Setari Cookie-uri

Cum îngrijești extensiile de gene – Do & Don’t!

Dacă și tu ți-ai pus extensii de gene, cu siguranță vrei să știi cum ai grijă de genele tale și de zona sensibilă a ochilor. Am alcătuit un ghid de beauty din care vei învăța rapid cum sa îngrijești extensiile de gene sau cum să ai grijă de genele false.

Dacă și pe tine te-a prins microbul genelor false sau al extensiilor de gene, sigur vrei să știi și cum să ai grijă de genele tale. Nu este tocmai intuitiv și nici cunoscut pe scară largă cum să îți îngrijești extensiile de gene.

Și poate atunci când mergi la salon nu reții de fiecare dată sfaturile pe care cosmeticienele ți le dau. Așa că am alcătuit acest ghid de beauty, pe care să-l găsești întotdeauna la îndemână.

Ce presupune îngrijirea genelor, chiar și a celor false

Poate că ești la început, sau poate că ești cunoscătoare. Oricum ar fi, este important să știi cum ai grijă de genele false și cum ai grijă de genele tale, atunci când alegi extensiile de gene.

Pentru că atunci când vorbim despre cum îngrijești extensiile de gene, vorbim și despre îngrijirea ochilor sau despre atenția concentrată pe zona sensibilă a ochilor. Pentru că atunci când vorbim despre cum ai grijă de genele false vorbim neapărat și despre cum ai grijă de genele tale naturale ce cresc pe dedesubt, am adunat sfaturile cosmeticienelor, mai jos.

Citește și:

Tratament înainte de aplicarea extensiilor de gene

Pieptene pentru sprâncene și gene

Ser multiactiv pentru extrensiile de gene


Îngrijești extensiile de gene dacă protejezi zona sensibilă a ochilor

Nu este așa de simplu să îngrijești extensiile de gene. Ele sunt sensibile și au nevoie de atenția ta. Știi bine întrebarea adresată la coafor: cât vor rezista? Ei bine, ele rezistă, în funcție de cum ai grijă de genele tale și de zona sensibilă a ochilor. Am scris o lista de do & don’t ce te va ajuta să știi cum ai grijă de genele tale dar și ce să nu faci când vine vorba de îngrijirea ochilor, pentru că zona sensibilă a ochilor trebuie protejată.

Dacă îngrijești extensiile de gene cum trebuie, ele rezistă mai mult, nu îți compromiți sănătatea genelor tale, privirea ta va fi mai atrăgătoare și nu vei pierde nici timp sau bani, mergând mai des la salon.

Citește și:
  • Ca să ai grijă de genele false, nu le atinge prea mult! Mai ales in primele ore după aplicare. Astfel vei proteja și zona sensibilă a ochilor, căci genele tale nu vor crește mai greu.
  • Cum ai grijă de genele tale? Păstrează-le uscate cel puțin 24-36 ore, după orice rutină cosmetică. Orice fel de umezeală împiedică adezivul să se usuce complet și rapid.

După 24 ore, genele sunt rezistente la apă, însă pentru îngrijirea ochilor, dacă mergi la bazin sau la spa, trebuie să știi că nu vor rezista atât de mult.

  • Dacă ai tenul uleios este necesar să îngrijești extensiile de gene mai atent. Să folosești șervețele sau loțiuni de matifiere care să controleze excesul de sebum.

Ai grijă de genele false, folosind cosmetice care nu sunt pe bază de ulei.

  • Completează acest ghid de beauty cu spălarea și curățarea genelor, de câteva ori pe săptămână, cu loțiune de curățat tip spumă. Funcționează și șamponul de bebeluși.

Make your femininity glow this Spring season with this #diorlook created by @peterphilipsmakeup for @diormakeup inspired by the boldness and sensuality of color pink. #diormakeup

Citește și:

A post shared by Dior Official (@dior) on


Ai grijă de genele false: urmează acest ghid de beauty cu ce să NU faci niciodată!

Dacă tot am abordat cum să îngrijești extensiile de gene și zona sensibilă a ochilor, îți spunem mai jos, în acest ghid de beauty și ce să NU faci în îngrijirea ochilor și a genelor.

  • Nu te juca, nu trage de genele false sau de extensii. Îți poți distruge și genele naturale!
  • Ca să ai grijă de genele false, nu folosi produse pe bază de ulei.
  • Nu folosi mascara sau eyeliner rezistente la apă

De altfel, dacă vrei să știi cum ai grijă de genele tale, află că nu este indicat să folosești mascara în general.

  • Nu folosi șervețele sau tampoane demachiante, ele vor rămâne prinse în gene.
  • Dacă ești fumătoare, nu încerca să aprinzi țigara de la aragaz, îți vei arde genele!

The #diorss18 makeup is all about #eyes… Volumize your lashes with 5 or 6 layers of Diorshow Pump’N’Volume mascara on top and bottom for a sixties feel! @diormakeup #diormakeup #diorshowbackstage #pfw

Citește și:

A post shared by Dior Official (@dior) on


Pentru ca acest ghid de beauty să fie complet, am scris și câteva lucruri la care să te aștepți când îți pui extensii de gene. Este posibil să se înroșească pielea, este normal să pierzi 1-5 gene pe zi.

Extensiile cad o dată cu genele tale, de care s-au prins, atunci când genele se regenerează. Ai nevoie de o perioadă de 2-4 săptămâni, pentru a ți se aplica alte gene.

Sursa foto front page – Allef Vinicius/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.