Setari Cookie-uri

Fustele scurte cloș se poartă mereu indiferent de stil!

Suntem la început de sezon rece și încă putem profita de vremea de afară să purtăm haine ceva mai ”decolorate”. Dar, fetelor, vești bune! Designerii au propus tot felul de layere și mixuri menite să țină de cald chiar și atunci când purtăm pantaloni scurți sau fuste scurte! Despre a doua categorie vorbim azi, mai exact despre stilul de fuste scurte cloș.

Când vorbim despre fuste scurte cloș vorbim despre confort, smart-casual elegant, feminin, ludic, interesant, jucăuș, sexy, atrăgător, exuberant. Lungimea mini, alături de croiala cloș, feminină și care creează mișcare o dată cu purtătoarea, i-au captivat pe creatorii marilor case de modă. Așa că le-au tot propus pentru acest sezon!

Se poartă multe fuste scurte cu croială cloș și designerii au mizat pe culoare, textură și elemente de croi. Adesea pe detalii asimetrice sau inserții de volane, bie-uri, pliuri, drapaje sau încrețituri. Adesea, creatorii de modă au ales fuste scurte evazate din materiale interesante, fie lucioase, metalice, fie din falduri fine, prețioase – dantelă, catifea, voal, tulle, satin.

Adesea ei au preferat stilul retro cu fuste scurte cloș din imitație din piele sau piele întoarsă. Și, dacă nu au mizat pe țesătură, textură și croială, atunci culorile și imprimeurile au ieșit în evidență. Ce și cum se poartă mai exact? Raportul direct de pe podium, mai jos!

Citește și:

Fuste scurte cloș din atâtea texturi interesante care se poartă în acest sezon! Descoperă-le aici!

Spuneam că designerii au mizat pe culori tari și texturi interesante. Uneori pe amândouă în același timp. Prabal Gurung a creat fuste scurte cloș din catifea galben-intens, cu lungime asimetrică față-spate și cu multe volane la fel de asimetrice. El le-a asortat cu botine și ghete cu calapod bărbătesc.

fuste scurte cloș

Alege fuste scurte cloș de aici

Și la Philosophy am văzut rochii cu fuste scurte cu croială cloș, din materiale semitransparente (voal cu buline), așezate în multe straturi de volane. Ele au fost asortate cu bocanci army style. Și Coach a creat fuste scurte evazate, cu nasturi pe mijloc, desfăcute până la talie, purtate pe deasupra pantalonilor bermude, cu straturi de dresuri, ciorapi și botine! Ele au fost asortate în layere cu bluze la fel de vaporoase, cu imprimeu geometric, bustiere la vedere și helănci pe gât, într-un stil nomad-urban-actual foarte interesant.

Citește și:

Și să nu uităm de una dintre vedetele sezonului: fusta plisată din material vaporos, adesea transparent sau prețios. Designerii de la Louis Vuitton, Balenciaga sau Lanvin au croit fuste scurte cloș și fuste midi cloș, din material plisat, flu-flu și le-au combinat cu cizme lungi, pantofi cu toc retro, helănci pe corp, pulovere stil Jumper, a la anii 80 și jachete de blană a la anii 60.

Ce tipologie corporală este avantajată de fuste scurte evazate?

Linia aceasta cloș este prezentă adesea în croiala de sezon. Și, dacă nu vorbim despre fuste scurte cloș, vorbim despre rochii ce au în componență acest detaliu. La Balenciaga este prezent la rochiile de catifea, la Vuitton la rochiile din satin plisat, la Elie Saab la rochiile de seară cu pene, decupaje și transparențe. La Wang, la rochiile din voal negru transparent, cu ușoare pliuri.

Citește și:

La Tom Ford la rochii cu volane și animal-print, iar la Phylosophy la rochii cu volane, borduri din dantelă și asortare Punk. Se pare că rochiile cu fuste scurte evazate, cloș, mai ample sau mai pe lângă corp, mai fluide sau mai structurate le-au atras pe designeri.

fuste cloș scurte pentru fiecare siluetă Vezi mai multe modele aici

Totuși, ce fuste scurte cu croială cloș ne avantajează în funcție de siluetă? Este totuși o croială dificilă, adesea adăugând surplus, volum, în zone nepotrivite pentru unele dintre noi.

De exemplu, modelele de fuste scurte cloș cu volane, pliuri și pliseuri nu sunt recomandate femeilor cu șolduri ample sau siluetelor pară și măr, tocmai pentru că adaugă volum pe abdomenul inferior, fund, coapse și șolduri. Acestora li se potrivesc mai bine fuste scurte cu croială cloș, ”mai cuminte”. Fustele din stofă, de exemplu și, mai ales, fustele din materiale ceva mai pline (nu foarte, atenție!), cu imprimeu sau pattern ”gălăgios”.

Citește și:

La polul opus, femeile ce au siluetă androgină beneficiază de croiala modelelor de fuste scurte evazate. Mai ales cele cu volane, încrețituri, bie-uri ample, pliseuri, drapaje sau elemente decorative cu falduri și drapaje.

Asortarea modelelor de fuste scurte cloș de asemenea ajută orice siluetă să pară zveltă, echilibrată, cu mici trucuri. Dacă ai siluetă mai plină, mergi pe fuste cloș scurte cu inserții de dantelă pe deasupra, midi și boots, botine sau cizme. Alege pantofii cu toc sau cizmele cu toc dacă vrei să alungești silueta.

Dacă ai picioare subțiri, poți asorta și bocanci, pantofi sport sau balerini. Extra truc: modelele de fuste scurte cloș sunt perfecte și pentru femeile minione, cu atât mai mult dacă sunt purtate cu bluze pe corp și încălțăminte cu ceva toc. În rest, în ceea ce privește asortarea, fiți creative! Mixați multe țesături (piele, blugi, stofe, materiale cadrilate, tricotaje, dantele și transparențe, falduri metalice, carouri, flori, catifea sau paiete!) și purtați asortări în straturi.

Citește și:

În ținutele în layere, și femeile mai plinuțe pot purta fuste scurte cu croială cloș, cu pulovere oversize, geci pe talie, ciorapi colorați sau cizme înalte, cu toc! Practic, în moda actuală, orice femeie poate purta fuste scurte evazate, dacă știe pe ce atuuri să meargă! Așa că, picioarele la vedere, fetelor! Și curajul mai ales!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.