Setari Cookie-uri

Cum îngrijești părul foarte lung: de la spălat la coafat

Podoaba capilară este exact asta: o podoabă, fetelor! Și, indiferent cât este de scurtă ori de lungă, este o adevărată bătălie să îți păstrezi firul de păr sănătos, rezistent, moale, catifelat și descurcat! Iar cu cât părul este mai lung, cu atât misiunea de a-l păstra frumos și sănătos devine mai grea. Scopul principal în îngrijirea părului foarte lung este să minimizezi degradarea sa: vârfurile despicate și șuvițele deteriorate sau arse se vor vedea! Despre tot ce ai nevoie să știi legat de cum îngrijești părul foarte lung, povestim de-a fir a păr, ceva mai jos.

După cum spuneam, nu e tocmai simplu și frumos să ai părul lung. Adică frumos este! Dar simplu, nu prea! În primul rând, pletele lungi, dacă nu sunt sănătoase nu vor ajunge prea lungi, căci firele vor fi casante și se vor rupe. În al doilea rând, îngrijirea părului foarte lung este complexă. Asta și pentru că firele de păr se agață, se prind de orice, se electrizează mai repede, se încurcă mai mult sau fac noduri.

Contează foarte mult și cum coafezi părul foarte lung, ce produse de styling folosești sau ce aparatură. Și asta pentru că ideea de bază este să păstrezi podoaba capilară departe de vârfurile despicate sau fibra capilară deshidratată. Aceștia sunt dușmanii de bază ai părului lung. De aceea, astăzi vom vorbi despre cum îngrijești părul foarte lung, de la sfaturi până la recomandări de cosmetice pentru părul lung.

Citește și:

Sfaturi pentru îngrijirea părului foarte lung

Dacă vrei trucurile către îngrijirea părului foarte lung, află că totul începe cu un scalp sănătos, hidratat, îngrijit. Asta înseamnă să nu-ți speli părul prea des, întrucât uleiurile naturale ale pielii capului vor fi dizolvate, deci nu vei mai fi protejată. Optim ar fi să speli părul o dată, maximum de două ori pe săptămână și între spălări, poți oricând utiliza șampoane uscate.

Cum îngrijești părul foarte lung? Cu siguranță totul începe din interior! Iar hidratarea joacă un rol esențial pentru un păr frumos și sănătos. Așa că, nu uita să bei apă, pentru sănătatea organismului tău, pentru o piele mai frumoasă (căci vei elimina toxinele) și pentru un păr superb!

Citește și:

Până să ajungem să discutăm despre cosmetice pentru părul lung sau despre cum coafezi părul foarte lung, continuăm cu sfaturile de bază. Sfaturile de bază în îngrijirea părului foarte lung. Deși nu te-ai gândi, în timpul somnului, se întâmplă cele mai multe degradări ale firului de păr. Dacă te întorci de pe o parte pe alta iar părul este desfăcut, el se electrizează, se încurcă și se rupe. Cel mai bine: împletește părul lejer, într-o coadă, pentru a minimiza impactul. Și nu în ultimul rând, alege o fața de pernă din bumbac, pentru a minimiza electrizarea și ruperea firelor de păr.

Cum îngrijești părul foarte lung

Șampoane pentru păr lung

Spray-uri naturale pentru păr lung

Tratamente pentru păr lung

Cum îngrijești și cum coafezi părul foarte lung: alege aceste cosmetice și accesorii

Cum îngrijești părul foarte lung? În primul rând fii atentă la ce produse de styling folosești, la ce șampoane sau cosmetice utilizezi. Alege întotdeauna cosmetice pentru părul lung și fii atentă și la accesorii sau ustensile de coafat. Și asta pentru că este foarte important cum coafezi părul foarte lung.

Citește și:

De ce crezi tu că Rapunzel stătea într-un turn toată ziua? Ei bine, eu cred că singura ei preocupare era să își pieptene podoaba capilară! Și, dacă vrei și tu să ai părul sănătos, înainte să îți cobori coama peste fereastră, să te vadă prințul, mai bine asigură-te că fibra este sănătoasă. Doar n-ai vrea să se rupă când bietul cavaler ajunge tocmai la tine!

Lăsând gluma la o parte și basmele, mai ales, să vorbim despre cum coafezi părul foarte lung și de ce accesorii ai nevoie, în viața reală, cu sau fără prinț. Alege piepteni cu dinții mari și rari, uită de cei cu dinții deși și începe întotdeauna să te piepteni de jos în sus. Astfel, te asiguri că nu ai noduri și nu cauzezi părul să se despice sau să se rupă. De asemenea, foarte important, în ritualul tău de îngrijirea părului foarte lung, aruncă orice fel de ustensilă cu tratament termic. Placă de îndreptare, ondulator, foehn, adio! Acestea, prin căldura directă, cauzează degradarea firului de păr.

Citește și:

Alege variante ceva mai delicate pentru un păr lung sănătos. Însă nu alege niciodată varianta de tapare, dacă tot vorbim despre cum coafezi părul foarte lung. A-l tapa sau a pieptăna părul lung peste cap – deși conferă volum – va duce la ruperea firului de păr sub propria greutate. Folosește șampon uscat sau spray cu sare pentru extra-volum și alege întotdeauna cosmetice pentru părul lung, concepute special pentru această categorie sensibilă.

Nu în ultimul rând, pentru a completa ghidul nostru despre îngrijirea părului foarte lung: ai răbdare cu părul tău! Știm că investești mult timp și energie, dar trebuie să ai și răbdare! Răbdare să crească! Și asta presupune să tunzi vârfurile la perioadele indicate, deși astfel părul tău va crește într-un timp mai lung.

Citește și:

Pune în aplicare sfaturile noastre despre cum coafezi părul foarte lung și folosește doar cosmetice pentru părul lung și misiunea de a-ți păstra fibra capilară sănătoasă, din punctul tău de vedere, se încheie. De-acum trebuie doar el, părul, să crească.

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.