Setari Cookie-uri

Ingrijirea parului blond dupa vara: trucuri de hidratare, mentinerea culorii si styling!

Pentru a fi sincera inca de la inceput, eu sunt bruneta. De la mama natura. Insa, intrucat vorbeam zilele trecute cu o prietena cu parul deschis la culoare care sufera teribil dupa vacanta de vara, am decis sa caut cele mai bune trucuri pentru ingrijirea parului blond.

De cele mai multe ori decolorat. De cele mai multe ori mai sensibil, mai casant, mai uscat, parul blond are mult de suferit dupa sezonul cald.

Il supunem la mare sarata, nisip, il supunem la clorul din piscine, in supunem la caldura directa (noi brunele ne mai acoperim capul!) si asta pe langa tratamentele chimice ca sa obtinem culoarea blonda dorita. Parul deschis la culoare cere sacrificii! Asadar, ca sa te iubeasca la randul lui, iubeste-l si tu. Vezi cele mai importante trucuri pentru ingrijirea parului blond dupa vara:

Cum pastrezi blondul intens si firul de par sanatos

Tonurile de blond sunt superbe. Insa, orice blonda stie ca orice nuanta de blond se estompeaza la cateva saptamani de la vopsire. Stapaneste ingrijirea parului blond, cu atat mai mult dupa ce apa sarata sau cea cu clor de la piscina are “darul” de a distruge culoarea stralucitoare si de a face podoaba capilara sa isi piarda din intensitate.

Citește și:

Alege masti speciale pentru ingrijirea parului blond sau decolorat precum masca pentru par vopsit Color Revive Blonde & Silver de la Londa Professional sau precum masca tratament de la Schwarzkopf, cu efect regenerator. In general, pentru a pastra culoarea blonda cat mai mult timp si pentru a impiedica matifierea firului de par dechis la culaore, alege produse dedicate, special concepute pentru femeile cu par blond. De la sampon, la balsam, la ulei de par sau produse de styling!

Cum pastrezi blondul intens si firul de par sanatos

Vezi produse pentru pastrarea culorii intense

Ingrijirea parului blond dupa vara: cea mai buna hidratare

Intrucat este supus decolorarii repetate, parul blond tinde sa se subtieze si sa devina casant, uscat, cu aspect tern, deshidratat.

Insa poti contracara efectele vopsirii cu cateva trucuri pentru ingrijirea parului blond. Mai ales acum, dupa vara, cand parul blond are nevoie de hidratare eficienta. Hidratarea parului blond porneste inca de la alegerea unei vopsele de par, si continua cu fiecare spalare si aplicare a balsamului. Insa poti alege si masti hidratante care sa hraneasca firul de par. Cand mergi la mare si la piscina, indeseste ca frecventa spalarile si aplicarea mastilor nutritive.

Citește și:

Ingrijirea parului blond incepe cu hidratare!

Vezi cosmetice pentru hidratarea parului blond!

Vezi produse dedicate parului blond


Produse de styling recomandate pentru parul blond

Alege masti de par pentru stralucire si revitalizare, si asta pentru ca nimic nu este mai inestitic ca un par blond matifiat, uscat! Apoi, cauta mereu produse cat mai naturale cu uleiuri hranitoare: ulei de argan, ulei de masline, ulei de cocos (pe acesta din urma, in forma pura, presata la rece, il poti utiliza drept balsam, demachiant, lotiune de corp, crema de fata, de maini si de calcaie!).

Incearca pe cat posibil sa nu torturezi si mai mult parul decolorat, folosind ondulatoare sau placi de intidenerea parului cu caldura. Alege in schimb produse de styling precum cremele de par ondulat, gelurile sau spumele delicate.

Produse de styling recomandate pentru parul blond

Alege aceste cosmetice daca ai parul decolorat


Ingrijirea parului blond este cat se poate de serioasa ca ritual. Insa, daca iti doresti un fir de par sanatos si stralucitor, atunci aceste sfaturi de hidratare, mentinerea culorii intense si de alegerea gamelor potrivite de styling iti vor fi de folos.

Citește și:

Sursa foto front page – Sydney Jackson/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.