Setari Cookie-uri

Cum să ai corp fin ca de mătase vara asta în doar 3 pași

Vara este extraordinar de importantă exfolierea prealabilă bronzului la plajă, pentru că trebuie să fie parte din procesul de pregătire al corpului înainte de expunerea la soare pentru un bronz perfect.

Însă pielea corpului trebuie menținută mătăsoasă timp îndelungat, nu doar înainte de bronz, ci și după. Uite mai jos 3 pași pentru a avea un corp fin și bine hrănit vara asta!

Exfolierea corpului mai întâi!

Folosirea o dată sau de două ori pe săptămână a unui exfoliant va produce o schimbare remarcabilă în înfățișarea corpului tău. Celulele moarte din piele vor fi îndepărtate, ceea ce va permite loțiunilor și cremelor de corp hidratante să fie absorbite mai ușor în piele.

Există mai multe feluri de a realiza exfolierea:

  • Investește într-un exfoliant de calitate, un produs cosmetic pentru gomaj sau peeling corporal. Masează-l pe pielea umedă, proaspăt spălată, și apoi îndepărtează-l limpezind cu apă caldă din abundență.
  • Poți, de asemenea, să pregătești singură acasă un exfoliant excelent pentru corp, natural. Amesteci sare de mare și ulei de măsline. După ce le-ai amestecat, așteaptă câteva minute, astfel încât sarea să se dizolve ușor. Apoi aplică-l ca pe un exfoliant clasic. Sau pur și simplu poți încerca o exfoliere foarte bună a corpului cu zaț de cafea, suficient de hidratant și uleios, care stimulează astfel și circulația sangvină.

Săpunește-te bine și masează-te pe tot corpul cu ajutorul unei mănuși de baie sau al unui burete.

Citește și:

Curăță pielea corpului în profunzime apoi!

Dacă anumite zone ale corpului - de exemplu, decolteul sau spatele - sunt predispuse la apariția de pete sau coșuri, aplică o mască cu nămol, care va curăța impuritățile ce au pătruns adânc în piele.

Întinde masca pe zonele respective, lasă să se usuce și apoi clătește bine cu multă apă caldă.

Mască de corp Tolpa

Hidratează intens pielea la final

Aplicarea zilnică a unei loțiuni hidratante poate ajuta și cea mai ternă piele să-și recapete strălucirea. Chiar și dacă este vorba de un produs pentru îngrijirea corpului, e bine să-l alegi cu aceeași atenție cu care alegi și produsele cosmetice pentru față.

Pentru rezultate optime, aplică loțiunea pe pielea umedă, curată, imediat după baie sau duș. Procedând astfel, vei „închide” în straturile superioare ale pielii un plus de fluide hidratante.

Citește și:

Dacă nu ai timp pentru a aplica zilnic loțiunea de corp, pur și simplu adaugă în apa pentru baie, de fiecare dată când alegi să faci baie, nu duș, câteva picături de ulei pentru corp, cum ar fi un complex de uleiuri naturale, ca de spa, sau folosește un produs pentru duș cu acțiune combinată (gel de duș cu uleiuri nutritive, de pildă). Astfel, atunci când vei ieși din baie sau de sub duș, pielea va fi învăluită de un strat fin de ulei hrănitor și hidratant.

Gata, acum pregătește-te cum trebuie de plajă, bronz, mare și sezonul estival! Pielea ta are tot ce-i trebuie! Lipsește doar soarele și o cremă solară cu factorul de protecție potrivit! ;)

Sursă front foto: unsplash

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.