Setari Cookie-uri

Salopeta office de vară este soluția perfectă de purtat la birou

Duse sunt zilele în care te vei întreba cu ce te îmbraci la muncă. Mai ales, acum , în sezonul cald, când variantele de ținută business par mai puține, sau oricum mai greu de asortat. Și totuși, departe de temperaturile ce vor crește, departe de orice dress-code, oricât de aspru ar fi, există o piesă pe care trebuie să o introduci în garderoba ta de sezon cald: salopeta office de vară.

Cum să alegi salopete de purtat la birou? Cum stilizezi modelele de salopete de vară de purtat la job? Despre toate acestea vorbim, cu propuneri practice, mai jos. Descoperă cele 11 salopete versatile de vară, pe care le poți purta chiar și la birou!

Salopeta office de vară este o alternativă serioasă și elegantă a rochiei business. În plus, este mai îndrăzneață, mai rafinată, mai in interesantă, mai ”cu atitudine”. Acel gen de overall pe care și vedetele îl poartă pe Covorul Roșu sau în primul rând la prezentările de modă!

Deși când te gândești la salopete de purtat la birou, te-ai putea gândi că o salopetă nu ar respecta întocmai codul vestimentar, crede-mă că nu este deloc așa. Și asta pentru că nu ne referim la acele salopete flu-flu (deși le adorăm și pe ele!). Sau la modele de salopete versatile de vară, din denim, ori cu imprimeu (deși le vom purta și pe ele în weekenduri!). Ne referim la acele modele elegante, pline de rafinament, adesea cu pantaloni la dungă, cu buzunare șic, cu clapetă, cu guler și rever, cu linii minimaliste sau inspirate din vestimentația androgină (atât de sexy să fii o tipă la putere într-o salopetă de inspirație masculină!).

Citește și:

salopeta eleganta de vara

Vezi mai multe optiuni

Sunt atâtea modele de salopete de vară de purtat la job. Și atâtea variante în care le poți stiliza, pentru a menține dress-code-ul simplu, elegant, feminin dar bossy! Și despre toate acestea vom aminti mai jos, însă nu înainte de a nota câteva sfaturi ce te vor ajuta să inserezi salopeta office de vară în cât mai multe variante de purtat la locul de muncă:

  • Alege salopeta office de vară cu o structură! Salopetele sunt mai degrabă flu-flu, însă la locul de muncă, nu se cade să le porți pe acestea. Așa că alege modele cu croieli minimaliste, mai aproape de linia corpului, cu o siluetă elegantă.
  • Rezumă-te la o accesorizare simplă și de efect, când alegi să porți salopete versatile de vară, la job. Un ceas, o brățară statement, un colier ce va completa perfect salopeta.
  • Nu alege salopete de purtat la birou cu imprimeuri, și poartă culori tari (vei găsi o sugestie mai jos) doar dacă dress-code-ul permite și este o ocazie specială (poate un cocktail party la birou!). Alege tonuri neutre, simple, de bază, și adaugă culori cu ajutorul accesoriilor. Chiar și un look monocrom este perfect, deloc monoton!
  • Poți oricând să stilizezi aceste salopete de vară de purtat la job, cu layere interesante: un sacou, o vestă, o cămașă, o bluză cu guler interesant, chiar un tricou alb sau un blazer.

Acestea fiind, spuse, să aducem în discuție și în scenă minunatele salopete de purtat la birou. Confortabilele salopete! Cele de efect, care ne fac și mai atrăgătoare și în același timp, și mai impunătoare. Cu diferite croieli, atât în partea de top cât și în ceea ce privește pantalonii (atâtea variante vei descoperi mai jos!) salopeta office de vară este câștigătoare, în ceea ce mă privește. Este soluția business care va spune despre tine că ești o tipă de carieră, care nu uită de feminitate, de modă, de imaginație, de frumusețe.

Citește și:

Salopeta office de vară colorată sau cu imprimeu poate fi purtată la birou cu succes! Atenție la accesorii însă!

