Setari Cookie-uri

Părul decolorat la vârfuri este mai sensibil: vezi cum îl protejezi!

Întrucât în acest sezon se poartă mult șuvițele colorate în degrade și întrucât adesea cele mai interesante coafuri ale sezonului au vârfurile vopsite mai deschis la culoare, azi mă concentrez pe cum să îngrijești părul decolorat la vârfuri.

Cu siguranță acest sezon nu are nimic de a face cu rutina, nici în ceea ce privește moda, nici când vorbim despre machiaj și coafură.

Se poartă mult părul decolorat la vârfuri și asta nu poate însemna decât un lucru! Trebuie însă să știi cum îngrijești vârfurile decolorate, așa încât să nu ai părul casant, capetele firului de păr deteriorate, despicate și fibra ternă, lipsită de suflu, de strălucire!

De altfel, acesta este pericolul cei mai mare când nu știi cum îngrijești părul cu șuvițe decolorate! Aspectul tern e derivat, de altfel, din sănătatea precară a fibrei capilare. Dar, deh, asta nu prea se vede! Ceea ce vezi imediat este efectul de păr lipsit de viață și asta te cam sperie, nu? Ei bine, pentru toate tehnicile cool ale sezonului, am câte o soluție!

Citește și:

Iată, deci, cum să ai extra grijă și ce atenție să îi oferi coafurii tale, dacă alegi decolorarea fibrei capilare. Iată ce are nevoie părul decolorat la vârfuri!

cum să ai părul mătăsos iarna cu recomandări de produse bune

Vezi aici recomandările noastre de produse de păr

Sfaturi pentru a îngriji părul decolorat la vârfuri

Este nevoie să știi cum îngrijești vârfurile decolorate, căci multe dintre stilurile în degrade de sezon presupun decolorare sau vopsire intensivă. măști pentru păr degradat

Alege măști pentru păr degradat de aici

Balayage-ul presupune șuvițe decolorate, Ombre presupune vârfuri deschise la culoare.

Colorarea cu șuvițe adesea presupune decolorarea lor, pentru a obține o separare a nuanțelor mai bine delimitată. La fel și stilul ”splashlight” presupune o ”dungă” de decolorant pe părul tău, pentru a realiza o secțiune mai deschisă la culoare (vei vedea acest stil adesea la culori electrice).

Citește și:

Și în varianta ”bronze” cu șuvițe roșcate-aurii, pe tonuri de castaniu vei avea părul decolorat. La fel și la Ecaille (sau carapace de țestoasă), care combină Balayage și Sombre, părul este supus decolorării, mai ales pentru vârfuri cu mult mai deschise la culoare.

Cum îngrijești părul cu șuvițe colorate? Vezi mai jos!

  • Nu decolora părul acasă! și pe cât posibil nu îl decolora, spun specialiștii! Adesea decolorarea duce la degradări serioase ale firului de păr care rezultă în tuns! Auch!

Mai bine folosește șampoane care deschid părul la culoare, care vrei să faci asta acasă, nu la coafor.

  • Folosește măști naturale! Cum ai grijă de părul decolorat la vârfuri? Utilizează măști eficiente cu ce ai prin frigider și prin cămară! Iată cum îngrijești vârfurile decolorate și părul degradat cu măști all-natural:

Masca cu avocado, miere crudă și ulei de cocos este perfectă pentru părul uscat, deshidratat. Masca cu ulei de măsline și miere adaugă luciu firului de păr.

Citește și:

Masca cu banană, iaurt și miere conține potasiu, proteine și acizi grași, care vor hrăni firul de păr și scalpul.

Masca din miere, ouă, cidru din oțet de mere este ideală pentru un scalp și un păr gras, întrucât reglează secreția de sebum. Iar uleiul de cocos este ideal pentru părul decolorat la vârfuri!

  • Aplică măști speciale pentru vârfuri degradate! Dacă ești interesată de cum îngrijești vârfurile decolorate cu măști și tratamente de sinteză, evită produsele cosmetice cu silicon și dimethicone (un derivat de silicon, adesea utilizat în cosmeticele de păr).

Părul decolorat la vârfuri nu are nevoie de aceste produse, ba dimpotrivă. Acest silicon insolubil în apă nu dă voie uleiurilor esențiale și altor uleiuri sau ingrediente hidratante să penetreze cuticula fibrei capilare. Sigur, acest produs îți face părul lucios, catifelat, dar efectul este temporar și este greu de înlăturat de pe păr, creând depuneri serioase de sebum. În plus, acest ingredient poate fi eliminat doar cu șampon cu sulfați, un alt inamic pentru părul decolorat la vârfuri!

Citește și:

Cum îngrijești părul cu șuvițe decolorate: iată ce să eviți!

Pentru ca părul decolorat la vârfuri să nu devină un coșmar, pentru a avea firele sănătoase, lucioase, elastice, hidratate, ai grijă să tunzi vârfurile regulat și să piepteni din timp în timp pletele. Te ajută să păstrezi vopseaua mai mult în păr (deci să nu ajungi prea des la coafor, deci, să nu degradezi fibra capilară), dacă mai cureți părul și cu șampon uscat!

produse de decolorare a părului fără degradare

Pentru a decolora părul fără degradare alege produse de aici

Desigur, dacă vrei să îngrijești vârfurile decolorate, renunță la tratamentele termice. Mai ales dacă părul tău a trecut prin decolorări, el este fragil! Este ultimul lucru pe care vrei să îl faci, să folosești placa sau ondulatorul! De altfel, cel mai important aspect legat de cum îngrijești părul cu șuvițe decolorate îl constituie un ritual de frumusețe cât mai natural.

Citește și:

Cât mai puține substanțe care pot agrava fibra capilară, cât mai puține tratamente chimice și termice. Dacă vrei să folosești placa sau ondulatorul fă-o rar, aplicând peliculă de ulei de protecție termică înainte. Dacă vrei să folosești produse de styling, ai grijă când utilizezi apoi tratamente și măști să le lași mai mult pe părul decolorat la vârfuri!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.