Setari Cookie-uri

Rochia-pulover lungă de tot este ideală pentru zilele relaxate de weekend

Moda ultimilor ani a adus în prim-plan un detaliu de care designerii cam uitaseră. Pe lângă factorul estetic, desigur, atrăgător pentru cumpărători, pe lângă factorul moral, care se leagă de preșurile mai mici sau folosirea materialelor eco-friendly, a început tot mai pregnant să se ia în calcul factorul confort. Și ce este mai confortabil decât rochia-pulover lungă de tot?

Tricotajele mi s-au părut mereu echivalentul condorului în vestimentație. Echivalentul unui bol cu supă fierbinte, dacă vrei. Mănânci supa fierbinte pentru nutrienți, pentru aspectul ei delicios dar și pentru felul în care te face să te simți. Așa este și cu tricotajele! Puloverele, vestele tricotate, șalurile sau fularele împletite, cardiganele, jachetele de lână sau modelele de rochii tricotate cu lungime maxi, toate spun ” comfort fashion”.

Pe exemplul ”comfort food” de mai sus, rochia-pulover lungă de tot face parte din categoria ”comfort fashion”. Adică piese vestimentare stilate care bifează și factorul confort, funcționalitate, ”căldurică”, dacă tot ne referim la sezonul rece.

Nu ai observat și tu că atunci când îmbraci o rochie tricotată lungă de tot te simți reconfortant? Te simți relaxată, nu-i așa? Te simți ca acasă, în patul tău cald, leneș, într-o zi lungă de week-end, nu? Ei bine, pentru toate iubitoarele acestei senzații, indiferent de momentul zilei și al săptămânii, indiferent de stil și ținută, azi vorbim despre rochia-pulover lungă de tot, ca vedetă a ținutei tale!

Citește și:

rochie lungă tip pulover tricotată Alege o rochie-pulover din sugestiile noastre

Cine a spus că rochiile tricotate cu lungime maxi sunt doar sport și casual? Vezi aici cum s-o asortezi și poți transforma total stilul!

Rochia-pulover lungă de tot este, prin croială și prin definiție, cum demonstram mai sus, confortabilă, lejeră, relaxată, casual, effortless. Dar o rochie tricotată lungă de tot poate fi oricând purtată seara, la un cocktail, la un eveniment, la o întâlnire sau ziua, la birou și chiar în situații business.

Desigur, pentru a purta rochii tricotate cu lungime maxi în situații ce de obicei necesită bifarea unui dress-code, trebuie să fii atentă la pattern, culoare, structură, model și neapărat la textură.

rochii tricotate lungi

Vezi rochii tricotate lungi de tot aici

De exemplu, rochia-pulover lungă de tot, împletită sau tricotată amplu, gros, cu nervuri proeminente, este mai degrabă de purtat ziua, sport sau casual. Puține modele de rochii tricotate cu lungime maxi, cu striații sau împletituri evidențiate pot fi purtate la birou sau la un cocktail!

Citește și:

Pentru astfel de evenimente sau ocazii, alege o rochie tricotată lungă de tot, dintr-un jerseu sau tricot fin, delicat, ale cărui nervuri nu se văd. Sau alege texturi cu fir de lurex (metalic), modele transparente sau croieli interesante! Cât despre cum asortezi cu alte piese vestimentare rochia-pulover lungă de tot, te invit să citești recomandările mele și mai jos.

Rochia-pulover lungă de tot: poart-o fie cu cizme cu toc, fie cu bocanci sau pantofi sport!

În funcție de ocazie și eveniment, rochia-pulover lungă de tot poate fi asortată versatil. De la pantofi, până la accesorii, genți, bijuterii, coafură sau make-up și până la alegerea celorlalte piese vestimentare ce vin în completarea ei.

Ținutele sport cu rochie tricotată lungă de tot pot fi completate cu geci pufoase, matlasate, paltoane cadrilate, șaluri ample, pantofi sport! Pentru ținute urbane, casual, relaxate, sofisticate dar effortless, asortează rochia-pulover lungă de tot cu bocanci, botine, ghete sau cizme, cu geci din piele, layere cu paltoane din stofe interesante (cu pattern picior-de-cocoș, animal print sau în carouri), cu genți plic sau rucsacuri interesante.

Citește și:

rochia-pulover lungă de tot casual

Alege rochia-pulover lungă de tot de aici

Dacă porți rochii tricotate cu lungime maxi la birou sau în ținute business, alege modele pe gât sau cu decolteu în V, cu mâneci lungi sau ¾, evită croiala mulată sau tubulară, ci mizează pe croiala feminină, în A, ușor evazată, sau pe elementele ladylike (drapaje, șlițuri, de exemplu).

Combină-le cu stiletto, botine sau cizme office, dresuri, fără bijuterii în plus, eventual în ceas! Același sfat de asortare se aplică și dacă porți rochia-pulover lungă de tot la un cocktail sau petrecere! Aici mai poți încerca și rochiile cu pattern (se poartă geometric, etnic, Hippie, floral) și texturi transparente (tricotajele macrame, tip croșetate sunt o variantă cool de club, de exemplu).

Rochia-pulover lungă de tot este, fără doar și poate, un exemplu de ”bună purtare” și versatilitate. Este ușor de adaptat și taaare confortabilă. Așa că, eu, una, nu văd nici un motiv pentru care să nu o port în acest sezon! Tu ce zici?

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.