Setari Cookie-uri

Cele mai șic nuanțe de ojă pentru toate formele de unghii: pe tine ce te flatează?

Până pe la 30 de ani nu mi-au plăcut unghiile mele. Deși au o formă normală, nici scurte, nici alungite, nu-mi spuneau nimic! Ajunsă la vârsta când am început să îmi acord iubire și pentru imperfecțiunile care altădată îmi dădeau bătăi de cap, am ajuns să îmi placă și ochii mei închiși la culoare și unghiile. Și, pentru că sunt sigură că sunt multe femei ce nu se mândresc cu diferite componente ale aspectului lor fizic, azi vorbim despre nuanțe de ojă pentru toate formele de unghii.

Scurte, lungi, înguste sau late. Care nu au nevoie de manichiură sau care ar avea nevoie de mai multă atenție, pentru a dobândi o formă atrăgătoare. Cu textură dură sau dimpotrivă, casante, delicate, moi. Toate avem un anumit fel de unghii și, oricât nu ne place să ne acceptăm și laturile mai puțin ”perfecte”, ele sunt ale noastre! Întru asumare cât se poate din 100%, azi vorbim despre culori de ojă pentru toate formele de unghii.

De ce m-am oprit la nuanțe de ojă pentru toate formele de unghii? Pentru că varianta cu gel nu prea lasă unghia să se dezvolte, să se hrănească și să fie sănătoasă. Pentru că, în privința formei, mare lucru nu putem face, în afara unei manichiuri îngrijite și a unor unghii sănătoase. Așa că azi vorbim despre ce alegeri cromatice putem face fiecare, așa încât fiecare formă de unghie să fie și mai frumoasă decât este.

Citește și:

Uite ce îți voi povesti:

💅 Descoperă cele mai tari nuanțe de ojă pentru toate formele de unghii dar și ce formă ți se potrivește ție

💅 Ce tonuri de ojă alegi pentru unghii pătrate, scurte, rotunde, lungi sau migdalate

Extra truc până să vorbim despre ce culori de ojă flatează toate formele de unghii: Hai să vedem împreună și ce formă de unghie ni se potrivește, în funcție de ”anatomie”. Și asta pentru că fiecare formă de deget are un anumit fel de unghie care ”echilibrează” proporțiile. Ovale, migdalate, pătrate, oval-pătrate, balerina, rotunde sau ascuțite (stiletto), toate formele de unghii arată mai bine pe o anumită structură. Și viceversa!

Descoperă cele mai tari nuanțe de ojă pentru toate formele de unghii dar și ce formă ți se potrivește ție

Citește și:

În cazul meu, s-au cam potrivit de la natură. Așa cum unghiile au fost medii și degetele de asemenea. Nici prea late, nici prea subțiri, nici lungi, nici scurte. Dar dacă ai unghiile scurte și degetele lungi? Dacă ai degetele subțiri și unghiile late? Ce e de făcut să echilibrezi balanța? Hai să vedem, până la ce nuanțe de ojă pentru toate formele de unghii alegem, cum alegem forma!

Jurnalul unei shopaholice, nuanțe de ojă pentru toate formele de unghii, culori de ojă pentru toate formele de unghii, ce culori de ojă flatează toate formele de unghii

Alege de aici accesorii și oje pentru toate formele de unghii

Așa cum există diferite culori ce se potrivesc diferitelor forme de unghii, așa există și alegerea unei forme de unghii care să echilibreze proporțiile mâinii tale. Până la urmă, dacă ai mâinile mici, degetele subțiri și delicate, niște unghii foarte lungi nu vor arăta flatant, oricât ți-ai dori. Iar scopul este să îți stea ție bine, orice ai alege, nu să fie la modă.

Citește și:

Cred cu tărie că, decât să fii la modă dar ridicolă, mai bine ești adecvată și echilibrată. Așadar, până dezbatem ce culori de ojă flatează toate formele de unghii, iată cum alegi, mai întâi, forma unghiilor tale. Asta e valabil și pentru unghia naturală și pentru unghiile false, deși eu, una, nu sunt adepta lor.

