Setari Cookie-uri

Cum cureți trusa de machiaj: trucuri eficiente de la specialiști

Sigur că adori să te machiezi și sigur că ții la pensulele, bureții și ustensilele tale, de ultimă generație. Așa că ai face bine să știi cum cureți trusa de machiaj și de ce ar fi bine să o faci cât mai des.

Descoperă tot ce vrei să știi despre cum să-ți păstrezi trusa de machiaj curată și rezistentă cât mai mult timp, dar și cum să păstrezi pielea curată și sănătoasă, strălucitoare și fără risc de infecții, tot pentru că vei avea grijă de accesoriile tale de make-up!

Descoperă cum cureți trusa de machiaj, ce să nu faci niciodată și care este scopul pentru a face această operațiune, poate nu atât de creativă, dar cu siguranță extra necesară. Descoperă ce spun specialiștii despre cum cureți pensulele de machiaj și de ce să cureți trusa de machiaj!

Află cum cureți accesoriile de machiaj, mai ales pe acelea metalice, pe care ai crede că nu este necesar să le dezinfectezi! Așadar…

Descoperă cum cureți trusa de machiaj de la specialiști!

Să începem cu felul cum cureți bureții de machiaj, unele dintre cele mai ”infectabile” accesorii de make-up. Înmoaie foarte bine bureții de machiaj în apă călduță, așa încât să fie plini de apă. Spală-i cu un săpun delicat sau cu un șampon la fel de delicat. Trebuie să repeți până când apa iese clară. La stoarcere, ai grijă să elimini tot ce înseamnă murdărie!

Citește și:

bureți pentru aplicare fond de ten Vezi câteva sfaturi despre bureții de aplicare fond de ten

Extra pont: te ajută dacă speli bureții de machiaj după fiecare folosire, astfel vei evita infectarea pielii. Extra extra pont: ai grijă să nu se fi format mucegai pe bureți, dacă nu au fost uscați cum trebuie! Poți verifica secționând buretele pe care îl suspectezi de fungi! Să trecem mai departe în procesul nostru de învățare cum cureți ustensilele din trusa de machiaj.

Să vorbim acum, despre cum cureți pensulele de machiaj. Spală bine perii, ținând pensula în jos, așa încât apa să nu ajungă la baza pensulei, să slăbească lipiciul. Amestecă șampon de bebeluși sau săpun delicat, spală, clătește și repetă până apa rămâne clară. Dacă ai aplicat această metodă dar tot ai de a face cu pensule murdare, aplică unt de cocos și murdăria va cădea.

Citește și:

Extra pont: este important și cum cureți pensulele de machiaj dar este și mai important să le dezinfectezi! Cel mai bine este să folosești oțetul, să clătești și gata! Nu chiar gata, de fapt: atenție să nu lași pensulele ude! Șterge-le cu un prosop (prin tapotare) și lasă-le la soare sau la uscat într-un alt prosop. Extra extra pont: asigură-te că îți speli pensulele o dată pe săptămână, măcar.

trusa de machiaj ce trebuie să conțină Vezi mai multe sugestii pentru trusa ta de machiaj

Pentru că vorbim despre cum cureți trusa de machiaj, trebuie să vorbim și despre peria de păr! Ca să o cureți, scoate tot părul ce se prinde în ea. Apoi, cu un pieptene și o scobitoare, adună tot ce rămâne prins, agățat.

Iată cum cureți accesorii de machiaj și de hair-style, precum peria de păr: pune-o în apă călduță cu șampon. Dacă e din plastic, las-o la înmuiat câteva minute. Dacă e din material textil, doar scufundă țepii în amestecul de curățare. Poți dezinfecta și cu oțet! Oțetul elimină și depunerile de sebum de pe perie! Mereu lasă peria la uscat și o dată la câteva săptămâni, ține peria cu perii în jos și aplică-i o bătaie mică, să scapi de reziduuri uleioase.

Citește și:

Înainte de a vorbi despre de ce să cureți trusa de machiaj, să abordăm și categoria accesoriilor metalice, ceva mai pretențioase. Iată cum cureți trusa de machiaj când vine vorba de pensete, ondulatoare de gene, unghiere, forfecuțe și alte accesorii metalice. Spală rapid aceste accesorii cu apă și săpun antibacterian. Usucă-le bine prin tapotare, cu un prosop. Asigură-te că nu au reținut apă, să eviți ruginirea și deteriorarea metalului.

Atenție și la dezinfectarea lor! Folosește alcool și gata! Extra truc: pentru a evita ruginirea accesoriilor metalice, fă aceste operațiuni o dată la două-trei săptămâni.

De ce este important să menții pensulele, bureții și accesoriile curate?

Spuneam că pe lângă cum cureți pensulele de machiaj și cum cureți accesoriile de machiaj vorbim și despre ”de ce”-uri. Așadar, hai să vedem de ce să cureți trusa de machiaj, atât pentru longevitatea accesoriilor tale, cât și pentru un tegument sănătos și frumos.

Citește și:

Acumularea de bacterii și fungi este inevitabilă dacă nu cureți trusa de machiaj. Sebumul, resturile de celule moarte și machiajul ce rămân în bureți sau firele de păr se pot descompune sau pot deveni mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor. În plus, pe lângă bacterii, poți avea de furcă și cu fungile, precum mucegaiul, care îți poate infecta porii sau conjunctivele.

Hai să vorbim și despre cum cureți trusa de machiaj, efectiv trusa în care ții toate ”bunătățile”. Ai grijă să folosești alcool sau oțet pentru a dezinfecta interiorul trusei tale și mai ales ai grijă ca acesta să fie uscată, căci mediul umed și întunecos poate dezvolta fungi.

Extra pont: nu depozita trusa de machiaj în dulapurile din baie! Alege un loc răcoros și uscat. Nu le lăsa nici la soare sau pe calorifer la uscat, se vor deteriora! Niciodată nu împrumuta trusa de make-up a prietenei tale!

Citește și:

Extra extra pont legat pentru cum cureți trusa de machiaj, ai mare grijă la fondul de ten și la pudra compactă! Ține mereu pudra compactă cu buretele în jos, așa încât bacteriile de pe el să nu se transfere între spălări, pe pudră, unde va forma o peliculă grasă, cu amestecul de sebum!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.