Setari Cookie-uri

Cum îngrijești părul tapat fără să îl degradezi: retrăiește moda anilor 80!

Cozi bufante, bucle răvășite, calote cu volum, șuvițe ciufulite și plete tapate. Adică o infuzie de anii 80 doar că în prezent. Și pentru că tot au revenit coafurile ca în anii 80, citește cum îngrijești părul tapat fără să îl degradezi!

Când te gândești la moda anilor 80 sigur nu îți vin în minte prea multe de bine. Adesea a fost caracterizată drept gălăgioasă, zgomotoasă, colorată, exagerată, kitsch-oasă. Și într-adevăr, este toate acestea! Dar reinterpretată în trendurile actuale, moda anilor 80 e mai șic, e de-a dreptul fabuloasă!

Și pentru că o parte din moda acelor ani a fost reprezentată de coafurile anilor 80, te invit să descoperi cum îngrijești părul tapat fără să îl degradezi!

Uite ce îți propun azi:

👩 Cum îngrijești părul tapat fără să-l degradezi?

👩 Coafurile bufante, umflate, au revenit la modă! 80s Groove is back!

👩 Cum îngrijești părul tapat fără să îl degradezi și mai ales cum tapezi pletele fără să le strici?

Citește și:

Cum îngrijești părul tapat fără să-l degradezi?

Moda acelei perioade, când vine vorba de coafuri, tunsori, hair-style și texturi, are muuult volum! Volumul e dat la maximum și nu glumesc deloc! Aceste coafuri sunt cât se poate de gălăgioase vizual, dacă îți poți imagina asta. Și acest mega-volum nu se obține altfel decât prin tapare. Dar cum realizezi părul tapat fără să îl degradezi?

Astăzi vorbim despre cosmeticele ce definesc textura și structura părului cu volum dar și despre cum tapezi părul fără să îl strici. De la tehnica de pieptănat: căci totul stă în cum mânuiești pieptenele printre șuvițe, la cosmetice ce fixează coafurile bufante, căci ele nu vor sta ”țepene” de unele singure. Așadar, cum îngrijești părul tapat fără să îl degradezi? Scroll și află totul!

Citește și:

Citește cum obții un păr cu volum aici

Citește cum obții un păr cu volum aici

Coafurile bufante, umflate, au revenit la modă! 80s Groove is back!

Totul începe așa: iei șuvițe de 4-8 centimetri între degete și cu ajutorul unui pieptene cu dinții mici și deși începi să tapezi. Important: cât tapezi șuvițele sunt perpendiculare pe scalp, așa încât să nu creezi noduri care pot duce la rupere, păr casant și electrizare.

Alege spray-uri de textură de aici

Alege spray-uri de textură de aici

Cum îngrijești părul tapat fără să îl degradezi? Ce mișcări să faci și ce să eviți? Ce spun specialiștii despre cum tapezi părul fără să îl strici? Important este ca taparea să se facă într-un singur sens: adică de la vârf către rădăcini!

Degradarea și ruperea intervin atunci când mișcarea este și către vârf și către rădăcini. Practic, cam aceasta este toată tehnica tapării! Așa e că nu-i greu deloc? Și mai departe? Și mai departe, descoperă cum realizezi părul tapat fără să îl degradezi, oricât de des ți-ai dori!

Citește și:

Cum îngrijești părul tapat fără să îl degradezi și mai ales cum tapezi pletele fără să le strici?

După ce ai creat volum prin tapare de la vârf către rădăcinile fărului de păr, important este și să fixezi coafura Și asta pentru că un astfel de hair-style are nevoie de fixativ, pentru a-și păstra structura și textura. Aplică, deci, fixativul la baza firului de păr și uniformizează către vârfuri, pe toată suprafața firului de păr cu o perie moale.

Dacă ai senzația că părul și-a cam pierdut din vitalitate și volum, dacă ai firul de păr moale ori subțire, poartă o perie cu tine și insistă tot la rădăcini.

pieptene de tapat părul

Vezi pieptene de tapat părul aici

Pentru că am vorbit despre cum îngrijești părul tapat fără să îl degradezi în cazul coafurilor a la anii 80, este cazul să abordăm și câteva secrete ce pot fi aplicate la orice hair-style. Poți obține volum și lift la orice coafură (chiar și dacă prinzi coc sau cozi), aplicând tehnica de tapare către rădăcini. Descoperă câteva sfaturi ce îți vor ușura munca, mai jos! Vezi cum realizezi părul tapat fără să îl strici:

Citește și:
  • Ai nevoie de un păr cu textură, care nu alunecă. Dacă părul e proaspăt spălat, adaugă câteva pulverizări de șampon uscat sau spray cu textură, ca să nu alunece șuvițele.
  • Cum tapezi părul fără să îl strici? Niciodată nu tapa când părul este ud. Doar când e complet uscat și răcit după foehn.
  • Cum îngrijești părul tapat fără să îl degradezi? Este important ca înainte de a tapa să piepteni bine pletele, ca să nu se încurce.
  • Ai grijă să nu uiți de împărțirea pe șuvițe, asta asigură un păr neîncurcat dar și obținerea unui volum bufant, aerat, cu textură.
  • Și pentru că am discutat despre cum realizezi părul tapat fără să îl degradezi, ca ultime sfaturi: nu uita de zona de la spate! Nu e nimic mai dezastruos ca un păr cu volum pe față și cu aspect turtit, fad, tern, la spate. Ca ultim accent, ai grijă să piepteni ușor vârfurile părului.

Cam atât cu 80s divas! Acum că am dezbătut totul despre cum îngrijești părul tapat fără să îl degradezi, sper să experimentați și voi cu aceste coafuri bufante, super-interesante și sexy, cu minimum de efort și maximum de volum!

Citește și:

Până la urmă acest gen de hair-style este despre ”girls just wanna have fun!”, nu despre cum să petreci ore în fața oglinzii!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.