Am început cu cele mai curajoase dintre ele! Cu salopete de purtat la job, chiar dacă au imprimeuri, chiar dacă au texturi colorate. De ce? Pentru că ele sunt cele mai îndrăznețe și dacă aceste salopete de vară de purtat la job te vor convinge să le dai o șansă, atunci modelele mai aproape de clasic sigur îți vor fi pe plac.

Trebuie spus că salopeta office de vară, chiar și cea cu pattern sau într-un ton puternic, ar face bine să respecte câteva reguli. Fie în ceea ce privește gama cromatică, fie accesorizarea. Prin urmare, dacă alegi salopete versatile de vară, precum cele cu buline, fii atentă să optezi pentru nuanțe neutre (am ales maro și negru., în combinație cu alb). Păstrează accesoriile cuminți, uni, simple, eminamente business style. Alege escarpeni sau stiletto ori sandale cu toc kitten și vârful închis, renunță la accesorii și păstrează machiajul și coafura simple! Alege o geantă neutră de mână: gri pentru salopeta neagră, nude, pentru cea maro, de exemplu!)

Citește și:

În cazul salopetelor nude și vernil, lucrurile stau mai simplu. Salopeta nude cu drapaj este o varianta feminină, asortată perfect cu negru. Salopeta verde pastelat, cu croială inspirată din cea de trenci, cu cordon asimetric și pantaloni pana la gleznă arată spectaculos și cu pantofi fără toc (balerini sau Oxford, chiar mocasini) și cu toc înalt sau kitten. Despre salopeta roșie, menționez că am gândit-o pentru o ținută de cocktail la birou. Asortează-i piese nude, pentru a domoli aprinsul roșu!

Alege-ți salopeta office de vară de aici: modele statement

Salopeta office de vară de aici: modele statement

Salopete de purtat la birou ce imită croiala de costum, eventual cu gulere și revere sau închideri la două rânduri de nasturi și buzunare cu clapete

Dacă totul e prea serios, adaugă accesorii colorate sau cu texturi interesante!

Citește și:

    Am zis că pe ”clasice” le-am lăsat la urmă. Deși vei vedea că nu le-am făcut un favor numindu-le clasice. Ele sunt mai mult de atât! Și asta pentru că am căutat să aleg cât mai multe și variate salopete de vară de purtat la job.

    Salopeta cu volan și voal este perfectă în miez de vară, cu sandale sau balerini, ori cu stiletto! Salopeta office de vară inspirată de uniforma military sau de salopetele de mecanic (cea kaki) este perfect completată de pantofi cu toc argintii, metalici, negri sau roșii ori oranj sau galbeni! Cea de-a treia salopetă, navy, cu mânecă lungă, croită simplu, ușor sporty, are nevoie de un accent cromatic expresiv – pantofii roșii, de exemplu – sau de un accent de textură (un colier statement!).

    Ți-am zis că am ales salopete versatile de vară și nu am mințit. Și nici când am spus că am ales salopete cu croieli diverse nu am mințit. Ce zici de o salopeta office de vară cu culottes sau fustă-pantaloni? Poart-o cu sandale cu baretă, cu toc înalt, dar închise la vârf. Acestui model îi poți accesoriza și un blazer de exemplu, chiar o cămașă albă de dedesubt și o curea în talie! Un model interesant este și salopeta retro cu pantaloni ușor evazați, ideală la job. Și tot la capitolul salopete de purtat la birou, de inspirație androgină, propun varianta aceasta cu guler și rever, perfectă cu pantofi cu calapod masculin sau tocuri! Cu orice!

    Citește și:

      Salopete de purtat la birou: modele mai minimaliste

      Salopete de purtat la birou: modele mai minimaliste

      De altfel, aceste salopete versatile de vară sunt câștigătoare și pentru că pot fi asortate atât de variat! Poți purta o salopeta office de vară cu tocuri sau cu flats, cu accesorii colorate sau fără accesorii și bijuterii.

      Poți alege salopete de purtat la birou simple, uni, colorate, cu imprimeu sau cu croială interesantă. Le poți purta la piesă in sine sau le poți asorta alte haine. Important este să încerci și tu salopete de vară de purtat la job, ar fi păcat să nu!

      Vizionare placuta


      Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.