Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru ingrijirea parului la plaja: cosmetice de care ai nevoie

Da, vara este aici! Si de abia asteptam sa facem plinul la vitamina D si la distractie. Sa mergem la plaja si sa inotam la mare sau la piscina. Insa, nu trebuie sa uitam de protectia solara!

Protectia solara este vitala in orice sezon, insa cu atat mai mult vara cand tipul de expunere la soare este prelungit. Si daca majoritatea folosim lotiune cu SPF (sper!) exista zone ale corpului complet omise! Zone vulnerabile, zone predispuse la arsuri solare.

Sfaturi pentru ingrijirea parului la plaja

Gatul, decolteul, urechile, pieptul, umerii sunt cele mai neglijate zone, spun specialistii. Insa, nu uita si de parul tau! Si el sufera de la soare, nisip si vant si apa sarata sau apa cu clor.

Mai intai uda-ti parul cu apa cu pH neutru

Soarele nu arata mila nici podoabei tale capilare, asa ca pune mare accent pe ingrijirea parului vara. Inainte de a sari in piscina sau de a inota in mare, uda-ti bine parul cu apa fara clor. Foliculii de par vor absorbi apa pura, deci nu vor mai absorbi apa cu clor sau apa sarata a marii.

Cand stai pe plaja, chiar si in apa, poti alege sa porti un turban sau sa iti faci un turban dintr-o esarfa usoara de matase. Poate ajuta sa iti impletesti parul daca il ai lung, prevenind incurcarea firelor de par.

Citește și:

Inainte de a sari in piscina sau de a inota, unge parul cu ulei de cocos pentru efect hidratant

Poti folosi ulei de cocos pe scalp, pe piele, fie cu efect calmant, dupa plaja, fie inainte de a merge la plaja. Insa nu uita de crema cu protectie solara, intrucat ea are efect!

Uda parul cu ulei de cocos

Vezi ulei de cocos virgin


Alege un spray de par cu protectie solara

Ingrijirea parului la plaja este esentiala, asa ca alege un spray de par cu protectie solara si reaplica-l dupa fiecare tura de bazin sau inot in mare. Exact ca la lotiunea de corp cu SPF.

Alege un spray de par cu protectie solara

Vezi spray de par cu protectie solara


Dupa fiecare baie, foloseste o masca hidratanta

Pentru ca vei folosi produse ce ingrasa firul de par cu o pelicula impermeabila, va fi nevoie sa te speli zilnic pe cap, sau poate chiar de doua ori. De altfel, dupa orice “infuzie” in apa sarata sau apa tratata cu clor, e bine sa cureti parul.

Citește și:

Si e bine sa duci ingrijirea parului si la hotel nu doar pe plaja. Altfel spus, foloseste la fiecare spalare o masca ce hidrateaza parul, tocmai pentru a-l hrani dupa atata “chin”.

O masca hidratanta face minuni

Vezi tratament reparator KEUNE


Si-apoi, tot ce ai de facut este sa te bronzezi, sa te bucuri de concediu si in fiecare zi sa o iei de la capat: ingrijire, soare, plaja. In aceasta ordine!

Sursa foto front page – Andrew Robles/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.