Setari Cookie-uri

Rochia de seară în nuanțe tari te va plasa în centrul atenției

Creatorii de modă s-au inspirat mult din tendințele deceniilor trecute când au startul la creat rochii de seară în culori tari, vii. Puțin Disco a la anii 80. Puțin Working Girl a la anii 90. Ceva îndrăzneală în a mixa texturile și imprimeurile a la anii 70. Să nu uităm de feminitate și curajul anilor 60, ori de pofta de a explora și de a petrece viața a Roaring Twenties. Și nicidecum de șarmul și Glamour-ul perioadei pline de feminitate, a anilor 30! Iar atunci când tributul trecutului vine cu multă culoare, atunci e și mai bine!

Cea mai recentă colecție a unui designer român, pe care eu îl îndrăgesc tare mult, mi-a adus aminte de pasiunea modei pentru trecut, de reinventarea tiparelor și a paradigmelor, de marile fashion-icon-uri din care noi, femeile prezentului, ne inspirăm!

Colecția Anei Maria Cornea, ”Stardust”, se întoarce la frumusețea simbolică a anilor 30. Un deceniu al feminității, al eleganței, al bogăției vestimentare, al senzualității, prin definiție. O perioadă marcată de actrițele Hollywood-ului Glamour: Greta Garbo, Katharine Hepburn, Vivien Leigh sau Bette Davis. O perioadă transpusă în rochii de seară în culori puternice, în irizații metalice sau fire strălucitoare, în falduri feminine, romantice, nostalgice, eminamente feminine.

Citește și:

Și cum piesa centrală a acestei colecții semnată de Ana Maria Cornea este rochia de seară în nuanțe tari, fie ea mini, lungă sau midi, am decis să structurez acest material pe ceea ce a adus acest sezon în materie de feminitate. Feminitate exprimată prin texturi precum voalul, mătasea, organzaua, dantela. Feminitate de inspirație retro, dar actuală, curajoasă, a femeii asumate, prezente, ce explorează și se dedică propriei fericiri.

Feminitate curajoasă exprimată prin materiale strălucitoare precum paietele ori broderiile prețioase. Feminitate curajoasă accentuată de volane, de volume, de mâneci interesante, de accente de aplicații sau decorațiuni precum penele ori franjurile. Feminitate curajoasă exprimată de gama cromatică de albastru intens, cyclamen, fuchsia, roșu pur, violet, negru.

Citește și:

Rochia de seară în nuanțe tari pentru un look atrăgător. Alege stilul retro pentru un look Glamour!

Și pentru că 2018 este la nivel internațional dedicat feminității, cu puternice influențe din luxul retro, cu reinterpretări ale feminității și eleganței din trecut, prin prisma femeii actuale, ce și-a câștigat alte valențe și puteri de expresie, și pentru că 2018 este plin de culoare, de texturi bogate, grele, ”cu atitudine”, am decis să vorbesc despre rochia de seară în nuanțe tari, care, iată, le adună pe toate! Cu atât mai mult acum, când suntem în plin sezon al nunților, sau poate, cine știe, îți alegi de acum rochia de Revelion! Și, cu atât mai mult acum, când nu avem nevoie de nicio scuză să alegem un model senzual și feminin de rochie!

Citește și:

Vara aceasta este o adevărată celebrare a feminității și a asumării rolului de femeie. O femeie este puternică, este senzuală, este dornică să fie în centrul atenției dar și în umbră. O femeie își explorează trăirile, o femeie adoră schimbarea și înflorește, se dezvoltă, se transformă chiar și atunci când lucrurile nu stau așa cum și-ar fi dorit. O femeie îmbrățișează viața. Iar femeia actuală, iată, își îmbrățișează și feminitatea, cu noi și noi valențe. De atâta timp am învățat să preluăm și atribuțiile bărbaților, de atâta vreme ne căutăm emanciparea, de atâta vreme căutăm să demonstrăm că suntem egale cu bărbații, că am uitat adesea să ne celebrăm rolul de femeie.

