Setari Cookie-uri

Machiajul care îți accentuează privirea: minunile pe care le fac mascara și eyelinerul

Ochii aceia pătrunzători, privirea aceea magnetică, șarmul unui machiaj care completează fizionomia, nu o eclipsează, toate ne dorim aceste lucruri. Ei bine, astăzi chiar vom discuta despre ce produse cosmetice conține machiajul care accentuează privirea, indiferent de culoarea ochilor.

Am scris despre machiajul ideal pentru ochii închiși la culoare ori căprui, am scris despre fardurile și culorile potrivite pentru ochii albaștri sau despre cum să machiezi ochii verzi, dar astăzi mă voi referi strict la cum îți accentuezi ochii prin machiaj, indiferent de culoarea lor.

Există câteva sfaturi ce te vor ajuta să ai o privire sexy, intensă, și acestea nu țin doar de culoare, ci și de texturi, de tehnica de machiaj (blending sau nu), de aplicarea conturului potrivit, de alegerea mascarei, a blush-ului și chiar a rujului.

Machiajul care accentuează privirea nu este greu de obținut, ci ține de câteva idei de tehnică și de dexteritatea ta. La capitolul ”mână de lucru” doar exercițiul te va ajuta. Însă, despre cum obții machiajul care scoate ochii în evidență, de la bază la finisaje și accente, am câteva sugestii.

Citește și:

Machiajul care accentuează privirea începe cu o bază, continuă cu mascarea cearcănelor și merge mai departe cu…

...cu lista de mai jos. Dar să nu sărim pașii! Trebuie să știi că machiajul care scoate ochii în evidență nu ține doar de culoare. Ține totuși de alegerea tuturor cosmeticelor și de respectarea pașilor ce duc la rezultatul final. Așadar, este important să începi cu un primer, sau pe românește, cu o bază de machiaj. Baza de machiaj, indiferent ce vei aplica peste ea (farduri, creioane) îți va face make-up-ul să reziste, să nu se adune, să nu se scurgă. Înainte de primer, totuși respectă pașii unui ten ce ”ține machiajul”. Adică exfoliere delicată, tonic, loțiune hidratantă, cremă cu SPF și machiaj.

Continuă machiajul care accentuează privirea cu un anti-cearcăn. Eu, una, nu știu cum nu aveau femeile cearcăne ”pe vremuri”. Eu, de când mă știu, am cearcăne, oricât dorm. Nu e capăt de lume, desigur, dar și când am aplicat prima dată anti-cearcăn și am văzut că am întinerit pe loc, cu 5 ani, nu l-am mai lăsat din mână.

Citește și:

Te sfătuiesc să alegi un concealer (anti-cearcăn) mai deschis și puțin mai cald ca ton, decât pielea ta. Asta va face privirea și mai odihnită și tânără. În plus, machiajul va fi mai vizibil. Și, dacă tot am adus machiajul în discuție, acum că am terminat capitolul de bază, să trecem la cum îți accentuezi ochii prin machiaj.

Jurnalul unei shopaholice, machiajul care accentuează privirea, cum îți accentuezi ochii prin machiaj, machiajul care scoate ochii în evidență

Alege primer de aici Anticearcăn antirid

Farduri de ochi AVON Eyeliner tip tuș

Pentru sprâncene Mascara cu extra volum

Fardurile potrivite ce îți vor sublinia ochii: conturul în contrast cu culoarea ochilor este recomandat, dar și creionul sau tușul

Machiajul care accentuează privirea are nevoie de farduri ce completează tonul ochilor și al pielii. După ce ai ales acest fard ce îți flatează chipul, asigură-te că ai și farduri mai închise și mai deschise ale aceleiași culori.

Citește și:

Aplică cu pensula de machiaj fardul deschis, luminos la culoare, pe pleoapa de sus și subtil pe pleoapa de jos, în exterior. Ultimul pas în machiajul care accentuează privirea este să aplici fardul închis la culoare, mai ales pe colțurile exterioare ale ochilor. Pentru a realiza acest contur subtil ai nevoie de o pensulă micuță, cu peri drepți, care să-ți permită să conturezi bine exteriorul pleoapelor. Insistă și pe pleoapa interioară de jos, cu puțin fard închis.

Nu uita să subliniezi sprâncenele și genele cu mascara și păstrează restul feței cu machiaj puțin, să nu concureze cu privirea

Iată cum îți accentuezi ochii prin machiaj cu ajutorul celorlalte cosmetice. Aplică un strat de mascara de volum, nu mult, dar de efect și alege waterproof, pentru a nu se întinde sau curge. Eventual aplică mici accente de lumină și umbră. Eyeliner negru către colțul extern al ochilor, lumină (creion iluminator alb) la colțul intern și puțin pe arcadă, foarte puțin și bine estompat.

Citește și:

Alege un eyeliner lichid pentru că el se usucă fără riscul de a se întinde. Dacă îți este greu să trasezi conturul cu liner, folosește întâi cu creion dermatograf și peste el urmează linia cu tuș. Astfel conturul nu se va întinde. Pentru zi, poți folosi machiajul care accentuează privirea ceva mai simplificat. Adică poți renunța la farduri și poți miza doar pe eyeliner. Folosește ton mai închis (negru) pe pleoapa superioară și eyeliner maro pe cea inferioară.

Nu uita că machiajul care scoate ochii în evidență se bazează și pe sprâncene. Definește forma lor, însă nu în stil contur, ci cât mai natural. Eventual încearcă pudra de sprâncene dacă creionul ți se pare prea dur. Despre culoarea buzelor și textura lor, alege un ton ce se potrivește pielii tale și mergi pe o singură dominantă în make-up. Dacă ochii sunt smoky sau intens colorați, alege buze nude, eventual cu un gloss fin, transparent.

Citește și:

Dacă alegi să conturezi fin privirea, poți alege buzele colorate. Nu uita de puțin blush, roziu sau piersică, aplicat fin cu pensulă specială pe pomeți și de mici accente de lumină pe vârful pomeților, asta va atrage atenția tot la ochi. De altfel, orice machiaj va duce la ochi, la privire, dacă știi să scoți în evidență calitățile tale. Exersează și tu machiajul care accentuează privirea, atât pe cel de zi, cât și pe cel de seară și vei vedea rezultatele.

Extra pont: dacă alegi machiajul care scoate ochii în evidență doar cu eyeliner, adaugă puțin creion dermatograf exact pe mijlocul pleoapei interioare, cât să faci pupila mai mare. Astfel ochii vor căpăta și mai multă profunzime.

Iată cum îți accentuezi ochii prin machiaj! Simplu, nu?

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.