Setari Cookie-uri

Îngrijirea tenului cu pistrui: cum ai grijă de pielea sensibilă

Nicole Kidman, Olivia Munn, Lindsay Lohan, Emily Bluntm Christina Hendricks și proaspăt căsătorita cu Prințul Harry, Ducesa de Essex, Meghan Markle, au pistrui. Ba mai mult de atât, au făcut din pielea albă cu pistrui și pielea creolă cu pistrui un adevărat statement. O declarație de naturalețe, frumusețe, firesc și autenticitate. Ceea ce îți voi propune și eu ție, astăzi.

Când eram adolescentă, am descoperit că am câțiva pistrui pe nas și pe obraji. Mi s-a părut de-a dreptul tragic, fiind brunetă, cu pielea albă. Adică eram deja plinuță, eram și adolescentă, ba acum mă mai trezisem și cu pistrui. Uf, tare nu mi-au plăcut. Asta a durat vreo doi ani. După care am început să îi ador! Am început să îi consider deosebiți, mai ales pentru o brunetă. Am început să îi văd ca o parte din mine, ca o trăsătură ce mă face unică, ce mă face să fiu eu însămi.

Dacă și tu ai aceste pete de frumusețe, dacă și tu vrei să știi cum ai grijă de pielea sensibilă cu pistrui, astăzi exact despre asta vom vorbi. Am adunat informații din propriul meu ritual pentru îngrijirea tenului cu pistrui. Am mai aflat mici trucuri și secrete de la stiliști și make-up artiști, despre cum se realizează machiajul pentru tenul cu pistrui, așa încât să uniformizezi pielea, să îi dai un aspect mat, dar fără să elimini pistruii. Așa că, le voi scrie mai jos și sper să te ajute.

Citește și:

Țin minte că în perioada mai sus menționată, când sufeream teribil că mă năpăstuise soarta cu pistrui, auzisem despre un remediu pe cât de dezgustător, pe atât de eficient, zicea lumea. Ei bine, pielea albă cu pistrui, cică, ar fi scăpat de petele acestea dacă… te ții bine?... dacă îți dădeai cu ceapă roșie pe față, de două ori pe zi. Absolut scârbos, desigur! Și, dacă credeam că băieții vor fugi de pistrui, imaginează-ți cât ar fi fugit de la ceapa aceea. Nu am încercat acest remediu ”miraculos”, dar am început să caut informații despre îngrijirea tenului cu pistrui.

Tips & tricks în îngrijirea tenului cu pistrui

A fost o perioadă și în viața mea și în genere, când machiajul tenului cu pistrui era destinat acoperirii acestor pete pigmentare. Ce bine că am evoluat atât, să înțelegem că și pielea albă cu pistrui, și cea închisă la culoare, cu pistrui, sunt mai frumoase! Dacă le păstrezi șarmul, desigur! De ce să acoperi pistruii, când poți să îi lași să fie un detaliu ce te face diferită? Așadar, dacă nici tu nu mai cauți soluția miraculoasă, să faci pistruii să dispară, te invit să citești despre cum ai grijă de pielea sensibilă cu pistrui.

Citește și:

De la creme cu protecție solară potrivite tipului de ten (musai!) până la farduri, culori de ruj ce se potrivesc, până la întreg machiajul pentru tenul cu pistrui, despre toate acestea vom vorbi!

Trebuie să știi că pielea cu pistrui este mai sensibilă. Adesea pistruii apar pe pielea deschisă la culoare, deja mai expusă arsurilor solare sau problemelor datorate expunerii la soare. Dacă mai apar și pistruii, lucrurile se complică puțin. Și asta pentru că impactul razelor UVA și UVB poate fi mai mare în cazul pielii cu pistrui.

Desigur, ai nevoie de soare, pentru a produce vitamina D, însă în timp, soarele distruge pielea, o îmbătrânește, îi cauzează riduri și aspect tern, ne-elastic, poate duce la apariția și mai multor pistrui, alunițe și din păcate poate duce la melanoame. Atenție: dacă ți-au apărut mai mulți pistrui în ultimul timp, acesta este un semn că trebuie să îți protejezi pielea de soare!

