Setari Cookie-uri

Palarii in functie de forma fetei: ce modele sa alegi

Intotdeauna mi-a placut sa port palarii si accesorii de cap. Mi se pare ca imi accentueaza chipul, ca imi adauga un plus de sarm si eleganta. Purtand o palarie, am senzatia ca sunt in alte timpuri, ca sunt o domnisoara cu rochie cu franjuri, sprancene subtiri, pantofi cu bareta si tigara in sipca pe strazile New Yorkului in Roaring Twenties.

De la anii ’20 din imaginatia mea, sa revenim la prezentul din viata reala! Din pacate in acest prezent nu multe femei (nici barbati) mai poarta palarie. De ce, doamnelor? Ce s-a intamplat cu sarutul de sub palarie? Ce s-a intamplat, domnilor, cu chapeau bas? Uf! Sa fie de vine faptul ca adesea nu stim sa alegem palarii in functie de forma fetei?

Daca aceasta este problema, astazi voi vorbi despre palarii pentru tipologia ta. Pentru toate formele de fata, de altfel! Despre ce palarie pentru fata ovala sa alegi. Despre accesorii de cap pentru fata rotunda, despre ce palarie pentru fata patratoasa te avantajeaza. Hai sa ne salutam de sub palarie!


Alege palarii in functie de forma fetei: pentru fata ovala, poarta boruri ample

Ce palarie pentru fata ovala sa alegi? Intrucat fata ovala este lunguiata, incearca sa indulcesti proportiile cu o palarie cu boruri mai mari. “Desfasurarea” mai degraba lata, decat lunga, a palariei va echilibra chipul tau.

Citește și:

Extra sfat: evita palariile tip calota sau toca, sau accesoriile de cap cu decoratiuni inalte, intrucat vei accentua si mai mult lungimea chipului.

Palarii in functie de forma fetei: pentru fata ovala

Palarie pentru fata ovala


Daca ai fata rotunda, echilibreaza trasaturile cu o palarie geometrice, angulara

Astazi vorbim despre ce palarii in functie de forma fetei sa alegi. Si vorbim si despre ce accesorii de cap pentru fata rotunda te avantajeaza. Un chip rotund are nevoie de o palarie cu linii usor geometrice, pentru a adauga un plus de structura.

Extra sfat: evita palariile cu boruri mari, palariile tip melon, palariile eminamente feminine iti vor face fata si mai rotunda, vizual vorbind. Este necesar sa alegi palarii pentru tipologia ta, iar cele cu linii curbe avantajeaza mai degraba femeile cu trasaturi angulare ale fetei.

Daca ai fata rotunda, alege accesorii de cap unghiulare

Palarii pentru fata rotunda


Pentru femeile cu tipologia fetei patratoasa - palariile cu linii curbe

Si pentru ca am vorbit deja mai sus despre ce palarie pentru fata patratoasa sa alegi, sa dezvolt putin. Alege palariile in functie de forma fetei si opteaza pentru linii sinuase, feminine, daca ai maxilarele patratoase. Te ajuta de asemenea si palariile cu flori, funde sau decoratiuni feminine.

Citește și:

Extra sfat: nu purta palarii cu unghiuri ascutite sau cu model la fel de angular, pentru ca se va crea o impresie de rigiditate.

Palarii pentru tipologie patratoasa a fetei

Palarie pentru tipologie patratoasa a fetei


Cum echilibrezi asimetrii si defecte ale fetei cu ajutorul accesoriilor de cap si al palariilor

Am vorbit despre ce palarii in functie de forma fetei sa alegi, o sa iti spun cateva sfaturi si pentru anumite trasaturi ale chipului, care ies in evidenta. Si care, pot fi accentuate sau dimpotriva “indulcite” alegand palarii pentru tipologia ta.

Asadar, in cazul in care ai fruntea inalta si lata si barbia ingusta, cauta accesorii de cap de tipul tocilor, usor angulare. Evita palariile cu volum in zona calotei, intrucat se va crea o disproportie si mai mare. Poti oricand alege si palarii cu borurile ondulate, ce “curg” in jos, catre barbie. Te pot ajuta si palariile cu boruri medii.

Citește și:

Atunci cand iti alegi palarii in functie de forma fetei, fii atenta la linia sprancenelor, la accentuarea ochilor, a nasului si la coafura. Atunci cand porti palarii, de altfel, toate trasaturile chipului sunt subliniate, deci nu purta palarie ca sa te ascunzi, ci mai degraba sa te scoti in evidenta!

Sursa foto front page – Seth Doyle/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.