluțe întregi de anason și ghimbir, cu puțin sos de soia, este ideală pentru a infuza și găti pește într-un stock plin de arome. Se folosește cod de regulă la poșat, pentru că are o consistență potrivită pentru acest tip de preparare.

pește poșat cu sos de ceai

Odată ce peștele s-a gătit, lichidul în care s-a preparat se poate transforma într-un sos demențial doar prin adăugarea de mirin și oțet de orez. Servește peștele acesta cu orez sau broccoli gătit la aburi - folosește și de această dată același lichid în care ai gătit codul, pentru a câștiga pe toate părțile în privința aromei!

Citește și:

Poți folosi la o astfel de rețetă un amestec de ceai care imită aroma unui cocktail tropical foarte plăcut la gust!

Pulpe de pui cu glazură de ceai

Poți găti pulpe de pui inferioare delicioase și lipicioase cu... ceai. De fapt, pentru a le conferi o astfel de textură la suprafață, trebuie să creezi o glazură simplă, dar atât de gustoasă! Din ceai preparat ca băutură, suc de portocale și miere.

pulpe de pui cu glazură de ceai ca ingredient

Băutura de ceai Early Grey este ingredientul secret pentru o astfel de glazură pe care oricine o va adora. Cu crustă, dulce, pătrunzătoare, aceasta va cuceri indiferent de preparat: la grătar, prăjit în crustă sau la cuptor.

Ce părere ai? Te-ai gândit vreodată să gătești cu ceai? Mai ales ca... iubitor al ceaiului?

Sursă foto: Unsplash, Shutterstock

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.