Femeia modernă, ca și bărbatul modern trăiește schimbarea de paradigmă. Femeia modernă poate face orice face un bărbat și își păstrează feminitatea și trăirea, este puternică dar nu își pierde vulnerabilitatea. Ca și bărbatul momentului, ce învață să exploreze și să exprime emoțiile, ce învață să se deschidă,ce învață că acum o femeie poate renunța la el, fără a mai avea nevoie de el (lucru imposibil în secolul trecut), femeia actuală e complexă.

Citește și:

Tocmai această femeie complexă, a momentului caută să fie în centrul atenției, să își etaleze feminitatea. Această femeie alege să poarte rochii de seară în culori puternice, pentru a fi remarcată. Acestei femei îi este dedicată colecția nouă Ana Maria Cornea și de altfel, toate colecțiile acestui an. Căci tot ce înseamnă modă în 2018 este un omagiu al curajului și feminității actuale.

De aceea găsesc că și rochia de seară în nuanțe tari este o expresie a curajului și a feminității! Transparențe, dantele, paiete, falduri și drapaje elegante din mătase! Volane, pliuri, franjuri, mâneci bufante, decolteuri adânce și șlițuri pe măsură! Pene, inserții sexy, și multă culoare intensă, pură! Pot fi altfel decât feminine și pline de curaj? Cred că nu!

Citește și:

Iar pentru ca femeia momentului să fie completă, e cazul să abordăm și o altă temă: cum asortezi rochia de seară colorată, așa încât să o lași să domine ținuta și audiențe, așa încât să fie prea mult, dar nici prea puțin, așa încât să găsești echilibru?

Jurnalul unei shopaholice, rochia de seară în nuanțe tari, rochii de seară în culori puternice, cum asortezi rochia de seară colorată

Vezi selecția noastră de rochii de seară în nuanțe tari

Cum asortezi accesoriile și bijuteriile la o rochie-statement într-un ton puternic?

Rochia de seară în nuanțe tari poate fi dificil de asortat și poate dificil de purtat. Până la urmă e nevoie de o femeie suficient de îndrăzneață să etaleze o ținută atât de altfel! Și dacă vrei să porți o astfel de ținută, cum asortezi rochia de seară colorată?

Ce bijuterii se potrivesc unor astfel de creații? Ce stil de coafură sau de machiaj să alegi când porți rochii de seară în culori puternice? Ce pantofi ori sandale, ce geantă alegi în completarea unei piese-statement, precum rochia de seară în nuanțe tari? Hai să vedem câteva sugestii:

Citește și:
  • Rochia de seară în nuanțe tari (violet, roșu, cobalt, fuchsia) este piesa dominantă a ținutei. Ai nevoie de completări nu de concurență. așa că las-o să domine și alege bijuterii ce nu o eclipsează.
    În cazul unor rochii de seară în culori puternice, cu detalii decorative concentrate pe gât, umeri, decolteu, mâneci – așa cum, se întâmplă în acest sezon – alege doar cercei, drept bijuterii, cel mult, și inele sau doar o diademă. Poți merge pe o accesorizare fină, cu cercei prețioși, mici, dar și pe o asortare princiară, aproape Barocă, a la Dolce & Gabbana, de exemplu: cu cercei masivi și diademă metalică cu pietre decorative opulente.
  • Iată cum asortezi rochia de seară colorată la capitolul încălțăminte și clutch! Alege sandale fine, mai degrabă simple ca model (cu baretă pe gleznă) sau stiletto cu tocul înalt, chiar pumps cu tocul înalt și subțire.
    Mergi pe nuanțe nude, pentru o abordare clasică, mai cuminte, sau mergi pe classic with a twist: model simplu și textură bogată, pe măsura hainelor, adică alege sandale metalice! În ceea ce privește geanta pentru rochia de seară în nuanțe tari, alege un clutch-box rigid metalic sau unul bijuterie, cu mărgele, pietre, franjuri ori pene, fie ton în ton cu ținuta, fie în contrast cromatic.

Rochia de seară în nuanțe tari are nevoie de ”asociați” pe măsură. Chiar dacă alegi abordări stilistice cuminți, sau către zona de clasic, nu alege plat, sau monoton! Această rochie are nevoie de curaj până la capăt și mai ales curaj în purtarea ei! Poart-o tu, nu o lăsa pe ea să te eclipseze! ;)

Sursa foto – Ana Maria Cornea, KastaMorrely Fashion Week Iași / instagram.com

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.