Setari Cookie-uri

De ce să îți ondulezi părul cu bigudiuri și nu cu ondulatorul de păr

Dacă există vreo tehnică de înfrumusețare cu care nu prea sunt de acord, aceea se referă la terorizarea părului cu diverse metode termice. Azi îl vrei drept și folosești placa. Mâine ai vrea să fie ondulat și folosești ondulatorul. Și poimâine, din păcate, ai părul ars, casant și numai bun de tuns. Ce e de făcut?

În ceea ce privește realizarea buclelor, frumoaselor și senzualelor bucle, te ajut eu cu câteva sfaturi. Citește de ce specialiștii în frumusețe și cosmetică recomandă să îți ondulezi părul cu bigudiuri!

Astăzi vom aborda tema acesta: de ce să faci bucle cu bigudiuri – de ce este mai bine pentru părul tău pe termen scurt și lung, de ce este mai ieftin (mult mai ieftin) și de ce este mai sănătos pentru întreg corpul să nu mai apelezi la placă și ondulator termic.

Totuși, pentru cele mai neconvinse de metodele ”mecanice”, avem și soluții de tratament de păr când folosești ondulatorul pentru bucle, așa încât dacă tot nu bifezi ce e mai sănătos și mai ieftin, măcar să bifezi ce e mai bine pentru podoaba ta capilară.

Știu că sună puțintel Amish întreaga mea introducere, în care vorbesc despre cum e mai indicat să îți ondulezi părul cu bigudiuri decât cu ondulatorul sau peria electrică. Nu sunt nicidecum împotriva tehnologiei, însă atunci când există metode la fel de eficiente, cu urmări mai sănătoase, prefer să le aleg pe acestea.

Citește și:

Dacă și tu ești în acord cu mine, iată de ce să faci bucle cu bigudiuri și să optezi pentru ondulatorul electric cât mai rar, oricât de performant se recomandă el a fi.

De ce să îți ondulezi părul cu bigudiuri și nu cu ondulatorul de păr

Mai știu că bigudiurile sunt asociate cu felul în care mama și bunica își puneau părul pe moațe. Sau cu modelele din spatele prezentărilor de modă, ori cu ședințele foto retro. Dar, vorbind despre avantajele folosirii lor, trebuie să spun că vei ieși mai ieftin și mai sănătos (nu doar pentru păr) dacă alegi să îți ondulezi părul cu bigudiuri.

  • De ce ieși mai ieftin? Pentru că nu folosești curent, pentru că ondulatorul este mai scump și mai ales pentru că dacă alegi un tratament de păr când folosești ondulatorul, acesta este de obicei scump pentru a fi eficient în a-ți proteja firul de păr cu adevărat și pentru a fi de calitate, în ceea ce privește ingredientele.
  • Acest ultim detaliu ne duce la al doilea motiv: de ce să faci bucle cu bigudiuri e mai sănătos? Pentru podoaba capilară este evident de ce: nu mai este supusă tratamentului termic repetat care distruge cuticulele și nu numai.
    Dar, și aici este un important ”dar”, este mai sănătos pentru tot organismul să îți ondulezi părul cu bigudiuri. De ce? Pentru că nu vei mai cumpăra atâtea produse de îngrijire și protecție pentru păr (și mai ieftin, deci!) care produse înseamnă multe chimicale ce ajung în corpul tău.

Nu mă înțelege greșit, și când folosești bigudiurile, vei aplica fixativ, eventual o ceară sau spumă, dar cam atât. Acestea fiind spuse, înainte de a porni în alegerea bigudiurilor, trebuie să îți mai spun câteva sfaturi de la specialiști, în ceea ce privește alegerea lor.

Citește și:

Vorbim acum despre ce să faci înainte să îți ondulezi părul cu bigudiuri. Este esențial să ai părul curat. Te va ajuta să îți separi părul în cel puțin 4 secțiuni.

Rulează șuvițele de păr pe bigudiuri și fixează-le. Lasă buclele să se formeze, apoi desprinde șuvițele de păr băgând mâinile printre fire, gentil, așa încât să conferi un look natural, răvășit, bufant, aerat. Nu folosi peria sau pieptenele, căci buclele se vor lăsa. Aplică un strat lejer de fixativ pe păr și dacă vrei extra volum, aplică fixativul în timp ce ții capul în jos. Pentru bucle definite individual, aplică spumă sau ceară, la fel de delicat.

