Setari Cookie-uri

Istoria ceasurilor Swatch - descoperă un brand cool și young!

Istoria ceasurilor Swatch începe în Elveția în 1983. Aceste ceasuri au rămas iconice zeci de ani mai târziu și continuă să fie cool și la vremurile actuale. Descoperă istoria brandului Swatch și inspiră-te dintr-o poveste de succes! În plus, vezi unde găsești ceasuri Swatch pentru femei și în magazinele online de la noi!

Istoria ceasurilor Swatch își bazează existența pe o criză a quartz-ului dintre anii 70 și 80, când ceasurile asiatice, de tip digital erau în competiție cu ceasurile tradiționale europene, cu tehnică mecanică. Însuși numele Swatch este o prescurtare de la ”second watch”, întrucât ceasurile deveneau, iată, accesorii de înlocuit.

Istoria brandului Swatch este legată puternic de creșterea în popularitate a brandurilor japoneze Seiko și Citizen, când ceasurile digitale dominau piața și nimeni nu se mai gândea la o întoarcere a ceasurilor analog. Treptat, dar cu un buget destul de mare de promovare inițială, pe teritoriul Elveției, Swatch devin populare și vânzările acestor accesorii icon cresc.

Citește și:

ceasuri damă Swatch Vezi mai multe modele pe ASOS

Încasările au devenit mult mai mari, cu atât mai mult cu cât a produce un ceas Swatch este cu 80% mai ieftin, așadar businessul a crescut într-un timp relativ scurt! De altfel, în acest moment, deși sunt printre cele mai performante și mai bune, modelele de ceasuri Swatch pentru femei și pentru bărbați se numără printre cele mai bune ca preț.

Unde a început istoria ceasurilor Swatch

În acest moment, putem spune că istoria ceasurilor Swatch a început cu o idee genială de marketing! În plus, istoria brandului Swatch demonstrează că perfecta combinație între marketing și manufactură de calitate contează și poate duce un label departe.

În plus, atât în crearea modelelor de ceasuri Swatch pentru femei, cât și a celor pentru bărbați, se utilizează materiale sintetice de ultimă generație, procese de asamblare performante și tehnologii de topire ultra-sonice. Mai mult decât atât, în timp, numărul de componente a scăzut de la 91 la 51, fără a se pierde precizia.

Citește și:

ceasuri Swatch pentru femei

Ceasuri Swatch urban-cool Modele de ceasuri Swatch de damă

Povestea brandului Swatch continuă și astăzi

Da, istoria ceasurilor Swatch continuă și se scrie în timp ce tu citești aceste rânduri. Există câteva subdiviziuni sau subsidiare ale Swatch, în acest moment. Există Swatch Originals, cu cadran de plastic. Există Swatch Irony, cu cadran metalic dar și Swatch Skin, cu modele de ceasuri ultra-subțiri și cu funcție de cronograf.

De asemenea în istoria brandului Swatch s-a ajuns și la creația de bijuterii, gama Swatch Bijou fiind linia dedicată fashionistelor ce adoră moda și trendurile. Există și linia Swatch Digital Touch, cu LCD digital și funcții speciale, precum lanternă pentru a citi la întuneric. Swatch Bellamy and Pay sunt modele cu quartz și tehnologie NFC (comunicare în câmp apropiat, pe distanțe foarte scurte, asemănătoare tehnologiei bluetooth de la smartphone).

Citește și:

istoria ceasurilor Swatch Vezi mai multe modele de ceasuri Swatch

Și mai există gama Swatch System 51, ultima linie fondată în 2013 care este probabil linia cu cele mai rezistente modele de ceasuri, dar și cu multe beneficii tehnologice.

Istoria ceasurilor Swatch se leagă, de altfel, de tehnologie și de ultimele inovații în acest domeniu, însă ține mult și de detaliile estetice. Fie că vorbim despre modele digitale, fie că ne referim la ceasuri mecanice, fie că vorbim despre cadrane de plastic sau metalice, fie că este vorba de ceasuri cu curele din piele, metalice sau din silicon, Swatch rămâne lider și în ceea ce privește designul, nu doar opțiunile hi-tech.

De altfel, cele mai multe ceasuri Swatch pentru femei reușesc să încorporeze toți acești factori cu mare succes. Fie că îți dorești un model casual, unul sport, urban-cool, fie că ești în căutarea unui ceas elegant, prețios sau vei un model de ceas potrivit la locul de muncă sau în stil business, contează pe faptul că la Swatch vei găsi cele mai performante, ieftine și cool modele!

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.