Așadar, unghia ovală este una feminină, clasică. Ea este perfectă dacă ai degete scurte, cu unghii naturale mai late. A pili o unghie ovală va crea iluzia de lungime. Se potrivește și degetelor lungi cu pat unghial scurt și lat. Despre unghia migdalată pot spune că este feminină, glam și se potrivește degetelor mai lungi sau mai scurte, cu unghii înguste și lungi. Ajungem la unghia pătrățoasă care arată bine oricând, se întreține ușor și e ”curată”. Se potrivește femeilor cu degetele lungi și unghii lunguiețe și înguste.

Citește și:

Unghiile semi-ovale sau oval-pătrățoase sau pătrat-rotunjite, cum preferi să le zici, sunt clasice și versatile. Arată bine pe orice fel de deget, lung ori scurt, pe orice fel de pat unghial, lat, scurt sau îngust și alungit. Unghiile balerina sunt Glam și cam greu de întreținut. Se potrivesc unghiilor înguste, alungite, degetelor peste medie.

Dacă alegi unghiile stiletto sau ascuțite ai nevoie de mâini-model. Au nevoie de întreținere serioasă și de structură cu gel, adesea, în plus, pentru ele ai nevoie de degetele lungi. Unghia rotundă se potrivește degetelor scurte, indiferent de patul unghial. Arată mereu bine, alungește degetele și e curată și elegantă. Și, pentru că a fost ultima categorie de unghii, hai să vedem cele mai șic (+recomandate) culori de ojă pentru toate formele de unghii de mai sus.

Citește și:

Ce tonuri de ojă alegi pentru unghii pătrate, scurte, rotunde, lungi sau migdalate

Cum spuneam, voi prezenta câteva nuanțe de ojă pentru toate formele de unghii, fără excepție. fie că așa ai forma tu în mod natural, fie că alegi unghii cu gel, fie că așa îți creezi conturul unghiilor pentru a echilibra degetele sau patul unghial, iată ce culori de ojă flatează toate formele de unghii:

  • Dacă ai unghii scurte, pătrățoase, tonurile lucioase, metalice, nude, rose îndulcesc colțurile unghiilor tale și le fac să pară alungite. Evită tonurile negre sau închise la culoare pentru a nu crea impresia de unghii și mai scurte.
  • Dacă ai unghiile scurte și rotunde pot fi lăcuite cu oje închise la culoare dar și cu pasteluri cremoase sau roșu clasic. Extra pont: lasă câțiva milimetri pe lateralele unghiilor când le lăcuiești, pentru a le face mai alungite decât sunt.
  • Dacă ai unghii lungi, înguste arată foarte bine cu nude și burgundy. Evită tonurile electrice, ar putea părea ”din desene animate”.
  • Dacă ai unghiile lungi și late poți alege cam orice lac de unghii vrei. lucioase, opace, mate, transparente, electrice, nude sau în tonuri intense, orice arată bine.
  • Unghiilor ovale li se potrivesc mult modelele cu gel, cu ”picturi” și aplicații.
  • Dacă vorbim despre nuanțe de ojă pentru toate formele de unghii, unghiilor migdalate asortează-le metalice, nude-uri sau tonuri lucioase, sidefate.
    unghii în culori metalice
    Vezi mai multe modele de unghii în nuanțe metalice
  • Unghiilor pătrățoase alege-le color block și tonuri îndrăznețe (dacă nu sunt prea scurte)
  • Am spus că vorbim despre culori de ojă pentru toate formele de unghii și mă țin de cuvânt! Pentru unghiile semi-ovale, alege motive geometrice.
  • Pentru pilitura balerină alege lacuri perfecte sau unghii de acril, cu glitter sau nuanțe pale, nude. La fel și pentru unghiile stiletto!
  • Referindu-ne la ce culori de ojă flatează toate formele de unghii, află că în cazul unghiilor rotunde se potrivește orice ton și chiar unghia naturală, lăcuită transparent.

Sper că micul meu ghid de nuanțe de ojă pentru toate formele de unghii și de forme de unghii pentru fiecare tipologie de mână te-a ajutat. Și sper că, oricare ar fi forma sau culoarea unghiilor tale și oricum ar arăta degetele tale să le iubești, că sunt ale tale și orice mică imperfecțiune te face să fii tu.

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.