Setari Cookie-uri

Rochii de seară cu aplicații prețioase potrivite pentru ținute de ceremonie

Oglindă-oglinjoară, cine e cea mai sclipicioasă din țară? Așa s-ar rescrie replica aceea celebră  din basmul nostru preferat cu Albă-ca-Zăpada, dacă prințesa ar alege să poarte rochii de seară cu aplicații prețioase. Desigur, i-ar fi fost mai greu să fugă prin pădure, cărând după ea rochițele (orice fashionistă știe că nu ar lăsa dressingul la mama cea vitregă!), dar nu despre rescrierea poveștii vreau să vorbesc astăzi. Ci despre rescrierea modei de ceremonii în vara asta și nu numai.

Credeai că sezoanele anterioare au fost mai sclipitoare și pline de prețiozitate? Credeai că putem tăia opulența de pe listă, mai ales că vara asta a fost și încă mai este construită pe effortless, confort și feminitate naturală, neforțată? Ei, aș! Dar ce înseamnă feminitate, fără bling-bling? Fără Glamour? Ce înseamnă feminitate fără rochii prețioase de seară, în care să te simți cu adevărat ca o prințesă?

Designerii au reinventat conceptul de frumusețe naturală, fără efort, și pe acela de feminitate în vara aceasta. Este, dacă vrei, un Baroc tare urban, actual, modern și purtat atât de firesc că nu-ți vine a crede! Este un Baroc cu flori, vrejuri, pietre, cristale, satinuri, dantele, brocarturi, voaluri și tulle-uri cu broderii încărcate, juxtapus Grunge-ului, pe acorduri de Nirvana.

Citește și:

Este un Baroc feminin, prețios, bogat, saturat în straturi de voaluri și volane ample, somptuoase, așezat ca o domnișoară de salon (cuminte, dar nu prea) lângă bocanci, influențe militărești, linii androgine și detalii rupte din casual, din urban (denim, bumbac, piele, game sport). Este un Baroc feminin cu puternice accente androgine, căci ce ar fi o rochie prețioasă, fără ceva curaj?

În acest an nu poți defini modelele de rochii de seară cu aplicații prețioase fără curaj! Este atâta opulență și atâta eclectism că ar fi imposibil să gândești în termeni de ”clasic”. Rochia de bal e altfel acum, e asortată cu păr ciufulit, cu coafuri cu aspect umed, cu ochii accentuați cu eyeliner negru, în stil Punk-Rock ”de salon”, cu straturi și straturi de bijuterii masive, la fel de opulente ca rochia, cu mici detalii ce par decupate din povestea când Albă-ca-Zăpada era Cavaler Teuton. Știu că nu există povestea asta! Sau mai exact că nu exista, căci 2018 a scris-o în termeni de modă și de rochii prețioase de ocazie.

Citește și:

Așadar, fără să mai lungesc mult introducerea în poveste, iată ce rochii prețioase de seară, ce rochii cu aplicații prețioase să alegi, conform trendurilor actuale. Designerii au propus rochii cu aplicații prețioase florale și vegetale, brodate și cusute pe voal. Straturile și volanele de tulle și voal au fost completate de corsete victoriene deconstruite, bijuterii opulente și bocanci. Printre toate acestea au strălucit cristalele, pietrele, adevăratele bijuterii obținute pe rochii și cusăturile cu fir metalic.


Rochii cu aplicații prețioase și broderii florale pe tulle și voal

Se poartă modelele de rochii cu aplicații prețioase, cu motive florale, în broderie, mai ales dacă sunt acompaniate de falduri fine și transparențe misterioase de voal ori tulle. Dacă voalul mai are și picățelele acelea de ”voaletă” de demoazelă ce fumează din portțigaret, atunci și mai bine.

Citește și:

Extra pont: această rochie se asortează perfect cu sandale metalice fine dar și cu sandale încărcate cu pietre și aplicații. Această rochie se potrivește la un dress-code festiv sau de cocktail ori semi-formal.

