Setari Cookie-uri

Top 13 cele mai eficiente măști pentru părul vopsit: profesionale + homemade

Care sunt cele mai eficiente și hrănitoare măști pentru păr vopsit? Ce poți alege drept măști care mențin culoarea părului vopsit, reparându-l în același timp și prevenind degradarea? De la variante naturale la variante de sinteză, descoperă aici câteva sfaturi pentru a alege măști eficiente pentru părul vopsit.

Eu am mare nevoie de măști eficiente pentru părul vopsit. Și asta pentru că îmi vopsesc părul de pe la 16 ani, când deja jumătate din podoaba capilară era albă. Soluția aceasta extrem de șic din punct de vedere estetic m-a cam costat strălucirea și textura sănătoasă a șuvițelor mele mătăsoase. Asta până când am apelat la măști hrănitoare pentru părul vopsit.

Folosesc măști care mențin culoarea părului vopsit dar care și consolidează fibra capilară, ce tinde să devină degradată, casantă, inflexibilă, uscată, în urma vopsirii, indiferent cât de ”natural” este pigmentul folosit!

Cum alegi măști eficiente pentru părul vopsit? Uite soluția pentru un aspect intens, strălucitor!

Folosesc măști eficiente pentru părul vopsit, pentru a păstra atât culoarea cât mai mult timp, dar și pentru textura sănătoasă și firul flexibil, lucios. Și mărturisesc că folosesc atât măști profesionale de sinteză, cât și variante DIY de măști de păr, pe care le pregătesc acasă din ingrediente naturale.

Citește și:

Ce măști eficiente pentru părul vopsit îți recomand eu? Descoperă mai jos ce am testat și a funcționat, cu rezultate optime!

nuanțe de roșcat

Vezi ce nuanțe de roșcat se poartă

Trebuie să știi că este indicat să folosești măști de păr, cu atât mai mult dacă îți vopsești părul. Nu e necesar să îl decolorezi ca să devină degradat! Vopseaua de păr oricum predispune părul spre a deveni casant, mat, tern, nesănătos. Dar dacă alegi măști eficiente pentru părul vopsit, aceste lucruri s-ar putea schimba!

Practic, cu cât îți vopsești părul mai des cu atât are șanse de a deveni nesănătos. Pentru că toate chimicalele din vopsea slăbesc cuticulele fibrei capilare și acestea pot duce la rupturi sau păr casant.

măști ce mențin culoarea părului vopsit

Alege măști ce mențin culoarea părului vopsit de aici

Citește și:

Măști de păr cu efect de hidratare care păstrează fibra capilară sănătoasă, elastică

Dacă te asiguri că îți protejezi pletele între vopsiri, poți minimiza degradările frumoaselor tale plete. Toți stiliștii și specialiștii îți recomandă să folosești nu doar măști ce mențin culoarea părului vopsit, ci și măști hrănitoare pentru părul vopsit.

De altfel, există multe măști eficiente pentru părul vopsit! Sunt cele ce îmbină efectul de reparare a fibrei capilare, cu efectul de menținere a hidratării părului și cu acela de a păstra cât mai mult pigmentul. Chiar și acest ultim aspect este vital, căci cu cât mai des te vopsești, cu atât îți strici pletele!

măști pentru hidratarea părului vopsit

Vezi măști pentru hidratarea părului vopsit aici

Am ales, deci, câteva exemple de măști care nu doar că protejează fibra capilară, dar și ajută la îndesirea părului, care crește robust, elastic, rezistent, sănătos. Dar, pe lângă aceste măști eficiente pentru părul vopsit, pe lângă aceste tratamente de păr, de sinteză, am și câteva sugestii de măști naturale 100%!

Citește și:

Măști de păr homemade cu remedii naturale!

Fie că utilizezi vopseaua pentru a ascunde firele albe, fie că experimentezi cu noi și noi culori sau tunsori, în funcție ce sezon, pletele tale pot suferi dacă nu le arăți extra atenție și iubire. Da, chiar și vopseaua naturală, chiar și aceea fără amoniac, toate lasă urme și toate au nevoie de serumuri, tratamente sau măști hrănitoare pentru părul vopsit.

Ce să aduni din cămară sau din frigider pentru a realiza tu singurică acasă măști homemade care mențin culoarea părului vopsit dar și o textură sănătoasă? Iată:

  • Alege măști eficiente pentru părul vopsit din avocado și ulei de migdale! Această mască conferă strălucire, un păr mătăsos și este plină de nutrienți ce ajută firul de păr (vitamina A și E). Eu las această mască pe păr timp de 30 de minute.
  • Folosește măști hrănitoare pentru părul vopsit: folosește ouă cu miere! Ouăle au multe proteine și readuc strălucirea firului de păr. În plus hidratează și elimină aspectul mat, tern, uscat, al părului vopsit. Iar mierea conține mult substanțe nutritive pentru părul tău, menținându-l mereu hidratat.
  • Banane + lapte = păr super hidratat, puternic, sănătos. Această combinație înseamnă proteine, grăsimi sănătoase, calciu și potasiu. Este perfectă pentru luciu și păr elastic, neîncărcat.
  • Fă-ți singură acasă măști care mențin culoarea părului vopsit: mizează pe ulei de măsline și miere. Uleiul de măsline conține Omega-3 și 6, adaugă luciu, repară degradările, vindecă scalpul deshidratat sau uscat și încapsulează fibra capilară, păstrându-se culoarea. Iar mierea are efect hrănitor și de ”ceară de păr”.
  • Maioneza nu se mănâncă, ci se pune pe păr! Serios! Este plină de grăsimi, de proteine și de extra luciu! Folosește-o și tu!

Ca extra pont, indiferent ce măști eficiente pentru părul vopsit folosești – fie ele naturale, fie de laborator – poți adăuga în ele uleiuri esențiale ce hrănesc firul de păr, scalpul și mențin culoarea. Lavanda, rozmarinul, mușețelul, cedrul, salvia, lemongrass și menta stimulează creșterea părului, îl fac rezistent, lucios, sănătos și echilibrează scalpul.

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.