Setari Cookie-uri

Puloverul gros pe gât este o piesă călduroasă și în trend

Iarna și frigul ne determină să ne căutăm noi și noi aliați, pentru extra-confort. Totuși, este destul de greu să reperăm acele piese vestimentare care aduc și confort și plăcerea purtării unui stil sofisticat. Ei bine, puloverul gros pe gât este o astfel de piesă de îmbrăcăminte, așa că ar fi cazul să ne oprim puțin la el!

Puloverul gros pe gât îmbină perfect partea estetică, fabuloasă, elegantă, feminină, sofisticată cu detaliile ce țin de căldurică și confort, funcționalitate și effortless.

Dar nu te gândi că dacă alegi să porți modele de pulovere cu guler înalt pe gât atunci renunți la prețiozitate și opulență! Este loc și de puțină ostentație, cel puțin așa rezultă din asortările propuse de marii designeri, în colecțiile lor.

De altfel, fascinația de a purta puloverul gros pe gât vine tocmai din felul în care îl porți. Sigur, variantele de pulovere tip helancă purtate cu blugi sau pantaloni de schi, pe pârtie, sunt bine cunoscute.

Dar ele nu se poartă doar așa, firesc și cum s-a împământenit! Oh, nu! Puloverul gros pe gât poate fi și topul pe care îl porți la un eveniment, cocktail și chiar la birou, oricum în stiluri mai sofisticate, chiar de lux.

Citește și:

Pulovere cu guler înalt pe care le-au propus designerii

Cum s-a văzut puloverul gros pe gât pe podium? De la variantele cele mai sofisticate, la acelea de-a dreptul casual, relaxate, se poartă multe modele de pulovere cu guler înalt. Și se poartă în tot felul de asortări!

La Balenciaga, puloverul gros pe gât a fost oversize, stil sweater sport și a fost asortat cu fuste midi de stofă cadrilată, cizme second skin și multe straturi de geci, Parka, paltonașe și pardesiuri.

pulovere pe gât tip helancă

Alege pulovere pe gât tip helancă de aici

La Saint Laurent, puloverul gros pe gât, cu împletituri mari a fost asortat cu pantaloni scurți din piele, geaca de piele XXL, stil anii 80, botine cu toc din piele întoarsă și pălărie cu calotă înaltă și boruri mari, retro-elegantă.

Citește și:

Pulovere pe gât tip helancă am văzut și la Coach, în asortare cu fuste vaporoase, cu imprimeu eclectic, ce mixează pattern-ul etnic, cu cel stil eșarfă și cu cel Hippie. În această asortare ”nomad style” au intrat și cojocelele din blană cu piuele, genți cu franjuri, bijuterii masive, leggings din piele și botine tip opincă, din piele stil snake skin.

Cum se poartă puloverul gros pe gât în iarna aceasta?

Dar puloverul gros pe gât nu s-a oprit aici! Oh, nu! Există inclusiv rochii inspirate din modelele de pulovere pe gât tip helancă.

La Prabal Gurung, rochiile tricotate au părut mai degrabă niște ”pulovăroaie” (știu augmentativul acesta nu sună prea bine!), luuungi și largi, până la genunchi, cu gâtul urcat până la bărbie și mânecile extra lungi și largi. Ah, da, și au avut la tiv, drept decorațiune ditamai stratul de pene.

Citește și:

tricotaje pe gât

Vezi și alte tricotaje pe gât aici

Tot la Prabal Gurung am întâlnit chiar puloverul gros pe gât. Și de data aceasta este o variantă elegantă, sofisticată, prețioasă, aproape de seară! Aici modelele de pulovere pe gât tip helancă au avut manșete de blană (stil manșon), au fost asortate cu fuste conice, cu drapaje și șliț pe picior, fiind prinse în talie cu centură stil brâu. Asortării li s-a adăugat un șal tricotat amplu, etnic, cu sandale cu blană și șireturi!

Și tot la același designer, s-au purtat pulovere pe gât tip helancă, doar că fără mâneci! Ele au fost asortate cu pantaloni Cargo, cu sandale retro și manșoane din blană, totul în numele effortless-ului sofisticat. Și tot lipsit de ostentație dar prețios a fost mixul propus de Gurung, cu pulovere pe gât tip helancă, cu fuste midi matlasate și sandale cu toc!

Citește și:

Pulovere groase pe gât tip helaancă în stil anii 60-70

Modele de pulovere cu guler înalt, tot așa bluzon, doar că de data aceasta amintind de moda anilor 60 și 70, exagerată puțin, am văzut la Sies Marjan. Aici puloverul gros pe gât este ca o rochiță în A, fără mâneci și este asortată cu reiați evazați și cizme cu toc.

La Giambattista Valli a ieșit puțin în evidență puloverul gros pe gât, pe sub rochiile monahale până în pământ, tot pe gât, asortate cu paltoane lungi, tot foarte lungi. Și tot o variantă elegantă, surprinzătoare și contrastantă, cum îi stă bine acestui sezon, am văzut la Lanvin. Aici fustele midi, plisate, din materiale vaporoase au fost asortate cu modele de pulovere cu guler înalt, mulate, cu centură în talie și cizme stil bocanci.

Citește și:

haine din reiat

Vezi propuneri de haine din reiat aici

Iar la designeri precum Marc Jacobs sau Balenciaga, puloverul gros pe gât stil helancă mulată a fost purtat pe sub rochii. La Jacobs pe sub rochii din tartan, drapate asimetric pe umăr. La Balenciaga pe sub rochii mini, cu decolteu la fel de asimetric.

După cum vezi, puloverul gros pe gât a cucerit cam toate stilurile și ținutele. A migrat din dress-code în dress-code, până când a devenit atât piesa perfectă la blugi, cât și la rochii de cocktail.

S-au purtat modelele de pulovere cu guler înalt și cu fuste prețioase, romantice dar și variante mai degrabă urbane, cu fuste cadrilate, din stofă. Se poartă pulovere pe gât tip helancă și nu pare să plece prea devreme din peisaj! Așa că ar fi cazul să alegem câteva variante!

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.