Citește și:

Îngrijirea tenului cu pistrui are nevoie de loțiuni cu protecție solară. Iată cum ai grijă de pielea sensibilă cu pistrui: folosește cremă cu SPF minimum 15, waterproof, și aplic-o (și pe) pe față cu 20 de minute înainte să ieși afară. Fie vară, fie iarnă. Alege serumuri cu antioxidanți pentru a reduce degradarea pielii (retinolul face minuni!). Sfatul meu este să cauți o cremă zilnică hidratantă cu SPF sau măcar un fond de ten cu protecție solară.

Produse cu SPF pentru pielea albă cu pistrui

Machiajul pentru tenul cu pistrui

Și dacă tot am vorbit despre cum ai grijă de pielea sensibilă cu pistrui, alegând deștept un fond de ten cu SPF, hai să trecem și la make-up! Machiajul pentru tenul cu pistrui începe cu a pregăti pielea. Acest pas este esențial întrucât vei vrea să acoperi decolorările pielii și să uniformizezi pielea, fără a acoperi pistruii. Alege în acest sens să aplici o cremă hidratantă cu efect de serum.

Citește și:

Un al doilea sfat este să nu folosești fond de ten în cantitate mare, doar din dorința de a uniformiza pielea. Dacă vei vrea să acoperi pistruii cu cantitate de fond de ten, vei obține o mască deloc estetică. Așa că mai bine alege o bază ușoară, transparentă, pentru un look natural, care rezistă.

Îngrijirea tenului cu pistrui

Vezi mai multe produse de machiaj potrivite

Lasă tonul pistruilor să ”dicteze” culorile alese în make-up

Farmecul pistruilor este că nu avem același ton de pistrui. Ei pot fi roșiatici, maronii sau închiși la culoare. Poate fi dificil să alegi un fond de ten care să acopere bine și regiunea cu pistrui și pe cea fără. Și, deși ai zice că poți încerca fondul de ten până când nimerești varianta câștigătoare, machiajul pentru tenul cu pistrui este mai simplu.

Citește și:

În îngrijirea tenului cu pistrui ai nevoie să alegi un fond de ten apropiat de tonul pielii cu pete, și nu de tenul fără pete. Sfatul specialiștilor este să mixezi două nuanțe de fond de ten: una pentru zona cu pistrui, o alta pentru zona fără pistrui, și să faci un blending, pentru a nu crea aspectul de mască. Extra pont: textura este importantă, deci secretul stă în a aplica corect fondul de ten, așa încât să se vadă și pistruii, dar să se matifieze și tenul.

Cremă hidratantă pentru îngrijirea tenului cu pistrui

Alege concealer în îngrijirea tenului cu pistrui

Ritualul pentru îngrijirea tenului cu pistrui continuă cu alegerea unui concealer sau a unui iluminator. Acest produs cosmetic face minuni, acoperind pielea pătată sau decolorată de la soare. Ca și fondul de ten, ca și pudra, concealerul este necesar să fie aplicat cu pensula potrivită, pentru a nu obține texturi groase, greoaie.

Citește și:

Extra pont: iată cum ai grijă de pielea sensibilă cu pistrui în jurul ochilor: folosește un amestec de corector, concealer și iluminator, astfel vei acoperi cearcănele, dar vei păstra pistruii.

Da, poartă rujuri colorate pe buze pentru extra WOW

Țin minte că în perioada adolescenței nu aș fi purtat nicio culoare pe buze de teama să nu atrag și mai mult atenția la pielea albă cu pistrui pe care o aveam. Însă, fetelor, atât pe pielea deschisă la culoare, cât și pe cea creolă, cu pistrui, un ruj colorat arată absolut fenomenal. Ca în orice make-up, și în machiajul pentru tenul cu pistrui, ai grijă să alegi o singură dominantă. Altfel spus, dacă folosești ruj roșu, păstrează machiajul ochilor neîncărcat.

După cum vezi îngrijirea tenului cu pistrui nu este nici greoaie, nici complicată, ci doar puțin mai delicată. Până la urmă și pielea cu pistrui este mai delicată. Sper că ai învățat cum ai grijă de pielea sensibilă cu pistrui, dar mai ales, sper că ai învățat să-ți iubești pistruii!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.