Setari Cookie-uri

Măști naturale pentru un păr mătăsos: de la rețete DYI la tratamente eficiente

Eu, una, am perioade. Acum mă tund scurt, vreau un bob asimetric și un breton ciufulit; acum mi-aș dori plete lungi, răvășite. Și, pentru că trec printr-o perioadă în care îmi ajut părul să crească lung, frumos și sănătos (până la următoarea foarfece), am decis să încerc câteva măști naturale pentru un păr mătăsos.

Recunosc, pe lângă faptul că îmi doresc un păr moale, sănătos și hidratat, căci de câțiva ani tot îl tund scurt, a mai contribuit o chestiune la căutarea celor mai bune măști naturale pentru un păr mătăsos. Faptul că multe produse de la raft au ingrediente despre care nu știu mare lucru (deși, vei vedea mai încolo că există tratamente pentru un păr mătăsos, naturale și eficiente și în magazine!). Dar mai mult mi-a dat un elan faptul că vine frigul.

Și nu știu cum ești tu, dar eu am un păr tare mofturos. Pe cât este de ușor de stilizat și pe cât de bine se așază natural, pe atât îmi dă bătăi de cap sezoniere. Iarna devine mai casant și mai tern. Vara se cam usucă și se deshidratează. Iar în anotimpurile de tranziție, toamna și primăvara, să zicem doar că mă pregătesc intensiv pentru ce urmează.

Citește și:

Totuși, am căutat câteva rețete de măști homemade pentru păr, indiferent de anotimp! Și la fel și tratamente cosmetice din magazine, tot fără sezon! Și asta pentru că sunt de părere că orice femeie are nevoie de un ritual de îngrijire și înfrumusețare. Și pentru trup, dar și pentru minte! Așadar, hai să vedem cele mai eficiente măști naturale pentru un păr mătăsos!

Cele mai eficiente măști naturale pentru un păr mătăsos!

Scopul acestor măști naturale pentru un păr mătăsos este să hidrateze și protejeze scalpul și fibra capilară. Unde mai pui că aceste metode moștenite de la bunica sunt naturale, eficiente și mult mai ieftine! Așa că am căutat informații despre cele mai recomandate ingrediente ce aduc nutrienți părului și îl lasă elastic, tânăr, sănătos, lucios.

Citește și:

În plus, îți voi recomanda și câteva rețete de măști pentru păr, în orice anotimp. Dacă totuși nu ai timp, aceste măști naturale pentru un păr mătăsos te vor ajuta.

măști naturale pentru un păr mătăsos

Vezi măști naturale pentru un păr mătăsos aici

Dacă ai timp să îți prepari tu răsfățul de Spa la tine acasă, la capitolul ingrediente, trebuie să îți spun că probabil le ai în frigider și în cămară și nici nu cred că știi câtă putere conțin aceste surse naturale de hidratare, tinerețe și elasticitate a firului de păr. Deci, ce tratament pentru un păr mătăsos are mamaie? :)

  • Uleiul de măsline extravirgin hidratează părul și acționează ca un balsam natural. El ajută părul uscat, casant, deteriorat și îi conferă strălucire și îl rejuvenează.
  • Laptele poate fi folosit în măști naturale pentru un păr mătăsos, întrucât înmoaie fibra capilară.
  • Lămâia este un astringent natural, închizând porii scalpului și eliminând excesul de sebum și uleiuri din păr. În plus, poți utiliza lămâia în rețete de măști pentru păr, dacă vrei să deschizi șuvițele în mod natural!
  • Uleiul de cocos este un balsam foarte bun, lăsând părul lucios și fin.
  • Mierea hidratează și face minuni pentru părul tern, uscat. Ea rejuvenează și hidratează, lăsând părul strălucitor.
  • Oțetul din cidru de mere elimină excesul de sebum din păr și de pe scalp. În plus, poți să îl folosești în tratamente pentru un păr mătăsos chiar dacă deja suferi de iritații, prurit și mătreață.
  • Ouăle au proteine, potasiu, vitaminele A, D, B 12 și calciu.
  • Bananele au potasiu și vitaminele A, E și C, foarte bune pentru păr.

Ce tratamente pentru un păr mătăsos să alegi pe timp de iarnă?

Este vital ca în sezonul rece să ai grijă de părul tău. El poate deveni uscat și casant rapid. Pe de altă parte, poți folosi aceste rețete de măști pentru păr în orice anotimp. Te invit să încerci să prepari și tu aceste măști naturale pentru un păr mătăsos, în funcție de problemele părului sau scalpului tău.

Citește și:

Ele hrănesc fibra capilară și lasă părul fin, elastic, cu un aspect atât de tineresc! În plus, dacă chiar nu ai timp, te invit oricând să alegi aceste tratamente cosmetice pentru un păr mătăsos!

măști și serumuri de păr

Alege măști și serumuri de păr de aici

Sfaturi de îngrijire specială a părului homemade

Daca totuși te numeri printre pasionatele de DYI și te amestecat poțiunile la tine acasă, dacă vrei să termini fiece zi cu câte un răsfăț, sau dacă pur și simplu preferi ingredientele naturale 100% ori ai un buget mai mic, încearcă aceste măști naturale pentru un păr mătăsos!

  • Pentru un scalp uscat deteriorat, cu prurit alege să amesteci ulei de măsline și zeamă de lămâie. Aplică mixul și lasă-l pe păr timp de 20 de minute și clătește.
  • Pentru un păr uleios, gras, poți alege să amesteci ulei de măsline cu miere (perfect dacă ai părul gras și deshidratat), zahăr brun și ulei de măsline (pentru scalp cu mâncărimi), oțet de mere cu zeamă de lămâie pentru acnee de scalp și exces de sebum.
  • Pentru un păr crescut sănătos și strălucitor prepară măști naturale pentru un păr mătăsos din avocado și ulei de castor. Este eficientă și pentru vârfurile uscate, electrizate, despicate.

    ulei de cocos beneficii Citește despre beneficiile uleiului de cocos aici
  • Pentru părul deshidratat și deteriorat de la vopsiri ori tratamente termice și chimice, alege bananele și uleiul de măsline.
  • Poate ai auzit de rețete de măști pentru păr cu bere! Ei bine, în amestec cu ouăle și cu uleiul de migdale, berea lasă părul moale, fin, strălucitor. Clătește bine, nu de alta, dar mirosul va fi pregnant!
  • Pentru păr strălucitor și hidratat, alege uleiul de cocos. Pentru a opri electrizarea folosește oțetul din cidru de mere.
  • Amestecă lapte, ouă și ulei de cocos și aplică pe păr mai ales dacă ai fibra aspră, rigidă.
  • Pentru a contracara căderea părului și alopecia, fă-ți tratamente pentru un păr mătăsos din iaurt cu miere și oțet de mere.
  • Pentru efect anti-electrizare folosește avocado, ouă, smântână și ulei de măsline.

Desigur, ar mai fi multe măști naturale pentru un păr mătăsos cu fructe, dar pentru acestea ne revedem când scăpăm de iarnă și vom avea la îndemână cele mai bune ingrediente. Și cele mai accesibile, desigur!

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.