Rochie cu broderie pe tulle și voal

Rochie cu broderie pe tulle și voal


Rochia cu aplicații de pietre și cristale prețioase pentru evenimente speciale sau ținută de ceremonie

Designerii au mers mult pe astfel de decorațiuni, ce se concentrează pe zona de corset, lăsând fusta simplă, amplă. Alege rochii de seară cu aplicații prețioase în partea superioară dacă vrei să atragi atenția acolo, la bust, decolteu și gât.

Extra pont: astfel de rochii prețioase de ocazie se pot asorta și la cele mai pretențioase etichete vestimentare: white tie sau black tie.

Rochie cu aplicații prețioase de cristale și pietre

Rochie cu aplicații prețioase de cristale și pietre

Citește și:

Rochie cu aplicații și broderii de dantelă pentru ținute de ocazie

Nici nu am putea defini acest sezon fără dantelării! Fără decupaje dantelate, fără broderii sparte din dantelă sau pe dantelă, acest sezon ar fi mai sec. Dacă dantela este completată și de alte transparențe (broderie de dantelă pe voal), dacă are finisaje netivite, ci natural din florile texturii, și mai bine!

Extra pont: Poți asorta astfel de rochii prețioase de seară, cu mâneci scurte și lungime midi la un eveniment semi-formal, la cod vestimentar black tie opțional sau la festiv, la petreceri de grădină ori cocktailuri.

Rochie cu broderie din dantelă

Sugestii de rochii din dantelă


Rochii cu broderie de macrameu și dantelă croșetată

Romantism, boem, mister, sex-appeal. Toate se întâlnesc în mixurile acestea de „good girl/bad girl”. Se poartă mult inspirația Boho a anilor 70, atât de mult încât macrameurile și detaliile croșetate au ajuns până și la modelele de rochii prețioase de ocazie.

Citește și:

Extra pont: Astfel de rochii cu aplicații prețioase din dantelă și macrame, dacă mai sunt completate și de transparențe, creează un joc foarte interesant de texturi. Inserția de plasă sporește look-ul de ”bad girl”. Dacă asortezi o centură cu pietre prețioase în talie, această rochie devine perfectă pentru acest sezon. Ideală la etichete vestimentare impuse semi-formale, de cocktail sau festiv.

Rochie din macrameu

Rochie din macrameu


Rochiile cu inserții de pene de struț sunt must-have

Iată ce rochii cu aplicații prețioase poți asorta oricând la codurile white tie și black tie: rochiile ample, cu metri întregi de material, cu talia accentuată, marcată de accesorizarea tip ”ham”. Look-ul acesta inspirat din faimosul New Look al lui Dior din 1950 este atât de feminin, încât flatează orice siluetă.

Citește și:

Și dacă nu ar exista detaliul negru din piele cu aplicații de pene de struț, chiar ai zice că ești atunci și nu acum! Îți recomand la astfel de rochii prețioase de ocazie să mergi pe accesorizare în ton: sandale nude sau negre, dacă vrei să fie mai vizibile și un clutch negru, acoperit de pietre, ori franjuri.

Extra pont: poartă aceste rochii prețioase de seară cu aplicații de pene la evenimente cu cod vestimentar formal, de ceremonie. Dacă adaugi și mănuși, deja poți asorta această creație și la o gală de tip white tie.

Rochie de seară cu pene de struț

Rochie de seară cu pene de struț


Ai de unde alege variante de rochii cu aplicații prețioase, pentru orice eveniment și indiferent de dress-code-ul cu care invitația vine la pachet.

E păcat să nu profiți de acest sezon în care bogăția și prețiozitatea sunt la ele acasă! Cine mai știe când dantela, satinul, broderiile, voalul, pietrele, paietele, lame-ul, penele, franjurile, cristalele sau catifeaua se vor mai întâlni?

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.