Setari Cookie-uri

Importanța culorilor potrivite în machiaj în funcție de trăsături

Sugestii încolo, sugestii încoace! Sunt multe materiale cu și despre farduri, machiaje și tehnici raportate la tipologia facială, la trăsături și la culoarea ochilor, a pielii sau a părului. Astăzi am invitat un specialist în machiaj, make-up artistul Laura Perian, să ne vorbească despre machiajul colorat în funcție de trăsături, așa ca să nu mai existe dubii legate de „pe cine ascultăm”!

Este un flux mare de informații la care avem acces. Dar asta nu poate face altceva decât să ne lase confuze și mai mult. Cum realizăm machiajul colorat în funcție de trăsături? De ce proporții trebuie să ținem cont? Contează culoarea ochilor sau nu? Și pentru a avea o sursă de încredere, azi am alcătuit un mini-ghid cu sfaturi și sugestii de la make-up artistul Laura Perian.

Cum alegi machiajul colorat în funcție de ochii tăi? Cum te machiezi în funcție de nas, buze, pomeți, frunte, tipologia sau morfologia chipului tău? Aflăm secretele realizării machiajului colorat în funcție de trăsături, direct de la experți! Desigur, cu sugestii interesante de farduri colorate în funcție de trăsături!

Vezi cum realizezi countouring pe tipologia ta

Vezi cum realizezi countouring pe tipologia ta

Cum alegi machiajul colorat în funcție de ochii tăi și de alte trăsături faciale

Machiajul este o joacă de culori, de lumini și umbre, de texturi și stări. Culorile sunt de multe ori personajele principale care pot evidenția trăsături sau pot strica flagrant un machiaj. De aceea este important să știm cum realizăm machiajul colorat în funcție de trăsături. Este important să ții cont de micile reguli de combinare a culorilor în toate etapele machiajului. Alegerea greșita a nuanței de fond de ten sau a concealer-ului strică machiajul încă de la început. Cum alegi machiajul colorat în funcție de ochii tăi

Citește și:

Astfel este important să alegi nuanța care ți se potrivește. Cum faci asta? Și apoi cum alegi farduri colorate în funcție de trăsături? În primul rând testezi fondurile de ten la lumina naturală, nu la cea din magazine. Testarea se face pe mandibulă, sau pe gât și când nuanța fondului de ten se confunda cu nuanța pielii tale, atunci știi că ai făcut alegerea corectă.

Legat de cum alegi machiajul colorat în funcție de ochii tăi, Laura Perian - make up artist - spune că este important să ții cont și de formă și de culoare. Când vine vorba de culorile folosite în machiaj, contează tonurile dar și reflexiile de culoare.

Desigur că aici nu este obligatoriu să respecți aceste reguli, însă dacă o faci, make-up artistul te asigură că ochii vor fi bine puși în evidență. Regula de bază este să folosim culori complementare cu culoarea ochilor, pentru a crea un contrast vizual. Așadar, ce culori folosim în funcție de culoarea ochilor? Ce farduri colorate în funcție de trăsături să folosești?

Citește și:
  • Cum alegi machiajul colorat în funcție de ochii tăi: tonuri pentru ochi albaștri

Portocaliul este opusul albastrului în cercul cromatic, așa că te sfătuiesc să folosești farduri cu subton de orange: cărămiziu, marouri calde, dar și auriul, arămiul și nuanțele champagne sunt ideale mai ales pentru machiajul de seară al ochilor albaștri.

  • Cum realizezi machiajul colorat în funcție de trăsături: ce faci dacă ai ochii verzi?

Roșul este culoarea complementară verdelui, așa că tot ce conține un subton roșiatic este ideal pentru machiajul ochilor verzi.
Dacă roșul poate părea o culoare prea puternică, mai ales pentru machiajul de zi, make-up artistul îți propune să alegi nuanțe de rose. Și pentru seară poți evita roșul și îl poți înlocui cu marouri roșcate, burgundy sau movuri calde.

Citește și:
  • Alege farduri colorate în funcție de trăsături: vezi ce se potrivește ochilor căprui și negri

Ochii căprui sunt cei care se pot machia cam cu orice culoare, dar dacă vrei să nu treacă neobservați, movul puternic și auriul-arămiu sunt culorile pe care ți le recomandă machiorul.

  • Cum evidențiezi ochii gri și ce tonuri îi flatează

Deși foarte rari, ochii gri sunt absolut superbi. Iar cel mai bine sunt scoși în evidenta de nuanțe fumurii: griuri sau reci: argintiu, ice blue etc.

farduri colorate potrivite pentru fiecare tip de trăsătură a feței

Alege farduri colorate de aici

Machiajul colorat în funcție de trăsături: ce sfaturi mai are pentru tine make-up artistul Laura Perian

Machiajul colorat în funcție de trăsături nu ține cont doar de culoare. Ci și de formă. Nici buzele nu sunt scutite de mici reguli care țin de culoare, mai ales dacă ai în minte anumite efecte. Ține cont că anumite nuanțe precum cele de portocaliu, roșu cu subton cald, și chiar unele nude pot să lase impresia ca dinții tai sunt mai galbeni decât sunt de fapt.

Citește și:

Și pentru că am discutat despre ce farduri colorate în funcție de trăsături să alegi, și despre ce tonuri se potrivesc fiecărei culori de ochi, când vine vorba de gură și de mărimea buzelor, dacă îți dorești volum, ai mare grijă la contur! Oricum ar fi, nu contura peste linia naturală a buzelor, căci efectul este dezastruos.

modele de gloss-uri potrivite pentru trăsăturile tale

Vezi modele de gloss-uri aici

Make-up artistul Laura Perian îți oferă câteva trucuri pentru a obține buze mai pline dar fără a pleca din sfera naturalului, doar cu un mic joc de culori și lumini și umbre. Iată cum realizezi machiajul colorat în funcție de trăsături, pentru un extra volum al buzelor:

  • Primii pași pentru a avea buze numai bune de rujat este să le exfoliezi și să le hidratezi

  • Asigură-te că în jurul buzelor fondul de ten este fixat cu pudră!

    Citește și:
  • Aplică un pic de iluminator pe arcul lui Cupidon. Deja efectul de buze mai pline începe să se contureze.

  • Aplică puțin iluminator sau un concealer mai deschis pe cele doua linii care conectează nasul de arcul lui Cupidon.

  • Cu produsul cu care ai folosit conturarea feței poți să vii ușor, cu o pensula mică, sub buza inferioară, pentru a crea o umbră subtilă.

  • Pentru un machiaj natural de zi poți doar să aplici puțin illuminator pe centrul buzei inferioare și niște gloss transparent.

  • Daca totuși vrei mai multă culoare întâi aplică rujul preferat, și de abia apoi realizează pasul anterior.

Machiajul colorat în funcție de trăsături nu mai are secrete! Acum știi totul de la ochi până la buze! Acum știi ce farduri colorate în funcție de trăsături îți pun privirea în evidență. Acum știi cum alegi machiajul colorat în funcție de ochii tăi, de buze, de culoarea tenului.

Citește și:

Dacă ți-a plăcut materialul cu sugestiile make-up artistului Laura Perian, te invit să cauți mereu materialele realizate de mine alături de specialiști în Jurnalul unei shopaholice / Kudika Shopping.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.