Setari Cookie-uri

Greșeli de machiaj ce te îmbătrânesc: faux-pas dacă vrei să pari mai tânără

Se exagerează cu discuțiile legate de tipurile de machiaje. Se exagerează în folosirea culorilor. A tehnicilor complexe. Și se pierde din vedere un detaliu esențial când vine vorba de make-up. Machiajul este o ustensilă care trebuie să accentueze frumusețea feminină, calitățile purtătoarei, și care are rolul unui accesoriu, de a completa ținuta. Și totuși de ce faci aceste greșeli de machiaj ce te îmbătrânesc?

Machiajul tău funcționează pentru fizionomia chipului tău? Sau poate faci câteva greșeli de machiaj ce te îmbătrânesc? Ce trebuie să eviți și cum te machiezi să pari mai tânără? Învață tehnicile ideale de machiaj pentru a obține pielea perfectă, baza oricărui make-up. Descoperă ce să faci ca să ai tenul tânăr și proaspăt și vezi mai exact ce trucuri te pot ajuta.

Știai, de exemplu, că buzele colorate te îmbătrânesc? Știai că dacă folosești prea mult fond de ten pielea pare lăsată, obosită și bătrână? Știi care este machiajul ochilor ce te îmbătrânește? Dacă nu, fii pe pace, le citești pe toate, cu lux de amănunte, mai jos.


Greșeli de machiaj ce te îmbătrânesc și cum te machiezi să pari mai tânără

Dacă folosești prea mult fond de ten, renunță acum la această practică! Și fii atentă la una dintre cele mai întâlnite greșeli de machiaj ce te îmbătrânesc: alegerea eronată, nepotrivită a unui fond de ten! Dacă fondul de ten este prea gros el va accentua liniile fine și va șterge luminozitatea tenului tău.

Citește și:

Când alegi un fond de ten, renunță la cele ce promit o piele mată, sau de catifea, sau care rezistă ore întregi! Caută un fond de ten lichid iar dacă ai pielea uscată și baza de machiaj tinde să accentueze zonele deshidratate, exfoliază tenul de câteva ori pe săptămână și aplică o cremă ce hidratează.

Greșeli de machiaj ce te îmbătrânesc: faux-pas dacă vrei să pari mai tânără

Alege un fond de ten light

Mascara ușoară, perfectă pentru ochi sensibili


Cum te machiezi să pari mai tânără? Ai zice că un anticearcăn te face să pari mai proaspătă. Însă iată ce să faci ca să ai tenul tânăr: nu mai folosi în exces anticearcănul. Alege un stilou de tip iluminator, care aplică nu strat gros, ci particule. Și ai grijă să aplici doar unde pielea este mai închisă la ochi, nu peste tot!

Deși nu ai zice, una dintre cele mai întâlnite greșeli de machiaj ce te îmbătrânesc este alegerea unui ruj colorat. Buzele colorate te îmbătrânesc, mai ales dacă alegi tonurile închise, profunde precum vișiniul sau burgundy. Și asta pentru că vor subția buzele vizual și astfel vei părea mai în vârstă. Un extra truc ca să știi cum te machiezi să pari mai tânără: hidratează bine buzele, aplică creion drept contur și estompează cu degetul, apoi aplică rujul.

Citește și:

Ce să faci ca să ai tenul tânăr? Să ai grijă de pielea ta și să eviți aceste greșeli de machiaj ce te îmbătrânesc. Evită folosirea pudrei ca finisare, pentru că se pierde luciul natural al pielii. Și evită machiajul ochilor ce te îmbătrânește! Evită eyelinerele sau dermatograful negru. Poți alege un maro care nu are același efect nemilos. Și difuzează conturul după aplicare, întrucât liniile stricte adâncesc efectul de îmbătrânire. De preferat, aplică creion la baza genelor și printre gene pentru efect de alungire a lor și pentru a da profunzime privirii.


Ce să faci ca să ai tenul tânăr: să nu folosești prea mult fond de ten, să eviți machiajul ochilor ce te îmbătrânește. Pe restul le citești mai jos!

Același principiu reflectat în machiajul ochilor ce te îmbătrânește se aplică și la buze. Buzele colorate te îmbătrânesc, la fel și conturarea lor peste linia naturală a gurii sau cantitatea peste măsură. Evită aceste greșeli de machiaj ce te îmbătrânesc și alege un creion în tonul buzelor tale și caută un model cremos ce nu accentuează părțile uscate sau ridate, ci se prinde bine și umple buzele.

Citește și:

Am discutat ce să faci ca să ai tenul mai tânăr. Însă, cum te machiezi ca să pari mai tânără? Sfatul meu este să renunți la conturarea pleoapelor inferioare cu creion și strat de mascara. Vei atrage atenția la cearcăne și ochii vor părea obosiți, căzuți. Pune puțină mascara la baza genelor inferioare și atât.

Folosești prea mult fond de ten? Sau prea puțin blush? Un blush roziu light și transparent îți împrospătează tenul instantaneu! și dacă îl aplici corect conferă efect de lift. Zâmbește și zona cea mai accentuează a obrajilor trebuie acoperită cu puțin blush, exact deasupra ei. Estompează culoarea către tâmple și arcade cu pensula, în cercuri.

Una dintre cele mai întâlnite greșeli de machiaj ce te îmbătrânesc este și aplicarea rujului direct din tub. Buzele colorate te îmbătrânesc, însă dacă folosești rujul fără pensulă de buze, efectul este accentuat. Cu timpul conturul buzelor se șterge și orice ruj în exces migrează. Așa că aplică cu pensula sau cu degetul pentru a evita adunarea pigmentului. Concentrează culoare pe centrul buzelor și realizează un degrade către marginile gurii. Aplică gloss sau balsam peste.

Citește și:

Cum te machiezi să pari mai tânără? Evită, cu siguranță, machiajul ochilor ce te îmbătrânește. Și învață ce să faci ca să ai tenul tânăr. Și pentru că am vorbit despre greșeli de machiaj ce te îmbătrânesc la ochi, buze, ten, să nu uităm sprâncenele! Alege un creion de calitate, nu tocmai accentuat și trasează ușor conturul sprâncenelor tale sau umple golurile. Poți aplica gel să le fixezi, dacă ai problema firelor rebele. Iată cum te machiezi să pari mai tânără!

Și iată cum poți evita toate aceste greșeli de machiaj ce te îmbătrânesc, acum că le știi. Și eu le făceam,. și tu, și oricine, fără să știm! Acum însă, știi ce să faci ca să ai tenul tânăr, știi când buzele colorate te îmbătrânesc, știi care este machiajul ochilor ce te îmbătrânește. Știi să eviți să folosești prea mult fond de ten și știi cum te machiezi să pari mai tânără!
Succes, beauty! xoxo

Citește și:

Sursa foto front page – Rakicevic Nenad, Joe Robles/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.