Setari Cookie-uri

Ponytail sau nu: cum porți părul prins în coadă anul acesta

Nu știu tu cum ești, dar eu vara aleg cel mai des să port coafuri cu părul prins. Am nevoie de răcoare, de lejeritate, de confort. Așa că mă bucură foarte mult moda acestui sezon. Se poartă părul prins în coadă anul acesta și asta e motiv de o celebrare, sub formă de recomandări stilistice!

În vara aceasta, coafurile și tunsorile au drept cuvinte-cheie ”confort”, ”effortless”, ”lejer”, ”natural”. De la bucle și onduleuri până la culori de vopsea ori textura podoabei capilare, totul este fabulos, dar purtabil. Astăzi ne vom opri la tipuri de hair-style relaxate și mai precis, la cum porți coada în vara anului acesta.

Nu este întâmplător, nici forțat, este sezonul în care cozile, ponytail sau nu, pe păr drept, creț ori ondulat, cu textură creponată, cu volum, tapat, retro ori cu aspect umed, sexy de plajă, sunt la mare căutare. Și mai mult, nu este doar important ce modele de coadă se poartă anul acesta, cât faptul că ele sunt accentuate, scoase în evidență cu accesorii de păr, care mai de care mai spectaculoase.

Citește și:

Poți purta părul prins în coadă, înfășurând coada cu eșarfe din satin

Este, fără doar și poate, un sezon feminin! Iar asta se vede și la ce modele de coadă se poartă î, nu doar la coafurile cu părul romantic, curgând în onduleuri pe spate. Iar unul dintre cele mai delicate și ladylike elemente de accesorizat în coafuri cu părul prins, este eșarfa din satin, drapată în fundă, prinsă rulou, de sus până la vârful cozii sau aranjată ”retro” cu nod.

Iată cum porți coada în vara lui 2018, să fii feminină, elegantă, retro și romantică! Coada poate fi împletită ca la Temperley London și decorată cu eșarfă satinată cu inserții strălucitoare, prinsă ca o bandană. Coada ponytail mai poate fi și ordonată, strânsă bine la spate, fără fire rebele și apoi cuprinsă de o eșarfă satinată colorată drapată în stil rulou, de la baza cefei, până către vârful cozii, ca la Lanvin. Și mai poți alege cozi răvășite, natural ondulate, cu textură naturală, effortles, completate de funde mari, ca la Rodarte.

Citește și:

Ce modele de coadă se poartă în 2018, la capitolul ”funde”? Ei bine, în colecția Puma, coada ponytail a fost îndoită și prinsă cu multe elastice colorate, la Rochas, coada a fost întoarsă și prinsă cu panglică, fără efort, iar la Maison Margiela, coada la baza gâtului, ondulată și cu textură ciufulită, umedă, a fost prinsă cu un accesoriu mai masiv. Probabil cea mai complicată variantă de ponytail am văzut-o la Philipp Plein, unde coada la spate, împletită, completată de mini împletituri și noduri, și de spic împletit pe laterale a fost completată de multe accesorii florale.

Prinde-ți părul în coadă ponytail, la baza gâtului, și alege accesorii de tipul șunururilor sau panglicilor din piele sau a panglicilor și fundelor textile

La Loewe am văzut accesorii de păr simpliste și de-a dreptul ”effortless”. Îți mai amintești perioada copilăriei când dacă prindeai un șnur, un șiret, o panglică sau un elastic prin casă îți prindeai pletele într-o coadă simplă, la repezeală, fără calcule sau pieptănat prea mult, la baza gâtului? Ei bine, la Loewe tocmai astfel se poartă părul prins în coadă în 2018. Minimal dar spectaculos!

Citește și:

De la minimalul lui Loewe, trecem la coafuri cu părul prins în coadă la ceafă, cu aspect de păr umed, cerat, la Chanel. Pe lângă elasticul de păr stiliștii casei de modă au propus tuburi din plastic, decorative, prin care coada a fost trasă la final. Ferretti a mers pe aceeași textură umedă, cu coadă ponytail prinsă cu mai multe elastice și îndoită (inspiră-te din pletele mongole sau Apaș).Te mai poți inspira și de la Roskanda ca să știi cum porți coada în vara lui 2018. Designerul a ales cozi bine strânse, în creștetul capului. Și cu ceva mai mult efort (o exagerare, vei vedea!) s-au realizat și cozile prinse și răsucite la Rejina Pyo. La Erdem am găsit bucle delicate, romantice, lejer încârlionțate, prinse firesc, fără bătăi de cap (la propriu!), cu panglici de șifon și voal, în funde. La Armani cozile au fost de-a dreptul răvășite, dacă nu ciufulite, iar la polul opus, la Joseph, pielea curată, naturală a fost completată de coadă prinsă la spate, cărare pe o parte, totul lipit de cap, aproape androgin. Descoperă mai jos ce alte modele de coadă se poartă în 2018 și cum să le accesorizezi retro!

Citește și:

Alege elastice pentru părul prins în coadă în 2018

Alege elastice pentru păr în coadă

Să fie retro: alege elastice de păr pufoase sau de tip scrunchie

Până la scrunchie, trebuie să abordez și multele colecții în care părul prins în coadă în 2018 s-a realizat cu banalul elastic de păr. Nici mai mult, nici mai puțin! Mai puțin de atât nici s-ar putea, de altfel! Look-ul acesta de școlăriță, cu ponytail și elastic de păr e pe cât de basic și minimalist, pe atât de șic! Inspiră-te de la Victoria Beckham să știi cum porți coada în vara lui 2018. Pe scurt: răsucită și prinsă cu elastic. Sau alege varianta Public School, cu coadă din păr ondulat, creț, cu șuvițe răsfirate, dublu prinsă la spate. La Ermanno Scervino coada la spate e o adevărată arhitectură, realizată din mai multe cozi adunate din șuvițe laterale, toate întâlnite într-un mănunchi cu multe elastice de păr, la baza gâtului.

Citește și:

Nu am putea să vorbim despre ce model de coadă se poartă în 2018 fără să menționăm accesoriul de bază al anilor 80 și 90. Scrunchie-ul, sau elasticul acela de păr ”montat” în interiorul unui tub încrețit din material textil. Farmecul retro al acestor accesorii de păr este completat de tipurile de cozi pe care stiliștii le-au propus în acest caz. S-au propus coadă cu părul tuns în scări, prins în scrunchie cu imprimeu cu floricele și buline dar și elastice retro de păr din catifea sau materiale textile ușor prețioase. Cuvântul-cheie în cazul pletelor a fost lejer! La aceste accesorii de păr s-au propus coafuri cu părul prins lejer, mult sub ceafă, bufant, fie pe fir drept, fie pe mici onduleuri, naturale.

Ideea este că, oricum ai alege să porți părul prins în coadă în 2018, fie ponytail, la baza gâtului, fie în creștet, fie cu el prins la spate și adus asimetric pe un umăr, în față, trebuie să mergi pe natural și fără efort. Cele mai multe coafuri cu părul prins ale verii acesteia sunt firești, așa cum se așează părul, fie ondulat, creț, drept sau lipit de cap. Și acum că am prezentat ce modele de coadă se poartă în 2018 și cum să le accesorizezi, nu-mi rămâne de făcut decât să te invit să experimentezi, să vezi ce se potrivește cu forma feței tale și cu ținuta ta. Tu cum porți coada în vara lui 2018?

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.