Setari Cookie-uri

Se poartă gențile minuscule purtate pe antebraț sau de mână

Ca orice sezon al contrastelor care se respectă, și la capitolul genți și clutch-uri asistăm la o popularizare a modelor când supradimensionate, când foarte mici. Așa cum se poartă gențile încăpătoare, masive, așa se poartă gențile minuscule, deopotrivă.

Proporțiile au fost pe linia definitorie în crearea genților, poșetelor și plicurilor în acest sezon. Sigur, se poartă gențile minuscule de umăr dar și rucsacuri imense, aproape valize, nu alta, într-un contrast tar sofisticat și tare ”în ton” cu restul liniilor ce definesc colecțiile actuale.

Se poartă genți minuscule de mână, borsete în talie dar și genți Tote, ori sac, mari și încăpătoare. Se poartă liniile și formele geometrice, rotunde, rectangulare, piramidale, chiar! Și, desigur, se poartă mult culorile tari și pattern-urile șic, cât mai variate, asta fără a fura din versatilitatea accesoriilor. Se poartă genți minuscule stil clutch și se poartă se poartă gențile minuscule de mână și de umăr, iar azi vorbim despre cum s-au văzut ele pe catwalk și aducem câteva referințe cool din magazinele online, pentru a face shoppingul mai fun!

Citește și:

rucsacuri șic

Descoperă rucsacuri șic aici

Se poartă extremele: se poartă gențile supradimensionate dar se poartă gențile minuscule!

Unde am văzut genți minuscule de mână în prezentările de modă ale sezonului rece actual? Încep cu cutiile stil antichitate, adesea bătute în pietre sau cu broderii prețioase și borduri metalice sau din lemn. La Dolce & Gabbana se poartă gențile minuscule tip ”cuferaș”, cu cataramă și lăcățel, totul din lemn pictat, aproape Shabby dacă nu cumva Rococo, completat de inserții și mânere metalice. Acest gen s-a văzut și la Oscar de la Renta, unde cuferașul de mână a avut pattern floral iar la italienii mai sus amintiți au apărut și ceva gentuțe ce amintesc mai degrabă de cădelnițe.

De la cele religioase trecem la chestiuni pur geometrice și vorbim despre câteva modele de genți minuscule tip clutch rotund, care mi-au captat atenția la Balmain, Gucci și Moschino. Sunt colorate sau au logo, pattern sau broderie, franjuri și detalii tare cool!

Citește și:

La fel de cool sunt și gentuțele de gât. Da, ai citit bine! Mai știi gențile acelea stil portofel, pe care le purtam când eram copii, la gât sau pe umăr? Ei bine și acum se poartă gențile minuscule de acel gen, și tot la gât. Sunt urbane, merg de minune cu tricotaje pufoase, haine cojocel de blană, rochii maxi monahale și denim urban. Găsești inspirație de purtare la Marc Jacobs, Giambattista Vallu și Jacquemus.

genți mici

Alege genți mici de aici

De mână, de umăr sau clutch: piesele acestea mici dar de efect sunt tare sofisticate!

Să mai parcurgem câțiva pași în direcția mini gentuțelor și să menționăm și borsetele de talie. Pentru că da, se poartă gențile minuscule prinse în talie, stil borsetă, și încă cum! Adesea au fost combinate cu denim și pulovere lălâi, urbane. Și tot adesea aceste borsete au fost realizate din piele de efect, având curele chiar li metalice, aurii. La Givenchy vezi modele asortate cu rochii cu imprimeu floral-abstract și haine de blană. La Versace se poartă gențile minuscule în talie, peste fuste din tartan, ele însele (borsetele) fiind din material cadrilat, cu curea lucky charms. Iar la Lanvin găsești modele minimaliste, asortate retro-elegant.

Citește și:

Îți mai spun că se poartă multe genți minuscule stil clutch sau de mână din blană sau cu inserții de blană (vezi Moschino!). Și mai spun că vei fi la modă și asortând genți minuscule de mână, din piele croco, cu franjuri și pene, așa cum am văzut la Marni. Și pentru că spuneam că se poartă gențile minuscule stil clutch, trebuie să reamintesc și modelele piramidale, din material cu aplicații strălucitoare, metalice, prezentate de Moschino.

clutch-uri mici

Alege clutch-uri mici de aici

Nu în ultimul rând, pentru a-ți face o idee despre complexitatea subiectului acestuia ce pare inepuizabil, te trimit să vezi colecțiile Stella McCarteney, Lowew sau Coach unde se poartă gențile minuscule cât mai multe, într-un stil ce amintește de costumația de vânătoare a triburilor nomade. Și, dacă vrei reprezentări ceva mai elegante și pline de rafinament, minunatele gentuțe Marni, Jacquemus sau Altuzarra sunt ideale pentru tine! Deși mici, culmea, aceste genți foarte mici rămân funcționale și sigur vor întoarce priviri. La Marni ele sunt ca un portofel cu franjuri lungi. La Jacquemus se poartă gențile minuscule ca niște Tote, dar de dimensiunea unei palme iar la Altuzarra vorbim despre genți minuscule stil clutch, din satin turcoaz și cu curea din lanț. Toate aceste genți minuscule de mână sunt asortate la limita dintre Boho și urban, cu multe layere și îmbinări de țesături și texturi.

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.