Setari Cookie-uri

De unde poți cumpăra peruci cu aspect natural și cum le îngrijești

Ideea de a vorbi despre peruci cu aspect natural mi-a venit într-o zi când o amică mi-a spus că de Anul Nou merge la o petrecere gen ”bal mascat” și ar vrea să testeze un altfel de look. Poate o perucă electrică, poate plete lungi, extra lungi, nu era prea sigură. Așa că m-am gândit să caut ceva informații despre cum îngrijești perucile din păr natural și sintetic, dar și sugestii de magazine în care se găsesc peruci din păr natural.

Recunosc că, pe lângă ideea venită din dilema prietenei mele, mai era un substrat pe dedesubt. Și anume acela că anii trecuți, am fost aproape de mama mea și multe alte femei ca ea, în tot procesul de vindecare de cancer. Care proces a presupus, desigur și chimioterapie, deci multe femei care își pierduseră părul. Anul trecut, când mama a ajuns în acel moment, a căutat peruci cu aspect natural, ca să își completeze look-ul!

Poate pentru că anul trecut am fost ”prea aproape” de topic și de aceea nu am putut merge până într-acolo încât să vorbesc despre peruci din păr natural sau artificial. Poate că anul acesta m-am detașat suficient și vindecat suficient și tocmai de aceea am frunzărit internetul pentru cele mai cool magazine de peruci cu aspect natural! Ah, și desigur, am căutat informații legate de cum îngrijești perucile din păr natural și sintetic, ca să ai totul la un loc!

Citește și:

Peruci cu aspect natural pentru situațiile în care sănătatea ți-o impune: alege să te simți puțin mai bine și încrezătoare în tine purtându-le!

Fie că vorbim despre situații în care sănătatea ți-o impune, despre momentele când ai nevoie de o perucă pentru a-ți întregi look-ul, dacă asta e ceea ce îți dorești, fie că plănuiești să ajungi la un party cu costumație tematică, vei găsi mai jos toate informațiile de care ai nevoie.

Sigur că modelele de peruci cu aspect natural sunt cele dorite, în orice caz, cu atât mai mult când există trauma emoțională. Am observat anul trecut că femeile căutau peruci din păr natural tocmai pentru a nu atrage privirile celorlalți, care ar fi putut deduce că trec prin clipe dureroase. În general, oamenii întorc privirea după femeile ce poartă peruci din plastic sau sintetice și tocmai asta le face pe ele, pe purtătoare, mai sensibile. Și tocmai de aceea, am căutat și eu variante de peruci cu aspect natural. Unele sunt din păr natural, altele nu, dar oricum arată absolut natural, firesc!

Citește și:

peruci cu aspect natural

Alege peruci cu aspect natural de aici

Am ales variante cât mai variate, de la peruci cu aspect natural, cu bucle, până la cele cu șuvițe electrice, neon, colorate. De la peruci din păr natural sau artificial, vopsite stil balayage, cu degradeuri șic, până la peruci scurte Pixie Cut sau peruci cu plete lungi, pentru femeile ce vor să testeze look-uri diferite, la polul opus de look-ul lor natural. Și, pe lângă sugestiile acestea super-șic, am căutat și informații despre cum îngrijești perucile din păr natural sau sintetic. Despre cum păstrezi un timp îndelungat orice fel de perucă, de altfel.

Cum îngrijești perucile din păr natural dar și pe acelea sintetice!

Pentru că am adus deja în scenă peruci cu aspect natural, din care să alegi favorita, să trecem și la întreținerea lor, căci, indiferent care este situația, îți vei dori să le ai cât mai mult timp. Iar dacă ai terminat chimioterapia, dacă acesta este cazul, poți oricând să donezi peruca ce ți-a fost aproape altei femei ce are nevoie. Cu siguranță va fi terapeutic și pentru tine și pentru ea. Dar ca să dăruiești mai departe peruci din păr natural sau artificial, trebuie să arate la fel de bine ca atunci când le-ai cumpărat, nu?

Citește și:

Iată, deci, cum îngrijești perucile din păr natural și sintetic:

produse pentru îngrijirea perucilor

Vezi produse pentru îngrijirea perucilor aici

  1. Dacă ai peruci cu aspect natural, dar din material sintetic:

  • Ai mare grijă la a descurca părul. Folosește un pieptene cu dinții mari, îndepărtați. Fă periajul delicat, căci fibra sintetică se electrizează și se rupe rapid. Nu trage tare!
  • Când speli peruca, întotdeauna spal-o cu apă rece, nu cu apă caldă! Adaugă șampon, lasă la înmuiat și apoi clătește, tot cu apă rece. Nu stoarce peruca!
  • Mai departe, iată cum îngrijești perucile artificiale: aplică balsam și la fel clătește fără stoarcere.
  • Ca să usuci perucile cu aspect natural, dar din fir sintetic, tapotează delicat, nu stoarce, nu freca!
  • Stilizează și coafează peruca când ea este uscată!
  1. Dacă ai peruci din păr natural:

  • Știi bine că dacă ai peruci din păr natural, acestea sunt o investiție. Așa că spal-o doar cu apă rece sau călduță!
  • De asemenea, dacă tot vorbim despre cum îngrijești perucile din păr natural, trebuie să știi că e necesar să eviți folosirea aparatelor de ondulat sau îndreptat părul, care încălzesc fibra capilară.
  • Spală peruca de maximum două ori pe lună!
  • Nu usca perucile din păr natural cu foehnul! Usucă doar cu prosopul, prin tapotare.
  • Evită expunerea la soare!
  • Nu pieptăna niciodată perucile din păr natural, când sunt ude, doar uscate! Și folosește tot un pieptene cu dinții rari, mari. Dacă ai peruci din păr creț, nu folosi pieptene, doar degetele să descurci!
  • Cum îngrijești perucile din păr natural? Niciodată nu folosi fixativ sau spumă, gel sau produse de styling.
  • Dacă ai peruci lungi, piaptănă de la vârf către rădăcini, încet, cu răbdare!

Indiferent că vorbim despre peruci din păr natural sau din peruci cu aspect natural, dar din fibre sintetice, este important să le îngrijești pentru a beneficia de ele cât mai mult timp. Este important să știi cum îngrijești perucile din păr natural sau artificial, și asta pentru că multe dintre ponturi sunt ”contraintuitive”, în sensul că sunt invers decât în cazul părului natural.

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.