Setari Cookie-uri

Cum corectezi anumite defecte ale feței prin machiaj cu fond de ten

Frunte prea lată, maxilar proeminent, nas prea lat, bărbie dublă? Cum să faci să nu mai pară atât de vizibile ceea ce tu le vezi ca defecte ale feței tale? Răspunsul poate sta în fond de ten și cum îl utilizezi pentru un machiaj al tenului ca la carte!

Rareori văd o persoană care să fie complet mulțumită de figura sa: cu toții ne căutăm defecte, adesea acolo unde nu sunt chiar defecte. Unele părți constituie semne distinctive ale noastre, ne fac mai frumoși și mai originali.

Și totuși, ca sufletul nostru să fie câ mai împăcat cu trupul, ca să pășim cu încredere în noi oriunde ne-am afla, ca să ne crească self-esteemul, apelăm la machiaj de cele mai multe ori, pe lângă hainele potrivite în care ne simțim noi bine.

Iar pentru anumite defecte ale feței, soluția este machiajul corector cu fond de ten. Iată cum!

Frunte lată și bombată: cum poate fi corectată prin machiaj?

Dacă ai fruntea prea lată, se pot folosi două nuanțe de fond de ten. În zona tâmplelor și în partea superioară a frunții, aplică un fond de ten într-o nuanță mai închisă decât cea a pielii tale, iar pe porțiunea din apropierea sprâncenelor, aplică un fond de ten în nuanța pielii.

Citește și:

Ca să umbrești această zonă a feței, folosește și o pudră mai închisă la culoare decât cea pe care o aplici pe restul feței. Fii atentă și la forma sprâncenelor! Încearcă să le trasezi cât mai înalt și cât mai gros posibil.

Cum pot fi „rotunjite” maxilarele proeminente prin make up?

Pentru a „micșora” fața, alege un fond de ten într-o nuanță de ocru și aplică-l în zona maxilarelor. Pentru machiajul bărbiei, folosește o nuanță apropiată de cea a pielii (aplică fondul de ten sub formă de triunghi cu vârful în jos).

De asemenea, pentru rotunjirea feței, reliefează prin machiaj conturul buzei superioare, iar buza inferioară lățește-o ușor cu ajutorul creionului de buze.

fond de ten pentru machiaj corector al feței Vezi sugestiile noastre de fond de ten

Citește și:

Un nas prea lat poate fi „micșorat” cu ajutorul fondului de ten?

Da! Folosește și de această dată două nuanțe de fond de ten. „Umbrește” aripile nasului cu un fond de ten mai închis la cuoare (întinde-l cu degetul pentru a-l estompa perfect!).

Pe linia mediană a nasului, aplică un fond de ten mai deschis decât nuanța pielii. Astfel, nasul tău va părea mai mic și mai îngust.

Cum se poate masca bărbia dublă cu fond de ten?

Aplică sub maxilarul inferior o nuanță mai închisă de fond de ten, iar pentru machiajul gâtului, folosește o nuanță de fond de ten cât mai apropiată de cea a pielii!

Iată că poți să te machiezi cu fond de ten astfel încât să îți maschezi unele defecte ale pielii, fără să fie nevoie să apelezi la tot felul de trucuri de machiaj care vizează conturul feței cu pudre și iluminatoare

Citește și:

Keep it simple! Nu-ți încărca fața cu produse inutile care sunt acum în trenduri, doar pentru că nu știu ce influenceri sau vedete pe instagram aleg să-și contureze fața cu produse special concepute pentru asta și care îți pot cauza anumite probleme ale pielii.

Uneori, răspunsul tău e chiar în trusa ta obișnuită de machiaj. Și se numește, de această dată, fond de ten! Citește și materialul despre alte răspunsuri utile privind fondul de ten, despre cum se alege și cum se utilizează corect astfel încât să fie în avantajul chipului tău! ;)

Sursă foto: Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.