Setari Cookie-uri

Jump the Jumpsuit: Salopeta scurtă în stil retro e numai bună acum!

Una dintre cele mai interesante, feminine și confortabile piese vestimentare, salopeta scurtă în stil retro este o variantă de luat în calcul în vara aceasta, și cu mici variațiuni și la toamnă.

Poate fi adaptată la ținute de vacanță, la mare ori la munte. Poate fi purtată casual sau sport, în ținute urbane sau poate fi opțiunea ideală pentru o seară în doi, la un restaurant, la o plimbare sau chiar la un cocktail, ori o petrecere.

Și pentru că este atât de versatilă și atât de șic în sezonul acesta cald, dar și de la toamnă, astăzi vorbim despre salopeta scurtă în stil retro și felul în care poate arăta ea, conform colecțiilor prezentate de designeri.

S-au propus multe salopete scurte de vară, multe modele de salopete până la genunchi, midi și desigur, în sezonul denimului, sub toate formele, poți oricând purta o salopetă scurtă de blugi. Că alegi o variantă fluidă, vaporoasă, că mergi pe inserții sexy, transparente, sau pe detalii de croi interesante, feminine, că alegi variante de jumpsuit, cu imprimeu sau în nuanțe intense, ai de unde alege salopeta scurtă în stil retro, în vara asta și nu numai.

Citește și:

Alege o salopeta scurtă în stil retro, cât se poate de scurtă!

Lungimea, sau mai exact scurtimea salopetei retro în vara asta, e unul dintre detaliile ce definesc trendurile. Așadar, putem spune că există două direcții, când vine vorba de lungime în cazul modelelor de salopete scurte de vară:

  • Se poartă salopeta scurtă în stil retro, mini, gen hot pants (cât se poate de scurtă, fără a deveni costum de baie #hihi) și:
  • varianta de midi (până la genunchi sau la jumătatea gambei).
  • Și, între aceste două extreme, mai găsești variațiuni la fel de flu-flu ale salopetelor până la jumătatea coapsei.

Jurnalul unei shopaholice, salopeta scurtă în stil retro, salopete scurte de vară, salopete până la genunchi, salopetă scurtă de blugi

Modele de salopeta în stil retro

Poți alege salopete până la genunchi și nu vei da greș, sau, dacă ești îndrăzneață, ar fi păcat să nu încerci măcar în vara asta salopeta scurtă în stil retro. Ea poate fi o salopetă din material elegant, gen brocart, perfectă la petreceri, ori poate fi un model de zi, inspirat din moda anilor 40-60, cu mânecă scurtă, motive florale, decupaj pe talie și detaliu înnodat.

Citește și:

Mai poți alege să porți o salopetă scurtă de blugi, ideală cu bocanci, sandale cu toc și baretă, balerini sau pantofi sport. Sau mai poți ”merge” pe salopeta scurtă în stil retro, simplă, minimalistă, inspirată de decadele 40-60.

Și dacă ești adepta croielii elegante, sofisticate, feminine, atunci salopeta scurtă în stil retro, cu umerii la vedere, cu eșarfă și model bluzat, ce amintește de moda anilor 20, este opțiunea perfectă. La fel de bine, poți ”călători” până în anii 70 și să alegi salopete scurte de vară, cu volane de la un umăr la altul, cu tentă Boho și din material fluid.

Salopete retro cu pantaloni până la genunchi, din material vaporos sau din blugi

Cum spuneam, dacă nu alegi scurtimi și dacă nu mergi pe variantă de overall maxi, până în pământ, poți oricând purta salopete până la genunchi, sau midi. Și ele sunt de inspirație retro și sunt mai versatile decât varianta menționată mai sus. Dacă salopeta scurtă în stil retro se poate adapta la stiluri casual, sport sau de club, un model de jumpsuit midi poate fi asortat atât la ținuta office, business, la cocktailuri elegante, chiar la ocazii.

Citește și:

Inspirate din moda anilor 20-40, când liniile androgine începeau să fie purtate adesea în vestimentația feminină (Marlene Dietrich era îndrăgostită de costumele masculine, tip tuxedo sau cu sacouri la două rânduri de nasturi și pantaloni la dungă!), modelele de salopete până la genunchi sunt opțiuni mai elegante.

De asemenea, dacă salopeta scurtă în stil retro tinde să flateze anumite tipologii corporale, modelul de overall midi flatează mai multe siluete. Așadar, dacă nu porți salopete scurte de vară, omagiază moda retro cu un model midi, atât de elegant. Poți alege o variantă de salopetă până la genunchi, asimetrică, fluidă, mai degrabă feminină, sau o variantă androgină, ce aduce aminte de sarafanele școlărești sau de costumul bărbătesc.

Citește și:

Orice variantă vei alege să porți în vara aceasta, salopeta scurtă în stil retro sau salopeta midi de inspirație retro, nu vei da greș! Că mergi pe volane, pe texturi elegante, precum satinul, pe falduri vaporoase, răcoroase sau pe stofe subțiri, ce amintesc de moda masculină, că alegi imprimeuri florale sau motive abstracte, că alegi materiale senzuale, de seară sau că ești genul ce poartă cu plăcere o salopetă scurtă de blugi, ai atâtea opțiuni la îndemână!

Jump the jumpsuit! :)

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.