Jurnalul unei shopaholice, ondulezi părul cu bigudiuri, de ce să faci bucle cu bigudiuri, tratament de păr când folosești ondulatorul

Ser protecție termică pentru placă

Tratament pentru densitate fir de păr

Set de bigudiuri

Bucle cu bigudiuri: ce tipuri de bigudiuri să cauți

Manifestul meu pentru naturalețe (și cosmetizare mai sănătoasă) continuă cu câteva sfaturi legate de cum alegi bigudiurile în funcție de nevoile tale. Poate vrei spirale, poate vrei părul mai ondulat de la rădăcini, cu volum, poate vrei bucle lejere, naturale, poate vrei părul creț, ori poate vrei textură creponată. Poți obține toate acestea cu bigudiurile.

Citește și:
  • Alege bigudiuri cu velcro (scai) pentru că ele adaugă volum de la rădăcini și ondulează părul frumos, în valuri, către vârfuri, fără a fi nevoie să le fixezi. Ideal, folosește-le pe părul uscat și aplică ceva fixativ și înainte de a forma buclele.
  • Mai există și varianta de bigudiuri tubulare, flexibile. Ele se ondulează în orice formă îți dorești tu. Asta te ajută și să le ții la locul lor fără clame sau elastice. Le poți folosi și pe părul creț sau spiralat, mai ”năbădăios”, căci vor defini și separa firele de păr. Aplică-le, la fel, pe părul uscat și adaugă ceva spumă de fixare.
  • Poți să îți ondulezi părul cu bigudiuri din burete sau spumă modelatoare. Acestea sunt ideale dacă îți ții părul ”pe moațe” peste noapte, căci sunt confortabile. Stiliștii recomandă să le utilizezi pe firul umed, să le rulezi de la vârf către rădăcină.
  • Dacă totuși preferi un păr mai fixat și nu ești Amish, ca mine #hihi, folosește bigudiuri electrice. Ele fac orice model de bucle, cu aburi. Poți să le pui de la vârf către rădăcină pentru încrețituri definite sau să le pui de la mijlocul pletelor către vârf, pentru un volum amplu. Ține-le cam 20 de minute pe păr.
  • De ce să faci bucle cu bigudiuri spiralate? Dacă îți dorești spirale flexibile, dacă vrei să definești părul creț, atunci sunt perfecte pentru tine. Fixează-le pe părul umed (umezește treptat, pe măsură ce rulezi bigudiul) și lasă până când părul se usucă.
  • Și, înainte de a trece la metodele de tratament de păr când folosești ondulatorul, să aducem în discuție și metoda ”lui mamaie”. De fapt metoda tuturor femeilor ce își puneau părul pe moațe: există bigudiuri speciale tip panglică. Se folosesc pe părul puțin umed. S-ar putea, totuși să doară puțin rădăcinile.

Tratamentul pentru părul tău dacă folosești metode termice de ondulare

De altfel, probabil că pe lângă fixarea eficientă și pe termen lung, ondulatorul mai vine cu acest avantaj: nu îți ”stresează” pielea capului și rădăcinile. Fapt ce s-ar putea să se simtă când ondulezi părul cu bigudiuri. Așadar, dacă alegi să folosești căldura pentru a da părului tău alte texturi (mai ondulate sau mai drepte), alege un tratament de păr. Alege un tratament de păr când folosești ondulatorul, astfel părul nu se va distruge. Și urmează aceste sfaturi pentru a nu-ți strica pletele:

Citește și:
  • Nu folosi tratament termic zilnic!
  • Niciodată nu folosi ondulatorul pe breton!
  • Aplică ulei de păr dacă folosești foehnul sau peria electrică sau un tratament destinat firului de păr ondulat cu placa, înainte de a o utiliza.

Chiar dacă preferi ondulatorul, chiar dacă nu ești de acord cu filosofia mea de ce să faci bucle cu bigudiuri, chiar dacă te-ai pus deja pe cumpărat seturi de spirale și bigudiuri, întotdeauna mergi pe naturalețe!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.