Setari Cookie-uri

Cum ai grijă de unghiile sensibile: trucuri și cosmetice ajutătoare

Fragilitatea unghiilor are atât implicații estetice, cât și practice, dar mai ales efecte importante asupra sănătății tale. Adesea femeile se plâng de sensibilitatea unghiilor, de unghii casante, neatrăgătoare. Există însă soluții de efect! Descoperă, deci, cum ai grijă de unghiile sensibile.

Adesea femeile au probleme legate de sensibilitatea unghiilor. Adesea ele au unghii cu vârfuri rupte, despicate sau exfoliate. Adesea patul unghial este crăpat pe lungime, adesea unghiile sunt casante și se rup la cele mai firești și simple acțiuni. Adesea unghiile sunt subțiri și firave. Cauza este, se pare, o producție deficitară de keratină.

Îngrijirea unghiilor care se rup depinde de hidratarea lor, de întărirea lor. Și asta pentru că unghia cu deficit de keratină este mai puțin flexibilă, deci mai casantă. Este adesea mai deshidratată, deci mai ternă sau nesănătoasă. Contactul cu apa sau chimicalele nu face altceva decât să agraveze o unghie sensibilă. Ce soluții există? Cum să vindeci unghiile casante? Cum ai grijă de unghiile sensibile așa încât task-urile de zi cu zi să nu devină ceva incomod și dureros? Descoperă sfaturile mele mai jos.

Citește și:

Îngrijirea unghiilor care se rup ușor: pași esențiali

Un pas esențial în îngrijirea unghiilor care se rup ușor este să le protejezi atât din exterior, cât și din interior. Din exterior, iată cum ai grijă de unghiile sensibile: poartă mănuși când iei contactul cu apa sau chimicalele de curățat sau spălat. Întotdeauna hidratează mâinile și unghiile cu creme speciale pentru această zonă delicată și expusă. Din interior, poți adresa rezolvarea problemei cu deficitul de keratină. O soluție este să iei gelatină sau aminoacizi speciali în producția de keratină, care îți vor întări unghiile.

cum ai grijă de unghiile sensibile cu lac de unghii potrivit

Tratament fortifiant unghii Tratament pentru cuticule

Propuneri de cremă pentru mâini și unghii Pilă din spumă

Citește și:

Sugestii de set manichiură și pedichiură

Întrucât partea aceasta medicală chiar este recomandat să fie sugerată de un doctor dermatolog, după un consult, astăzi vom accentua ce poți face tu să nu mai ai unghii casante, fragile, care se rup ușor, dureroase și neplăcute ca aspect. Iată, deci, cum ai grijă de unghiile sensibile, la tine acasă, cu câteva trucuri și sfaturi.


Cum ai grijă de unghiile sensibile, indiferent de sezon

Indiferent de sezon, dar cu atât mai mult în sezonul de tranziție, deși și în sezonul rece sau când vine căldura, pot exista probleme serioase, îngrijirea unghiilor care se rup are nevoie de atenția noastră. Cum ai grijă de unghiile sensibile, deci? În primul rând, atenție la igienă! Eventualele fisuri sau rupturi corelate cu murdăria necurățată sau cuticulele rupte, infectate, pot duce la serioase inflamări ale zonei, și atunci durerea este și mai intensă. Aplică un săpun gentil (de copii, de exemplu) pe o perie moale și curăță bine unghiile. Apoi hidratează!

Citește și:

cum să îți îngrijești corect unghiile Vezi mai multe sfaturi pentru o manichiură corectă

Ai mare grijă la manichiură, să nu separi unghia de deget, creând alte probleme! Întotdeauna taie unghiile scurte, cu mare grijă la colțuri, să nu se încărneze. O unghie este mai degrabă scurtă, dar frumoasă și sănătoasă, decât lungă, dar fragilă și inestetică! Mare atenție și la aplicarea unghiilor false sau cu gel! Unghiile sensibile nu sunt protejate astfel, ci sunt ”ajutate” să se rupă și exfolieze, adesea dureros.

Cum să vindeci unghiile casante? În procesul de vindecare, cu atât mai mult dacă potențezi producția de keratină, fii atentă la casarea unghiilor datorată factorilor externi. Unghiile cu vârfuri rupte, neregulate au nevoie de nivelare, de pilire, pentru a reduce agățarea lor și ruperea lor. Așa că, mereu ține o pilă bună la tine! La polul opus de mereu, niciodată să nu tai cuticulele!

Citește și:
  • Stresul trece prin stomac?
  • Cum să ai grijă de părul tău
  • Cum să ai grijă de tine. Sfaturi utile pentru iubirea de sine

O altă metodă de protecție a unghiilor este folosirea lacului de unghii de calitate, cu efect hrănitor, care amplifică și duritatea suprafeței lor. Folosește base coat și top coat pentru a-ți proteja unghiile și a menține oja cât mai mult timp. Asta ajută și să intervii cât mai rar asupra unghiilor tale, deci șanse mai mici de rupere,. Plus că, în general, orice soluție de îndepărtat oja afectează o unghie sensibilă!


La ce mai poți fi atentă când vorbim despre cum ai grijă de unghiile sensibile? La protecția cu SPF potrivită, cu siguranță, căci altfel unghiile vor deveni casante, uscate, moi, mai sensibile. Și la dieta ta, fără doar și poate! Bea apă, ai grijă să consumi vitamine, minerale și proteine esențiale unghiilor și tegumentelor tale. Nucile, peștele, leguminoasele sunt cele mai recomandate pentru unghii sănătoase, rezistente, puternice!

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.