Setari Cookie-uri

Cum porți bluzele din catifea pentru un look șic

Catifeaua, ca multe alte texturi odată desemnate prețioase, sau de gală, de seară, de ocazie, de ceremonie, poate fi acum purtată în orice circumstanță și indiferent de outfit. Da, chiar și la ținute sport! Azi vom demonstra asta vorbind despre cum porți bluzele din catifea, la stiluri de zi și de seară, cu exemple din prezentările designerilor, din magazinele online și cu sfaturi de styling.

Am luat catwalk-urile și colecțiile marilor designeri la ”mână” ca să îți spun cum porți bluzele din catifea, dincolo de vechile paradigme. Dincolo de ”dacă porți bluze prețioase de catifea ele se potrivesc doar seara” sau doar la ocazii special și nicidecum la blugi, fuste de zi, b sau, de ce nu, pantaloni sport!

Designerii și stiliștii caselor de modă nu au astfel de preconcepții. Bluzele din materiale prețioase, de gală (vezi voaluri, dantele, broderii, tulle) poți asorta indiferent de ocazie, spun trendurile acestui sezon, dacă ar fi să fac un rezumat. Dar hai să vorbim despre cum asortezi bluzele din catifea, cu câteva exemple ”practice”. Unele drept sursă de inspirație din colecțiile designerilor, undele pornind de la câteva topuri găsite în magazinele online.

Citește și:

moda cu texturi prețioase a sezonului 

Citește despre moda cu texturi prețioase a sezonului

Cum porți bluzele din catifea conform trendurilor actuale

Deschidem sugestiile de bluze prețioase de catifea cu un exemplu bogat, opulent, prețios. În colecția lui Prabal Gurung am văzut bluze elegante din catifea, auriu, îmbinate cu fuste din aceeași textură și alături de ghete androgine. Tot la Gurung vezi cum asortezi bluzele din catifea cu fuste lungi, de exemplu, și tot din catifea. Aici bluzele cu mânecă lungă, și pe gât, stil helancă au fost asortate cu fuste lungi cu drapaj și șliț, tot din catifea și stiletto cu fundă mare.

Continuăm ”periplul” printre defilările designerilor cu o sugestie sport, de-a binelea! Cum porți bluzele din catifea într-un stil sport? Te invit să vezi propunerile lui Jeremy Scott, care asortează bluzele scurte din catifea cu pantaloni de trening și pantofi sport, într-un mix inspirat de sportswear. Altfel, am mai văzut catifea la salopete scurte (Balenciaga) și salopete lungi (Philosophy), într-o plajă largă de stiluri, de la prețios, sofisticat la elegant, casual, relaxat.

Citește și:

bluze din catifea de zi

Alege bluze din catifea de zi de aici

Sport, casual, office și de ocazie: deși pare o textură restrictivă, catifeaua este versatilă!

De fapt aceste este și vibe-ul sezonului dacă vorbim despre cum porți bluzele din catifea. Se poartă cu ceva sofisticare și prețiozitate, cu ceva opulență, lux sau Bling-Bling. Dar totul este susținut de un strop de casual-effortless, așa încât privitorul să nu fie copleșit și purtătoarea să nu epateze.

Poți merge, deci pe bluze prețioase din catifea, mai aproape de stilul casual, e zi, mai degrabă effortless. Aici intră bluzele tip hanorac sau sweater ori jumper, maiourile tip furou sau neglijeu ori bluzele până la talie. Am ales câteva exemple young, potrivite pentru zile mai prețioase dar la fel de relaxate și confortabile. Găsesc că poți oricând asorta bluzele din catifea cu paiete, cu imprimeu, cu dantelă sau aplicații de perle atât la blugi cât și la fuste prețioase, mini, fuste plisate midi, pantaloni lungi sau hot pants. Cu cizme, botine sau pantofi cu toc, după preferințe.

Citește și:

Cât despre cum asortezi bluzele din catifea acelea de ”seară” sau de ocazie, modelele acestea au nevoie de texturi la fel de prețioase, de pantofi sau sandale cu toc și desigur, de accente de accesorizare. Cum porți bluzele din catifea la ocazii? Mai întâi alege bluze cu peplum, cu decolteuri adânci, cu mâneci bufante, cu volane asimetrice, cu inserții de alte materiale sexy,precum transparențele ori gen halat sau kimono. Deja croiala contribuie mult la look-ul de seară sau de party.

bluze de catifea de seară și de party

Vezi bluze de catifea de seară și de party aici

Dacă adaugi o fustă plisată auriu, pantaloni din piele, fuste din piele, pantaloni mulați din catifea, fuste lungi sau rochii vaporoase, satinate, din materiale transparente sau cu broderii pline, bogate, ținuta ta sofisticată, feminină și prețioasă este gata să surprindă și să cucerească.

Citește și:

Până la urmă nu multă lume mizează pe ansambluri vestimentare și nu piese cu totul (rochii, salopete) la ocaziile speciale.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.