Setari Cookie-uri

14 salopete din catifea irezistibile – de purtat la nunțile din această primăvară!

Recunosc, nu sunt mare admiratoare a salopetelor în general, însă dacă văd o croială deosebită și un material prețios de inspirație regală precum catifeaua, toate la un loc într-un amestec sublim de inspirație retro sau vintage foarte șic, sunt în stare să trec peste orice detaliu, indiferent că ține și de confort lipsă, și să schimb direcția și opinia.

Cam așa se întâmplă că, deși salopetele nu au fost niciodată favoritele mele, aceste piese dintr-o bucată care îmbină armonios și topul / bluza, și partea de pantaloni, devin subit interesante în ochii mei când au o croială aparte, classy, deosebită, care amintește de ani de mult apuși. Nu mai vorbesc dacă salopeta respectivă, pe lângă faptul că este ea în sine prin design foarte elegantă și remarcabilă, e croită din catifea de bună calitate, fină și aparte… hmmm, mă topesc!

De ce să alegi o salopetă elegantă din catifea la evenimente de primăvară?

Uite de aceea consider că, pentru o nuntă de primăvară, o salopetă elegantă în croi deosebit din catifea fină este cu adevărat o alegere extrem de potrivită! În primul rând pentru că primăvara este capricioasă, iar o salopetă e ca și cum ai fi în rochie și în pantaloni totodată, ceea te protejează de răcoarea și frigul care încă nu e convins să dispară din peisaj.

Citește și:

În al doilea rând, un material precum catifeaua, este destul de gros și ține de cald suficient de bine. Apoi, nu poți purta catifeaua în croieli originale și elegante decât la evenimente speciale, iar un material mai gros și elegant precum acesta, în combinație cu o piesa ca salopeta, nu prea ai unde să îl porți decât la ocazii speciale precum petreceri, nunți, botezuri sau cocktailuri de sezon de tranziție ca… primăvara sau toamna, când vremea e destul de instabilă.

salopete elegante din catifea pentru nunti sau ocazii speciale diverse Vezi mai multe modele

De asemenea, eu una sunt cam sătulă de purtat rochii sau fuste elegante la ocazii speciale, în special nunți. Vreau mereu ceva nou, reinventat, pantaloni sau ceva din această categorie. Iar o salopetă este o piesă care face perfect tranziția în astfel de momente, de la rochie la pantaloni, deși nu e ca și cum i-ai purta cu o a doua piesă precum topul sau bluza în partea de sus, ci cu totul. Ei, e ceva, nu? Adică da, rămânem în zona de piese aparte pentru un eveniment ca… nunta.

Citește și:

Iar nunțile de primăvară sunt deja pe vine, așa că pregătește-te de ele cât mai repede! Lasă deoparte în dressing rochiile pe care le-ai tot purtat deja la nunți și ocazii speciale anterioare – salopeta de catifea devine o alternativă excelentă astfel!

Descoperă că și salopetele în croi deosebit din catifea sunt un mod special și foarte rafinat de a face o declarație de stil! Ca exemplu, aruncă un ochi și inspiră-te de la celebritățile care aleg tot mai des să poarte salopete pe covorul roșu. Te poți distra în salopete din catifea în culori vii, în culori prețioase precum cele regale, poți impresiona prin rozuri pudrate sau roz puternic, impozant, ori poți opta pentru o salopetă din catifea în negru clasic, dar foarte sexy. În mod sigur, indiferent ce alegi, vei fi una dintre invitatele cel mai bine îmbrăcate de la fericitul eveniment de primăvară.

Citește și:

Salopete din catifea stil culottes

Moda pantalonilor culottes a rămas și bine face! Pantalonii trei sferturi eleganți, evazați, tip culottes, de inspirație franțuzească, au ei ceva aparte care seduce, prin originalitate, eleganță, rafinament. Plus că sunt comozi. Și perfecți de primăvară, în ținute de la cele office până la cele de seară. Și iată că acum găsim salopete stil culottes din catifea, în culori pastelate deosebite. Poți să nu te lași răpusă de atâta finețe?

