Setari Cookie-uri

Rochii de seară cu croiala sirenă - potrivite în funcție de siluetă

Pentru că suntem  în plin sezon al evenimentelor speciale, al nunților, petrecerilor, cununiilor și pentru că întotdeauna căutăm acea rochie deosebită, în care ne simțim bine, captăm atenția, dar care ne flatează și tipologia corporală, astăzi ne oprim la una dintre clasice: la croiala sirenă. Mai exact, vorbim despre cum alegi rochii de seară cu croiala sirenă în funcție de siluetă.

Fie că ești minionă, înaltă, ai forme, ești atletică, sau ți-ai dori kilograme în plus, astăzi îți dăm sfaturi despre cum să alegi rochii de seară cu croiala sirenă potrivite în funcție de siluetă. M-am oprit la rochia aceasta feminină, senzuală și versatilă pentru că ea se potrivește celor mai multe tipologii corporale. Fie că vorbim de silueta-măr, de formele clepsidră sau de tipologia androgină, croiala sirenă, cu talia accentuată și cu trenă schimbă total alura și păcălește ochiul.

De aceea, indiferent de ceremonie, dacă dress-code-ul îți permite, te-aș sfătui să alegi rochii de seară sirenă. Sunt prețioase, elegante, îți dau un aer princiar, alungesc silueta și te plasează în centrul atenției. Fără să mai lungim vorba, iată de ce să porți linia sirenă și cum alegi croiala în funcție de siluetă și de micile imperfecțiuni pe care îți dorești să le ascunzi.

Citește și:

De ce linia sirenă, cu talia accentuată și trenă rămâne o clasică?

Motivele nu sunt greu de dedus. Îți recomand să optezi pentru aceste piese vestimentare de ceremonie pentru că rochiile cu croială sirenă sunt somptuoase, elegante, sofisticate. Îți conferă un aer princiar, iar lungimea lor (adesea se creează falduri jos, deci sunt mai lungi decât picioarele) cu trenă te ajută să lași impresia că plutești în timp ce pășești sau dansezi.

Și dacă tot vorbim despre dans, e bine de știut faptul că astfel de rochii de seara sirenă sunt perfecte pentru evenimentele ce presupun prezența ta pe ring. O croială de acest gen: talie accentuată, lejeritate de la coapse în jos, facilitează mișcările, chiar și mișcările ample de dans. În plus dacă alegi rochii de seară cu croiala sirenă în funcție de siluetă, vei vedea că ai de câștigat centimetri pe înălțime (da, vei părea mai zveltă) și vei pierde centimetri pe lățime (dacă știi cum alegi croiala în funcție de siluetă vei părea mai slabă).

Citește și:

Cum alegi rochii de seară cu croiala sirenă în funcție de siluetă

Ei bine, poți părea mai zveltă și mai bine proporționată dacă alegi rochii de seară cu croiala sirenă potrivite în funcție de siluetă. Și există câteva trucuri ce te pot ajuta, indiferent de tipologia ta corporală. Fie că ai burtică, șoldurile ample, bustul prea mic, spatele mai lat, silueta cu depozite de grăsime în partea superioară, și chiar dacă ești micuță de statură.

Poate că stiliștii nu ar recomanda mereu rochii de seară tip sirenă femeilor minione sau acelora cu câteva kilograme în plus, dar, dacă știi cum alegi croiala în funcție de siluetă și de particularitățile tale, vei avea de câștigat. Așadar, iată ce trucuri îți recomand:

Alege rochii de seară cu croiala sirenă în funcție de siluetă

Alege din aceste rochii de seară cu croiala sirenă

Citește și:

Poți purta rochii de seară tip sirenă dacă ești minionă atunci când…

Adesea stiliștii recomandă rochii de seară cu croiala sirenă în funcție de siluetă, dar nu îndrăznesc să te sfătuiască să alegi linia sirenă, dacă ești mică de statură.

Dacă însă tu îți dorești o rochie princiară de acest gen, alege una cu fusta ce se evazează de sus, de deasupra genunchilor, astfel vei părea mai înaltă. Poartă tocuri ca să alungești corpul și alege o trenă mai lungă. De asemenea nu opta pentru o fustă pufoasă, lată. Cu cât mai puține volane sau pliuri, cu atât mai bine!

Cum alegi rochii de seară cu croiala sirenă în funcție de siluetă? Poți purta acest model dacă nu ai talia definită?

Dacă ai trunchiul drept, fără talie, ai nevoie să creezi iluzia, impresia că ai forme feminine. Un corset inclus în rochie poate ”sculpta” talia.

Citește și:

Alege o rochie-sirenă ce devine evazată sub genunchi. Alege o linie mulată și atenție la linia spatelui! O rochie mulată pe spate și posterior va crea impresia de forme.

Femeile cu silueta cu forme pot alege rochii cu linie sirenă dacă…

Dacă ești mândră de formele tale feminine!

O rochie sirenă accentuează curbele feminine, așa că o astfel de linie se potrivește femeilor ce adoră fiecare centimetru de formă! Doar alege mărimea potrivită de rochie sirenă, dacă o găsești! ;)

Cum alegi croiala unei rochii sirenă în funcție de siluetă: poți purta rochia-sirenă dacă ești înaltă?

Dacă ești înaltă este un plus și nu un minus. Mai ales că o rochie sirenă alungește și subțiază silueta. Dacă totuși vrei să pari mai mică de statură, fii atentă la un singur detaliu! Alege o rochie cu fusta amplă, cu volane voluminoase, eventual încrețite sau fronsate, care se desfășoară și pe ”lat”. Eventual alege o rochie cu fusta amplă ce pornește evazată de la genunchi sau chiar mai jos.

Citește și:

Poți alege, așadar, rochii de seară cu croiala sirenă potrivite în funcție de siluetă, și le poți purta și dacă te încadrezi în tipare mai departe de ”normă”. Cu atât mai mult cu cât modelele de rochii de seară sirenă sunt atât de feminine și de elegante, ar fi păcat să nu le porți pentru că cineva a spus cândva că nu se potrivesc decât femeilor ce se încadrează în șablonul 90-60-90!

Dacă știi cum alegi croiala în funcție de siluetă, atunci poți purta orice!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.