Setari Cookie-uri

Machiajul potrivit dacă ai ochii mari: maschează imperfecțiunile

Ochii mari sunt de mult timp simbol al frumuseții feminine. Totuși pentru anumite femei, ochii mari sunt mai degrabă blestem. Eram adolescentă când eram topită după buzele pline și ochii mari ai Nataliei Imbruglia când am citit o declarație de-a ei că râdeau copiii de ea și de ochii ei ”bulbucați” în școală și asta o făcuse complexată. Ei bine, atunci am cam aflat eu că fiecare e responsabil să se placă, că oricum nemulțumiți tot vor fi. Dar, dacă tu ești nemulțumită și vrei să schimbi câte ceva, dacă vrei să știi cum faci ochii să pară mai mici, ai nimerit bine! Vorbim despre machiajul potrivit dacă ai ochii mari și vrei să îi micșorezi vizual.

Dacă ai ochii mari și mereu te străduiești să îi faci să pară mai mici, cu siguranță ai tot căutat tutoriale și sfaturi online. Există totuși câteva soluții care dau rezultate și asta știu de la stiliștii și make-up artiștii cu care am lucrat până acum. Așa că astăzi îți spun și ție cum machiezi ochii mari, din informațiile adunate de-a lungul timpului.

Eu, una, m-am documentat mai mereu cum să fac ochii să pară mai mari, avându-i mai degrabă ușor oblici. Așa că nu m-am lovit de această problemă. Dar așa cum eu am căutat soluții pentru ”defectele” mele (apropo, urăsc noțiunea de ”defect” sau ”imperfecțiune”) mă gândesc că există și doamne la polul opus. Dacă ești printre ele, află câteva ponturi în machiajul potrivit dacă ai ochii mari, de mai jos:

Citește și:

Cum faci ochii să pară mai mici: descoperă machiajul potrivit dacă ai ochii mari: atenție la sprâncene!

Ei bine, machiajul potrivit dacă ai ochii mari începe cu atenția acordată împrejurimilor. Începe, deci, cu îngrijirea pentru sprâncene, dacă vrei să să obții un echilibru în zona arcadelor și a ochilor.

Pont: iată cum faci ochii să pară mai mici prin machiaj, atrăgând atenția la sprâncene! În niciun caz nu opta pentru sprâncene subțiri, extra pensate, oricât de mult ți-ar plăcea. Nu vei obține decât efectul contrar: ochi și mai bulbucați. Poți încerca să definești bine sprâncenele cu un creion special, și eventual să le fixezi.

Tehnica perfectă în conturul privirii: cum machiezi ochii mari

Unul dintre cele mai eficiente trucuri în cum machiezi ochii mari stă în folosirea eye-linerului sau a creionului dermatograf în conturarea ochilor. Funcționează și pe pleoapele externe, dar, mai ales, vei obține un efect de micșorare sau îngustare a ochilor, dacă aplici conturul pe pleoapa internă.

Citește și:

Extra pont: nu doar că aplicând astfel creion vei obține machiajul potrivit dacă ai ochii mari, însă va părea că ai gene mai lungi, mai stufoase, mai sexy și vei adăuga profunzime privirii.

Machiajul potrivit dacă ai ochii mari

Mascara profi pentru ochii mari Farduri închise la culoare pentru ochii mari

Creioane pentru a face ochii să pară mai mici

Machiajul dacă ai ochii mari: alege fardurile închise la culoare sau încearcă un cat-eye

Dacă te întrebi cum faci ochii mari să pară mai mici cu ajutorul fardurilor și machiajului, află că nu doar tehnica aplicării contează, ci și ce folosești. Mai concret în machiajul potrivit dacă ai ochii mari contează culorile fardurilor alese.

Nu alege niciodată farduri deschise la culoare, nu aplica iluminator la colțurile interne ale ochilor, nu crea efecte de degrade luminoase pe arcade, între ochi și sprâncene, nu pune accente de lumină! De preferat, alege tonuri închise la culoare, aplică-le la exteriorul pleoapelor și apoi blendează ușor, treptat, către interior.

Citește și:

Astfel se reflectă mai puțină lumină de pe suprafața pleoapelor, iar ochii vor părea mai mici. Extra pont: Acest stil de make-up se potrivește și dacă ai pleoapele umflate.

Extra extra pont: machiajul dacă ai ochii mari poate fi și un cat-eye! Specialiștii spun că ajută să realizezi un machiaj cu „codiță” de eye-liner mai ridicată, mai amplă, nu o simplă conturare a pleoapelor. Alege stilul acela de cat-eye retro, mai gros, cu contur mai exagerat și vei adăuga profunzime privirii. Iată cum machiezi ochii mari la o seară în club!

Cum faci ochii mari să pară mai mici: vezi cum aplici mascara

Cum faci ochii să pară mai mici cu mascara? Ei bine, folosește tehnica inversă! Altfel spus, dacă atunci când vrei să pară că ai ochii mari, aplici mascara generos pe genele superioare, acum folosește opusul.

Citește și:

În machiajul potrivit dacă ai ochii mari, folosește mai multă mascara pe genele inferioare, eventual, și curbează-le puțin. Dacă combini acest truc cu conturul membranei interioare a pleoapei inferioare efectul este sporit!

Ei bine, nu este așa de complicat machiajul dacă ai ochii mari. Desigur, din aceste trucuri poți deriva multe altele și poți combina sfaturile în machiajul potrivit dacă ai ochii mari. Te sfătuiesc ca la birou să încerci machiajul cu farduri închise, la petreceri să optezi pentru look-ul retro cu cat-eye și dacă vrei un look casual, glamour, optează pentru conturarea internă a pleoapelor și a genelor inferioare.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.