Setari Cookie-uri

Cum să întreții bronzul toată vara: fii pregătită de vacanță!

Nu doar că abia aștept să vină vara, dar nu mai am răbdare, efectiv, până la concediu, plajă și soare. Și știu că una dintre problemele eterne, după vacanță, este cum să întreții bronzul toată vara. Da, știu, toată lumea vrea să se gândească la perioada dinaintea concediului și nimeni la etapa de după, însă și una și alta sunt realități pe care le vom confrunta. Așa că, azi vorbim, ca-ntre fete, despre menținerea pielii bronzate, cu câteva sugestii de cosmetice pentru piele bronzată dar și cosmetice autobronzante, pentru nostalgicele ce vor dori să aibă look-ul post-vacanță și mai departe de vară!

Scriu acest material de pe un puff din balcon. Este 25 aprilie, seara, și e cald. Soarele bate pe ecranul laptop-ului, dar nu sufăr deloc. Cât am mai așteptat perioada asta! Și totuși așteptarea nu s-a terminat. De-acum înainte, conform zicalei că omul e mereu nemulțumit, aștept cu interes vacanța. Vacanța aceea leneșă la mare, pe plajă, uitată la soare sau prin valuri. Până atunci, însă, sunt fată conștiincioasă și mă pregătesc de bronzat! Măcar în teorie, până ajungem la practică.

Și știu sigur că suntem multe-multe în clubul nerăbdătoarelor. Așa că, dragi nerăbdătoare care se visează deja la mare, astăzi vorbim despre menținerea pielii bronzate, toată vara, ba chiar până toamna. Descoperă și tu cum să întreții bronzul toată vara, de la sfaturi la cosmetice pentru piele bronzată și cosmetice autobronzante, dacă te numeri printre cele ce nu rezistă fără bronz nici iarna! Este mai bine să știi de acum cum să te pregătești, decât să revii din concediu disperată să salvezi minunatul și auriul bronz pe care, de regulă, îl obținem doar o dată în an! Strălucirea aceea specifică a pielii sărutate de soare merită să stea cu tine cât mai mult!

Citește și:

Cum să întreții bronzul toată vara: ponturi pentru corp

Cum să întreții bronzul toată vara, te întrebi? Vei deveni expertă, îți garantez! Începe prin a crea un ritual al dușurilor reci sau călduțe. Astfel, pielea nu se deshidratează și nu se cojește iar culoarea pielii bronzate va rămâne fixată. Ritualul pentru menținerea pielii bronzate continuă cu o loțiune super hidratantă. Post-vacanță, alege un unt de corp și aplică-l cu religiozitate!

Extra pont: dacă folosești cosmetice autobronzante, nu aplica unt de hidratare înainte de autobronzant, întrucât nu va arăta prea frumos! Extra pont: când ești la mare, aplică loțiune hidratantă de două ori pe zi!

Ca să menții pielea bronzată toată vara este obligatoriu să o exfoliezi. Deși ai zice că nu vrei să faci asta când ești bronzată, fă din exfoliere un ritual, pentru a înlătura celulele moarte și a pregăti terenul pentru următorul bronz. De altfel, creează-ți rutina exfolierii și la mare și înainte de plajă, ca bronzul să se prindă frumos și uniform.

Citește și:

De aici, trecem la sfaturi pentru menținerea pielii bronzate, cu ajutorul unor cosmetice autobronzante! Dacă vrei să extinzi perioada bronzului tău, aplică un autobronzant! La capitolul cosmetice pentru piele bronzată, important este să nu alegi exfoliant pe bază de ulei, întrucât bronzul artificial nu se va prinde uniform. Extra pont: celulele se regenerează la două săptămâni, deci, înainte de mare și plajă, exfoliază bine corpul și fii gata de bronz rezistent! Extra-extra pont: alege ulei de duș, care are efect extra hidratant!

Cum să întreții bronzul toată vara: găsești aici tot ce îți trebuie!

Trucuri pentru menținerea pielii bronzate pentru ten

Chipul tău este primul observat, așa că ai mare grijă la menținerea pielii bronzate și mai ales la ce cosmetice autobronzante alegi! Un ten strălucitor, care reflectă razele soarelui de vacanță și odihna ta, nu se menține așa ușor, mai ales când revii în aglomerările urbane. Dacă vrei să completezi bronzul natural, alege cosmetice pentru piele bronzată și creme sau fonduri de ten autobronzante. Optează pentru texturi light, ce se usucă rapid.

Citește și:

Dacă folosești un bronzer mat, vei păstra acel look de ”tocmai m-am întors de la plajă” și atunci când ieși din ședința de la job! Există un truc în aplicarea acestor cosmetice autobronzante ca să menții pielea bronzată toată vara: aplică-l pe zonele unde în mod normal te bate soarele mai mult: frunte, tâmple, nas, pomeți.

Ca și corpul, și tenul arată mai bine cu puțin ulei! Iată cum să întreții bronzul toată vara și cum faci pielea să arate natural, chiar dacă te-ai întors din concediu demult: aplică ulei de bebeluș pe picioare și mâini, ușor pe decolteu și în strat subțire pe față!

Cum să întreții bronzul toată vara: găsești aici tot ce îți trebuie!

Cosmetice utile ca să întreții bronzul toată vara

Ca să menții pielea bronzată toată vara, trebuie să ai aliați și în interior!

Am discutat despre cum să întreții bronzul toată vara, ajutându-te de produse cosmetice pentru pielea bronzată și cosmetice autobronzante. Dar pe lângă aliații externi, ai nevoie să știi câteva trucuri sănătoase pentru a păstra bronzul din interior.

Citește și:

Primul pas pentru menținerea pielii bronzate este în dieta alimentară: consumă betacaroten mult pentru a păstra acea strălucire de plajă! Morcovi, cartofi dulci, caise, mango fac minuni! Și alimente precum: curcanul, albușurile de ou, brânza de vaci, somonul, soia, migdalele, avocado, bogate în tirozină încurajează producția de melanină, deci bronz rezistent!

Ca să menții pielea bronzată ai nevoie de extra hidratare! Chiar dacă nu te mai rotisezi pe plajă, nu înseamnă că hidratarea nu mai există! Bea multă apă, astfel vei prelungi viața celulelor din piele. Inclusiv celulele acelea bronzate de la suprafața pielii. Astfel, pielea bronzată natural sau artificial va rezista mai mult! Și nici nu va fi uscată!

Cum să întreții bronzul toată vara: găsești aici tot ce îți trebuie!

Vezi mai multe

Am discutat despre cum să întreții bronzul toată vara. Despre ce poți face pentru corp și pentru ten. Despre cum menții pielea bronzată toată vara cu cosmetice pentru piele bronzată. Am discutat și despre soluțiile optime în alegerea unor cosmetice autobronzante și în alegerea complementarelor lor.

Citește și:

Menținerea pielii bronzate nu mai are secrete pentru tine. Dar mai am un pont, care ține de exterior, și mai exact de haine: dacă porți ținute deschise la culoare (alb, de exemplu), vei părea proaspăt întoarsă din Caraibe! 🏖

Sursa foto front page – Noah Buscher/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.