Salopetele de catifea stil culottes însă sunt moderne și relativ recent intrate în tendințe. Cele pe care le-am găsit poartă semnături celebre de la designeri și branduri de modă renumite – de la French Connection, Silvian Heach până la chiar Versace. Și sunt fie în catifea de culori pământii, maronii, negru clasic sau pasteluri ori albastru grizat fin, ușor de asortat cu accesorii statement opulente sau încălțăminte în culori la fel de royal.

Citește și:

salopete de catifea tip culottes Salopetă neagră Silvian Heach Vezi mai multe salopete culottes de firmă

Iar investiția în salopete culottes din catifea de firmă merită; oricum, le găsești la reducere, la preț bun de outlet. Dar dincolo de acest lucru, astfel de salopete elegante din catifea rămân o investiție pe termen lung, pentru că sunt simple și nu dau semne să se demodeze curând – catifeaua nu e nici ea dintre materialele care să apună vreodată în tendințe.

Salopete lungi din catifea în croieli deosebite

Indiferent de culoare, că e negru, că e în culori neutre sau în nuanțe tari, o salopetă în croială deosebită, aparte, unică, s-ar putea să surprindă și să fie o piesă mai fermecătoare decât o rochie în stil empire, de exemplu. Iar dacă salopeta respectivă are totodată inserții și de alte materiale prețioase și de inspirație regală, precum dantela transparentă sau voal semiopac (dacă tot se poartă mult transparențele), te vei simți de-a dreptul ca o regină într-o astfel de piesă, indiferent de ocazia specială cu care ai ales să porți salopeta. Să nu mai spun că anumite decupaje sau inserții de transparențe sunt sexy și incită, redau misterul feminin în stare pură!

Citește și:

Mâneci evazate, panglici pentru funde, eșarfe lungi atașate la nivelul gâtuui – toate aceste detalii de pe niște salopete din catifea elegante le transformă în niște piese cu totul speciale, care vor surprinde prin originalitate și rafinament, ca de secol apus.

Iar faptul că o croială a unei salopete din catifea (destul de rigidă și sobră prin materialul elegant) poate deveni versatilă tocmai prin detalii simple, de bun gust, în sensul că o poți purta în mai multe moduri, este deja un mare plus. Un lucru pe care nu l-aș fi putut spune la o primă vedere a unei salopete din catifea pentru ocazii speciale.

salopete lungi din catifea pentru ocazi speciale Vezi modele diverse Vezi salopete lungi din catifea neagră

Personal, dintre aceste modele de salopete lungi din catifea pentru ocazii speciale ca nunțile de primăvară, cel mai mult îmi plac cele cu partea de jos evazată, de tip pantaloni palazzo. Mi se par mult mai elegante, diafane și foarte feminine, deși, încă o dată, vorbim de o piesă practică și comodă, apropiată de croiala unor pantaloni – specifici masculini, de regulă.

Citește și:

Desigur, pentru un eveniment special precum nunțile, poți opta pentru salopete elegante și din alte materiale fine (ca satinul, dantela, tafta, voalul etc.), dar catifeaua, dintre toate materialele prețioase, catifeaua este regală, specială, după cum spuneam mai sus, dar, mai ales, ține și de cald cât de cât, dat fiind faptul că nu în toate zilele primăvara se vrea a fi blândă și caldă.

Și uite cum niște piese ca salopetele, aparent de ignorat în ochii mei, se transformă în adevărate opere vestimentare cuceritoare, dacă întâlnesc detalii deosebite, croieli minunate și linii delicate, în catifeaua desăvârșit de fină!

Da, uite că orice piesă vestimentară, chiar și salopeta, devine o opțiune de neratat pentru o ținută de ocazie specială, mai ales pentru o nuntă! Asta dacă este croită din materialul potrivit, de calitate, urmând linii inspirate de zona retro / vintage, royal.

Sursă front page photo: Pexels

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.